Kookosveden hyödyt terveydelle: 8 vaikutusta

Kookosveden makeus ja sen erinomaiset terveysvaikutukset ovat hyvä lisä moniin haudukkeisiin ja smoothieisiin. Nyt kerromme kookosveden kahdeksasta hyvinvointia parantavasta ominaisuudesta.
Kookosveden hyödyt terveydelle: 8 vaikutusta

Kirjoittanut Okairy Zuñiga

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Mitä kookosvesi tarkemmin ottaen on?

Se on sitä läpinäkyvää nestettä, jota on kookoksen sisällä. Nesteestä 94 % on vettä, ja siinä on myös runsaasti mineraaleja, vitamiineja ja erilaisia ravitsevia tekijöitä.

Kookosveden hyödyt

1. Loistava annos ravinteita

Nainen juo kookosvettä suoraan kookoksesta.

Kookosveden nauttiminen on helppo, hyvä ja tehokas tapa saada kehoon runsaasti vitamiineja ja mineraaleja. Yhdessä lasillisessa kookosvettä on kaikkia seuraavia tekijöitä (arvioidut määrät):

 • 9 g hiilihydraatteja
 • 3 g kuitua
 • 2 g proteiinia
 • 46 kaloria
 • C-vitamiinia
 • magnesiumia
 • kaliumia
 • natriumia
 • kalsiumia

2. Se auttaa pitämään painon terveellisellä tasolla

Makeudestaan huolimatta kookosvesi sisältää vain vähän kaloreita. Siksi se on täydellinen korvike monille epäterveellisille juomille, kuten kaupallisille mehuille sekä pullotetuille virvoitusjuomille.

Lisäksi se tarjoaa runsaasti antioksidantteja, joten kookosveden vaikutuksiin kuuluu myös nuorekkaan ulkonäön edistäminen. Mutta koska se sisältää myös paljon sokeria ja natriumia, sitä ei kuitenkaan ole hyvä juoda hirveän paljon.

Suositeltu päivittäinen kookosveden saantimäärä on 1 lasillinen (250 ml). Voit sekoittaa sen myös veteen ja juoda päivän mittaan.

3. Se vaikuttaa kehossa antioksidanttina

Kookosveden annostelu.

Vapaat radikaalit ovat epävakaita molekyyleja, joita ilmaantuu soluihin aineenvaihdunnan aikana. Kun kehossa on liian paljon vapaita radikaaleja, se joutuu oksidatiivisen stressin kohteeksi.

Tämä stressi voi olla vahingollista soluille ja lisätä sairastumisen riskiä. Onneksi kookosveden hyötyihin kuuluu myös se, että se sisältää antioksidantteja, jotka taistelevat näitä vapaita radikaaleja vastaan.

4. Se tarjoaa keholle nesteytystä

Suositun kookosveden hyviin vaikutuksiin lukeutuu myös sen runsas elektrolyyttien määrä. Keho tarvitsee näitä mineraaleja pystyäkseen pitämään nesteet tasapainossa. Ne ovat loistavia apuja sen jälkeen, kun olet harrastanut jotakin rankkaa liikuntaa. Kookosvesi tarjoaa seuraavan tyyppisiä elektrolyyttejä:

 • Magnesiumia
 • Natriumia
 • Kalsiumia
 • Kaliumia

5. Se auttaa laskemaan verenpainetta

Nainen mittaa verenpaineensa.

Kookosveden runsas kaliumpitoisuus auttaa pitämään verenpaineen terveellä tasolla. Jo yksi lasillinen tätä juomaa tarjoaa keholle 600 mg kyseistä mineraalia.

 • Pidä kuitenkin mielessä, että vaikka saat kookosvedestä paljon terveyshyötyjä, on tärkeää myös harrastaa sopivasti liikuntaa ja pitää ruokavalio terveellisenä yleisesti ottaen.

6. Se säätelee glukoositasoja

Onko sinulla diabetes? Tässä tapauksessa kookosvedestä on hyötyä sairautesi hallinnassa. Yksi juoman hyvistä ominaisuuksista on nimittäin se, että se on avuksi verensokeritasojen säätelyssä. Kookosvesi on loistava magnesiumin lähde, joten se tekee elimistöstä herkemmän insuliinille.

Hyvä tapa estää glukoosin nousuja liian korkealle on käyttää kookosvettä perustana vihersmoothieissa. Voit käyttää näiden juomien valmistuksessa kaksi annosta kasviksia ja jättää hedelmät täysin pois.

7. Se ehkäisee päänsärkyä ja krapulaa

Kookosvesi ja kookokset.

Kun juot alkoholia, kehosi suorastaan kerjää sinua antamaan vettä ja elektrolyyttejä. Seuraavana päivänä tämä tarve voi tehdä olosi veltoksi ja väsyneeksi, ja lisäksi sinulla saattaa olla päänsärkyä ja pahoinvointia. Lasillinen kookosvettä on tällöin hyväksi, jotta voisit kohentaa oloasi nopeammin.

Jos sinulla on sen sijaan päänsärkyä, joka ei liity alkoholin nauttimiseen, kookosveden ominaisuudet voivat silti olla avuksi. Sen sisältämät elektrolyytit nimittäin vähentävät epämukavaa oloa.

8. Se ehkäisee munuaiskivien kehittymistä

Runsas nesteiden saanti on tärkeää, jotta voisit estää munuaiskivien syntyä. Vaikka vesi onkin loistava juoma, myös kookosvesi toimii tässä.

Munuaiskiviä muodostuu siksi, että liian suuria määriä kalsiumia, oksalaatteja ja muita yhdisteitä kertyy munuaisiin. Kookosveden hyötynä on se, että se estää näitä kiteitä kiinnittymästä munuaisiin. Se myös vähentää muodostuvien kiteiden tai jäämien määrää, sillä se helpottaa sitä, että nämä pääsevät pois kehosta nesteiden avulla.

Millainen kookosvesi on paras?

Kaupoissa on tarjolla erilaisia kookosvesiä, ja on hyvin tärkeää lukea tuotteiden etiketit. Valitse mahdollisimman luonnollinen kookosvesi, sellainen johon ei ole lisätty esimerkiksi sokeria, muita makeutusaineita tai lisäaineita.

Ja kun lähdet matkalle etelään, nauti kookosvettä suoraan kookoksen sisältä, sitä ei voita mikään!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Kookosviinietikka: pääkäyttötarkoitukset ja hyödyt
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Kookosviinietikka: pääkäyttötarkoitukset ja hyödyt

Kookosviinietikka tarjoaa monia etuja sekä terveydelle että kauneudelle. Sen vitamiinit, aminohapot ja mineraalit parantavat yleisterveyttä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.