Kookosöljyn 7 loistavaa vaikutusta

helmikuu 26, 2017
Kookosöljy on hyvin monikäyttöinen tuote, jota voidaan käyttää kauneudenhoidossa, ravinteena ja jopa sairauksien torjunnassa. Lue lisää, jotta saisit tietää seitsemästä mahtavasta hyödystä, jotka tämä luonnollinen öljy tarjoaa.

Olet jo varmaankin tietoinen siitä, että kookosöljyllä on loistava tuoksu ja maku, ja sitä voidaan syödä sinällään tai kuumennettuna. Ehkäpä et kuitenkaan vielä tiedä, etä kookosöljyllä on monia hyötyjä sekä terveyden että kauneuden kannalta.

Itse asiassa perinteisessä ayurveda-lääketieteessä kookosöljy onkin ollut avaintuote terveyden ja hyvinvoinnin kohentamiseksi.

Sitä pidetään maailman terveellisimpänä öljynä, ja onkin totta, että kookosöljyn tarjoamat hyödyt ovat lukemattomat.

Tässä artikkelissa kerromme siis tästä huipputerveellisestä öljystä, jolla on laajat käyttömahdollisuudet hyvinvoinnin edistämiseksi – jatka lukemista ja hyödynnä kaikki kookosöljyn loistavat vaikutukset!

Tieteellistä taustaa kookosöljyn tehokkuudelle

Kookosöljy

50-luvulla kookosöljyä kutsuttiin ”apteekiksi pullossa”. Nauttimisen jälkeen tämä öljy imeytyy suolistosta suoraan maksaan. Siellä se sitten muuttuu ketoneiksi, ja niitä keho käyttää polttoaineena tuottaakseen energiaa.

Tämä saa aineenvaihduntasi nopeutumaan, ja verenkierrossa tulee olemaan vähemmän rasvaa, ja siten varastoit kehoosi vähemmän rasvaa.

Kookosöljyn tarjoamat hyödyt ovat erittäin monet, mutta seuraavassa kerromme muutamasta sen tärkeimmästä vaikutuksesta.

1. Kookosöljy on luonnollinen antibiootti ja antioksidantti

Kookosöljystä löytyvä lauriinihappo toimii mikrobeja torjuvana vaikuttajana seuraavia tekijöitä vastaan:

  • Stafylokokki, joka vastaa monista ihon ja veren tulehduksista
  • Monen tyyppiset sienet
  • Virustaudit
  • Tavallisen hiivatulehduksen vaikutukset

Monet tutkimukset, joita intialaisessa Keralan yliopistossa toteutettiin vuonna 2013, todistavat että ruokavalio jossa on paljon neitsytkookosöljyä, on hyödyksi hapettumisesta aiheutuvan stressin vähentämisen kannalta.

Tämä hapettuminen vastaa solujen vahingoittumisesta ja monista häiriöistä, joihin kuuluu sairauksia Alzheimerin taudista syöpään.

2. Se torjuu aivojen sairauksia

Aivot

Kookosöljyllä on hoitavia vaikutuksia aivojen häiriöitä koskien, joihin kuuluvat muun muassa Alzheimerin tauti. Tämän öljyn koostumus saa aikaan välittömän parannuksen niissä potilaissa, joilla kyseinen sairaus ilmenee lievänä.

Käynnissä on jatkuva syvällinen tutkimus koskien kookosöljyn rasvahappoja ja niiden kykyä vähentää kognitiivista rappeutumista.

3. Se on hyödyksi epilepsiasta kärsiville

Ketogeeninen ruokavalio on sellainen, jossa on suuri määrä rasvaa, riittävä määrä proteiinia sekä vain vähän hiilihydraatteja. Tällainen ruokavalio voi vähentää halvauksia jopa 75 % niillä lapsilla, joilla on epilepsia.

Keskitason ketjun triglyseridit (TCM), joita kookosöljyssä on, lisäävät ketonien keskittymistä, mikä on avuksi epilepsian oireiden vähentämisessä.

5. Se edistää painonpudotusta sekä vähentää metabolista oireyhtymää

Jos haluat saada kroppasi kuntoon, on aika ottaa avuksi kookosöljyn loistavat vaikutukset aineenvaihduntasi kannalta.

TCM:t, joita tässä öljyssä on, voivat lisätä päivittäistä energiankäyttöäsi jopa viidellä prosentilla. Tämä tarkoittaa sitä, että poltat päivässä noin 120 kaloria enemmän.

Jos et vielä tiedä mistä metabolisessa oireyhtymässä on kyse, tämä sairaus käsittää ryhmän riskitekijöitä, jotka voivat lisätä todennäköisyyttä sille, että saat sydäntautia tai muita terveysongelmia, kuten esimerkiksi diabeteksen tai halvauksen. 

6. Sitä voidaan käyttää luonnollisena kosteuttajana

Olet ehkä jo huomannut, että kookosöljyä on monissa luonnollisissa kauneudenhoitotuotteissa, ja se tarjoaakin monia hyötyjä tässä mielessä.

Kookosöljyllä voit tehdä ihostasi pehmeän, säteilevän ja terveen. Se myös menee helposti ihon sisälle sekä antaa sille mahtavan tuoksun.

Sen lisäksi että kookosöljy on erinomainen kosteuttaja, se on myös hyvin hyödyllinen ekseeman ja psoriasiksen hoidossa.

7. Se auttaa kaunistamaan hiuksia luonnollisesti

Hiusten kuivaus

Kuten jo sanoimme, kookosöljy on todella mahtava kosteuttaja. Jos sitä käytetään hoitoaineena, hiuksista tulee silkkiset ja niillä on terve hehku. Lauriinihapon ansiosta tukkasi pystyy imemään kookosöljyn helposti, ja tämä koskee myös hiusten karvatuppia.

Vuonna 2003 tehty tutkimus todistaa, että yksi kookosöljyn hyödyistä on se, että se estää hiusproteiinien vähentymistä.

Käytettiinpä tätä öljyä tukanpesua ennen, jälkeen tai sen aikana, saat siitä aivan samat hyödyt, minkä tekevät mahdolliseksi sen koostumus ja alhainen molekyylipaino.

Jotta voisit laittaa tätä öljyä tukkaasi, lämmitä sitä ensin. Laita sitten hiukan lämmintä öljyä juuresta latvoihin sormenpäidesi avulla. Hiero hellävaraisesti ja anna vaikuttaa koko yön ajan.

Seuraavana päivänä pese sitten tukkasi tavalliseen tapaan. Jo ensimmäisen käyttökerran jälkeen voit huomata muutokset: päänahkasi tulee olemaan paljon ravitumpi, ja tukkasi tulee oleman kauniimpi kuin koskaan ennen.

Tässä on vain muutamia kookosöljyn tuomista mahtavista hyödyistä kauneuden- ja terveydenhoidossa. Kuten voit huomata, tämä öljy ei ole ainoastaan hyvä ruokatuote, sillä kookos tarjoaa lukuisia esteettisiäkin hyötyjä.

Etsi siis käsiisi hiukan kookosöljyä mistä tahansa supermarketista tai ruokakaupasta – nykyisin markkinoilla olevat vaihtoehdot ovat monet.

Muista aina se, että kuten muitakin esittelemiämme hoitoja koskee, terveyden ja kauneuden edistämiseksi sinun tulee myös muuttaa elämäntapasi terveellisiksi yleisestikin ottaen.

UUTISIA VERKOSSA