Kolme aamupalaideaa vatsamakkaroiden karkoitukseen

· lokakuu 9, 2015
Estääksesi painon kertymisen, saadaksesi kaiken tarvitsemasi energian ja kiihdyttääksesi aineenvaihduntaa, sinun tulisi lisätä hedelmiä, kuitua ja proteiinia aamupaloihisi.

Onko olemassa terveellisiä aamiaisia, joita nauttimalla voit vähentää vyötärörasvan määrää? Kyllä vain! Aamupala yksinään ei voi saada ihmeitä aikaan, vaan terveellinen aamupala yhdessä tasapainoisen ruokavalion, aktiivisen elämäntyylin ja terveellisten elämäntapojen kanssa vaikuttavat positiivisesti kehon toimintaan ja hoikistavat kroppaa. Jatka siis lukemista ja esittelemme sinulle kolme hyvää aamupalavaihtoehtoa.

Pidä nämä seikat mielessä aamupalaa valittaessa

aamupala2

Jos mahamakkarat näkyvät paidan läpi ja olo on pullea ja epämukava, saattaa olla elämäntapojen muutos paikallaan. Säännöllinen liikunta polttaa rasvaa ja hoikistaa vartaloa, mutta muutokset ruokavaliossa ovat myös tärkeitä. Tarvitset tietyn määrän vitamiineja ja mineraaleja ravinnosta, ja sinun tulisi vältellä haitallisia rasvoja ja suuria määriä hiilihydraatteja. Saadaksesi kroppasi kuntoon, noudata näitä vinkkejä:

 • Älä ikinä skippaa aamiaista. Jotkut ajattelevat, että avain laihtumiseen on aterioiden tai ruuan määrän vähentäminen. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Aamiainen on todellakin päivän tärkein ateria, eikä sitä tulisi koskaan jättää väliin. Jos lähdet kotoa töihin vatsa täysin tyhjänä, voit kärsiä päänsärystä tai huimauksesta ja tunnet olosi rättiväsyneeksi ja ärtyneeksi. Jos et aloita aamuasi ruualla yön jälkeen, kehosi ei saa tarpeeksi energiaa aloittaa elintoimintoja tehokkaasti. Tämä voi johtaa ruuansulatusvaivoihin ja aineenvaihdunnan hidastumiseen, mikä puolestaan pitkällä aikavälillä hidastaa laihtumista.
 • Rasvaa polttava aamiainen koostuu tuoreesta hedelmämehusta, hedelmistä, proteiinista ja täysjyvästä. Jos haluat tehostaa aineenvaihdunnan toimintaa ja auttaa sitä hyödyntämään kaikki ravintoaineet parhaalla mahdollisella tavalla, tulee sinun panostaa hyvälaatuiseen ja monipuoliseen aamiaiseen. Näin pysyt kylläisenä ja tyytyväisenä koko päivän ja vähennät naposteluvimmaa.
 • Ravitsemusasiantuntijat suosittelevat, että aamiaisella tulisi nauttia noin 350 kaloria. Tämä on hyvä ohje pitää mielessä. Jos et ole tottunut syömään aamupalaa tai et jaksa heti aamusta syödä paljon ruokaa, älä pakota itseäsi syömään väkisin. Yksi helppo keino saada kalorimäärä täyteen on valmistaa herkullinen smoothie tai mehujuoma, joka on helpompi saada kurkusta alas kuin lautasellinen paksua puuroa. Voit myös ajoittaa aamupalan kahteen eri osaan: nauti heti herättyäsi virkistävä mehu ja puolen tunnin päästä kunnollinen aamiainen. Aamiaisten välillä voit käydä suihkussa tai hoitaa muita aamurutiineja.

3 terveellistä aamiaista vatsamakkaroiden pienentämiseen

Aamupala 1

omenasmoothie

 • Täytä lasi lämpimällä vedellä ja purista sekaan tuoretta sitruunaa – tämä herättää ja virkistää
 • Vihreä omena 40 minuuttia heräämisestä
 • Kulho kaurapuuroa viinirypäleiden kera
 • Kupillinen vihreää teetä

Jos haluat puhdistaa kehoa, suosittelemme nauttimaan lasillisen lämmintä sitruunavettä tyhjään mahaan heti herättyäsi. Tämä auttaa poistamaan myrkkyjä kehosta ja antaa sinulle aimo annoksen antioksidantteja. Syö seuraavaksi vihreä omena, joka auttaa alentamaan verensokeria ja polttaa rasvaa. Jatka ateriointia kulhollisella kaurapuuroa ja vihreää teetä. Kumpikin näistä aineista sopii oivallisesti laihduttajan aamiaiseksi. Vihreällä teellä on tunnetusti monia terveydelle hyödyllisiä vaikutuksia ja kaurapuuro puolestaan pitää kylläisenä.

Aamupala 2

tee

 • Valmista uute cayennepippurista ja hunajasta
 • 40 minuuttia myöhemmin nauti pieni voileipä, joka on valmistettu täysjyväleivästä, siivutetusta keitetystä kananmunasta ja kinkusta sekä muutamasta palasta avokadoa
 • Tuorepuristettua greippimehua

Cayennepippuri teessä saattaa kuulostaa eksoottiselta, mutta lisäämällä cayennea ja hunajaa kuumaan veteen tehostat aineenvaihdunnan toimintaa ja laitat nesteet liikkeelle. Näin keho myös polttaa tehokkaammin rasvaa. Cayennepippurin käyttö on suosittua laihduttajien keskuudessa. Nauti täysjyvävoikkarin sisältämästä kuidusta, joka pitää ruuansulatuksesta huolta ja avokadon ja kananmunan sisältämästä proteiinista ja terveellisistä rasvoista.

Tämä aamiainen sisältää runsaasti proteiinia ja pitää sinut kylläisenä pitkään. Nutrition Research -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan ne ihmiset, jotka syövät kananmunia aamiaisella sortuvat harvemmin napostelemaan aterioiden välissä ja noudattavat ruokavaliotaan kuuliaisemmin. Viimeistele ateria greippimehulla, sillä se sisältää paljon vitamiineja ja auttaa lisäksi rasvanpoltossa.

Aamupala 3

mansikkajuoma

 • Mansikoista valmistettu detox-mehu
 • 40 minuuttia myöhemmin voit nauttia kreikkalaista jogurttia ja kaurahiutaleita
 • Kauraleipää höystettynä muutamalla tipalla oliiviöljyä

Tiesitkö, että mansikkaveden nauttiminen on loistava tapa pudottaa painoa? Mansikkavesi sisältää luonnollisia antioksidantteja, jotka puhdistavat kehoa, laittavat aineenvaihdunnan liikkeelle ja poistavat myrkkyjä. Samalla rasvanpoltto tehostuu.

Mansikkaveden valmistamiseen tarvitset vain viisi mansikkaa, jotka soseutetaan sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää sose lasilliseen vettä ja nauti. Älä lisää sokeria tai mitään muuta makeuttajaa. Jos siedät lämmintä vettä, nauti sose lämpimään veteen sekoitettuna.

Seuraavaksi voit nauttia kulhollisen kreikkalaista jogurttia, joka on hyvä osa laihduttajan ruokavaliota. Kreikkalainen jogurtti sisältä maitohappobakteereja, jotka pitävät vatsan kylläisenä ja ruuansulatuksen toiminnan moitteettomana. Lisäksi kreikkalaisessa jogurtissa on vähemmän kaloreita ja laktoosia kuin tavallisessa jogurtissa. Päätä aamiainen nauttimalla kauraleipää, jonka päälle levität muutaman tipan oliiviöljyä.

Tämä aamupala on loistava vaihtoehto kaikille niille, jotka haluavat eroon ylimääräisistä jenkkakahvoista tai vatsamakkaroista, sillä mansikkaveden puhdistava vaikutus yhdessä jogurtin ja jyvän vatsaa täyttävien ominaisuuksien kanssa pitää huolta siitä, ettei nälkä yllätä heti ja verensokeriarvot pysyvät hyvissä lukemissa.

Älä siis koskaan aliarvioi aamiaisen merkitystä päivän ruokailussa. Aloita aamusi puhdistavalla juomalla ja jatka nauttimalla terveellinen ja täyttävä aamiainen, joka sisältää proteiinia, kuitua ja hedelmää. Pian huomaat eron olossasi ja olemuksessasi!