Logo image
Logo image

Käytä kotitekoista tahranpoistajaa kodin pinnoille

3 minuuttia
Tässä artikkelissa kerromme sinulle kuinka voit käyttää tahranpoistajaa kodin eri pintojen tahrojen puhdistamiseen. Selvitä voitko käyttää tätä tuotetta kaikilla pinnoilla vai et.
Käytä kotitekoista tahranpoistajaa kodin pinnoille
Viimeisin päivitys: 09 elokuuta, 2022

Tiesitkö, että voit käyttää kotitekoista tahranpoistajaa kaikilla pinnoilla olevien tahrojen puhdistamiseen, kuten seinien ja huonekalujen? Vaikka useimmat ihmiset käyttävät tätä tuotetta rasvan poistamiseen keittiön työpöydiltä, on sillä myös monia muita mahdollisia puhdistustarkoituksia!

Tässä artikkelissa kerromme kuinka voit valmistaa ja käyttää kotitekoista tahranpoistajaa huonekalujen, seinien, työtasojen ja muiden pintojen tahrojen poistamiseen. Älä jätä tätä lukematta! Nämä suositukset voivat osoittautua äärimmäisen hyödyllisiksi.

Käytä kotitekoista tahranpoistajaa kaikenlaisiin tahroihin

Kuten sen nimikin jo osoittaa, tahranpoistaja on ihanteellinen tuote rasvatahrojen täydelliseen poistamiseen. Toisinaan ihmiset eivät kuitenkaan ole tyytyväisiä lopputulokseen sen käyttämisen jälkeen.

Käytätkö sitä oikealla tavalla vai teetkö virheen, joka estää syväpuhdistusta? Toimiiko se vain rasvatahroihin?

Jatka lukemista!

Käytä tahranpoistajaa rasvatahrojen puhdistamiseen

Some figure

Jos käytät kaupasta hankittua tahranpoistajaa, seuraa valmistajan ohjeita parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

Ennen kuin puhdistat rasvatahrat keittiön pöydästä, on paras siivota se ensin. Sillä tavoin pystyt puhdistamaan koko pinnan, etkä ainoastaan tahroja. Kun olet siivonnut pöydän, varmista, että seuraat näitä vinkkejä:

 • Avaa ikkuna, jotta et altistu voimakkaille siivoustuotteiden aiheuttamille hajuille. Siten pystyt myös tuulettamaan kotisi.
 • Voit käyttää siivoushanskoja suojataksesi ihoa tahranpoistoaineelta.
 • Jokaisen siivoustuotteen mukana tulevat omat ohjeet. Käytä aikaa niiden lukemiseen, sillä ne kaikki eivät toimi samalla tavoin! Etäisyys, jolta suihkutat tuotetta, tehoamisaika sekä huuhtelun tarve vaikuttavat lopputulokseen.
 • Suihkuta tahranpoistajaa niin suurelle osalle pintaa kuin mahdollista ja kiinnitä erityistä huomiota rasvaisempiin alueisiin.
 • Anna tuotteen vaikuttaa ennen sen hankaamista. Tämä säästää aikaa ja vaivaa. Mikäli rasvaa on kertynyt suurempi määrä, tuote saattaa tarvita 10-15 minuuttia toimiakseen.
 • Hankaa sienellä auttaaksesi kaiken lian ja rasvan poistoa. Jos pöytäsi on valmistettu graniitista, voit jopa käyttää alumiinisientä likaisimpien alueiden puhdistamiseen.
 • Ennen kuin turvaudut tähän hankaavaan sieneen, varmista, että se ei aiheuta vahinkoa materiaalille testaamalla sitä piilossa olevaan kohtaan.
 • Poista lika kostealla liinalla.
 • Jos sinun täytyy huuhdella tuote, varmista, että teet sen ja kuivaa pinta sitten puhtaalla liinalla.

Lue myös: 5 parasta siivousainetta ruokasoodasta ja etikasta

Kotitekoiset tahranpoistajat

Some figure

Voit tehdä itse tahranpoistajan muutaman vaiheen avulla.

Tässä kaksi mahtavaa ideaa:

 1. Sekoita 2 rkl ruokasoodaa veteen ja levitä tätä ainetta puhdistettavalle alueelle. Mikäli lika on pientä, voit suihkuttaa sitä pullosta. Mikäli rasvaa on kuitenkin kertynyt, suosittelemme, että et lisää paljon vettä seokseen, vaan muodostat siitä sen sijaan tahnan. Anna vaikuttaa ja hankaa. Huuhtele ja kuivaa sen jälkeen ja valmista on!
 2. Sekoita etikkaa veteen (yksi osa etikkaa ja neljä osaa vettä) ja puhdista rasvainen alue tällä sekoituksella. Anna vaikuttaa muutaman minuutin ajan ja huuhtele sitten vedellä.

Näiden kummankin kotitekoisen, luonnollisen tahranpoistajan avulla saat rasvatahrat katoamaan taianomaisesti!

Kokeile niitä! Kuten huomaat, niiden tekeminen on todella helppoa.

Voiko tahranpoistajaa käyttää seiniin?

Some figure

Sinun tulee olla varovainen seinien suhteen, sillä tuote voi vaikuttaa joihinkin materiaaleihin.

Tahranpoistajan käyttäminen seinän tahrojen puhdistamiseen voi olla huono ajatus. Kaikki riippuu seiniin käyttämästäsi maalityypistä. Jotkut maalit sietävät tahranpoistajan hankaavia ainesosia, kun taas toiset lastoittuvat tai menettävät värinsä.

Ennen kuin puhdistat seinät tahranpoistajalla, suosittelemme testaamaan sitä ensin piilossa olevaan kohtaan, kuten sohvan tai TV-telineen takana olevaan seinään. Odota, että tuote kuivuu määritelläksesi tapahtuuko seinän värissä tai rakenteessa muutoksia.

Voit käyttää hammastahnaa (valkoista, väritöntä) tai hilseshampoota (valkoista, väritöntä) huonekalujen aiheuttamiin läikkiin. Sinun tulee vain kostuttaa liina, laittaa pieni määrä tuotetta seinään ja hangata.

Kuten tahranpoistajaakin, suosittelemme testaamaan sitä ensin piilossa olevaan paikkaan.

Ennen kuin aloitat, lue myös tämä artikkeli: Kodin siivous luonnollisesti ja edullisesti

Poista rasvatahrat huonekaluista

Some figure

Puu on äärimmäisen herkkä materiaali ja siitä syystä emme suosittele todella hankaavien siivoustuotteiden käyttöä puuhuonekaluihin.

Monet ihmiset käyttävät tahranpoistajaa huonekalujen tahrojen puhdistamiseen. Se saattaa aiheuttaa suurempia tahroja, jotka pilaavat huonekalun kokonaan. Muista, että tahranpoistaja on hankaava puhdistusaine, joka liuottaa rasvan, joten kuvittele mitä se voi tehdä puulle!

Jos huonekaluissasi on itsepäisiä tahroja, suosittelemme käyttämään astianpesuainetta veteen liuotettuna. Liota liinaa seoksessa. Hankaa tahraa sillä ja kuivaa nopeasti vahingon ehkäisemiseksi.

Tahranpoistajan käyttäminen tahrojen puhdistamiseksi on hyvä idea, kunhan varmistat, että kaikki pinnat sietävät tätä hankaavaa tuotetta. Varmista, että huonekalut ja seinät sietävät tahranpoistajaa hyvin ennen kuin puhdistat ne sillä ehkäistäksesi vahinkoa tapahtumasta!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Limpieza, P. D. E. (2012). Limpieza y desinfección Cap.7. Instituto Nacional de Aprendizaje. https://doi.org/10.1016/B978-84-458-1898-5.50007-9
 • Civico, A., & Civico, A. (2016). Limpieza. In Para-State. https://doi.org/10.1525/california/9780520288515.003.0004
 • Cabezas, J. (2014). Guía de limpieza y desinfección en el hogar.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.