Käytä kierrätettyjä lasipulloja puutarhan koristelussa

Voit käyttää lasipulloja koristellaksesi puutarhasi omaperäisellä tavalla. Näytämme sinulle kuinka voit sisustaa huolehtien samalla ympäristöstä.
Käytä kierrätettyjä lasipulloja puutarhan koristelussa

Kirjoittanut Paula Heidemeyer

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Lasia käytetään monissa tuotteissa joita ostamme supermarketista, kuten hillopurkeissa, suolakurkkupurkeissa, hedelmämehupulloissa ja viinipulloissa. Yleensä jos löydämme kotoa paljon lasipulloja, viemme ne kierrätettäväksi. Jos olet kuitenkin levoton ihminen joka rakastaa käsitöiden tekemistä, haluamme antaa sinulle joitakin ideoita puutarhan koristeluun käyttäen kierrätettyjä lasipulloja.

Vaikka sinulla ei olisikaan puutarhaa, voit silti pistää muistiin nämä ideat. Sillä tavalla voit tehdä lahjoja ystäville ja perheenjäsenille, joilla on puutarha.

Meidän kaikkien on tapana kerätä paljon lasipulloja tajuamatta sitä edes ja ne ovat kaikki erikokoisia. Näytämme sinulle joitakin todella innovatiivisia ja mielenkiintoisia suunnitelmia, joita voit käyttää puutarhassa, varsinkin viinipulloja apuna käyttäen. Voit käyttää niitä sisustuselementteinä, puutarhan tilanjakajina tai asioiden rakentamisessa.

Tapoja käyttää kierrätettyjä lasipulloja puutarhassa

Hyvä asia kierrätyksessä ja tässä uudessa trendissä on se, että voimme muuttaa monet päivittäin käytettävät esineet uusiksi ja erittäin hyödyllisiksi tuotteiksi. Aivan kuin antaisimme niille toisen elämän ja toisen mahdollisuuden.

Kierrättäminen on myös mahtava tapa huolehtia ympäristöstä ja lompakosta.

Tarkastellaan nyt joitakin hauskoja ideoita.

Viinipullot ruukkuina

kierrätettyjä lasipulloja kukkavaaseina

Yksi omaperäinen idea viini- tai olutpulloille on käyttää niitä kasvien ruukkuina.

Pidä kuitenkin mielessä, että sinun ei tarvitse käyttää kasvia, jonka täytyy kasvaa tai joka vaatii paljon multaa. Sen sijaan voit käyttää näitä pulloja yrteille, joita voit pitää keittiössä. Minttu, persilja ja korianteri ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja.

 • Voit laittaa nämä pullot ylösalaisin, jotta suuaukko muodostaa suodattimen. Sitten voit avata pullon alaosan laittaaksesi kasvit pullon sisään.
 • Vaihtoehtoisesti voit myös kasvattaa muita kasvityyppejä näissä pulloissa, jos asettelet ne vaakatasoon. Pullojen asetteleminen sivuttain yksi sivu avoinna on todella omaperäinen idea, joka näyttää myös hienolta.

Ainutlaatuiset aidat ja tilanjakajat

Laittamalla pulloja päällekkäin, voit luoda aidan tai jakaa osiin puutarhan eri alueet. Ne ovat kuin pulloista tehtyjä tilanjakajia. Visuaalinen efekti on erittäin värikäs ja melko yksinkertainen.

Voit myös luoda aidan hentojen kasvien suojaksi. Sillä tavalla estät ihmisiä vahingossa astumasta niiden päälle.

 1. Aloita hautaamalla puoliksi ensimmäinen pullorivi.
 2. Lisää sitten seuraavat rivit järjestäytyneellä tavalla. Ihanteellisesti haluat rivien olevan kiinni toisissaan, jotta rakenne ei hajoa.
 3. Jotta voisit tehdä tämän, tarvitset paljon lasipulloja: varmista, että sinulla on kaikki lasipullot ennen aloittamista, jotta ne eivät lopu kesken, etkä pysty päättämään sitä.

Lampunjalka

Toinen klassinen idea on käyttää kierrätettyjä lasipulloja tai -purkkeja lampunjalkana. Koska lasi on läpinäkyvä materiaali, päästää se sisäänsä valoa. Joten kun laitat tulen tai keinotekoisen valon näiden pullojen sisään, tulee tuloksesta todella kaunis.

Tehdäksesi lampunjalan, tulee sinun leikata pullot erittäin hyvin. Ole varovainen että et riko niitä, ja varo tietenkin satuttamasta itseäsi.

Tarvikkeet

 • Kierrätettyjä lasipulloja
 • Pora
 • Hehkulamppuja
 • Lampunpidin ja sähköjohto
 • Lampunvarjostin
 • Sähköteippi

Noudata näitä ohjeita lampun valmistamiseksi lasipullosta:

 • Puhdista pullo sekä sisältä että ulkoa.
 • Päätä haluatko jättää etiketin pulloon kiinni. Jos jätät sen, annat lampullesi paljon vanhemman ja vintagemaisemman efektin.
 • Tee reikä pohjaan poraa käyttäen.
 • Laita johto reiän läpi ja yhdistä se lampunpitimeen sähköteippiä apuna käyttäen.
 • Laita lampunpidin pullon pohjalle, kierrä hehkulamppu siihen kiinni ja laita lampunvarjostin pullon päälle.

Voit laittaa tämän lampun puutarhaan tai voit jopa käyttää sitä sisällä kotona. Se antaa joka tapauksessa tilalle mahtavan ja erittäin omaperäisen vaikutuksen.

Tee terraario

terraario

Terraarioiden tekeminen on helppoa ja ne näyttävät mahtavilta. Sinun tulee vain valmistaa pullosi oikealla tavalla, jotta voit laittaa sen sisään tärkeitä kiviä, hiekkaa, simpukankuoria, pieniä kasveja ja niin edelleen.

Voit myös käyttää terraarion tekemiseen muita esineitä, kuin kierrätettyjä lasipulloja. Sinun tulisi ihanteellisesti yrittää löytää erikokoisia pulloja tai jopa kalasäiliö.

Sitten voit laittaa ne joko puutarhaan tai sisälle kotiin. Se on myös hyvä keskipiste ruokapöydän päällä!

Kynttilänjalat viinipulloista

Viimeisenä ideana on valmistaa kynttilänjalkoja viinipulloja apuna käyttäen. Niiden valmistaminen on todella helppoa, halpaa ja mikä tärkeintä, ne ovat todella omaperäisiä. Ne antavat puutarhalle boheemin ilmeen.

 1. Sulata kynttilä ja anna vahan valua pullonsuuta pitkin.
 2. Kun vahaa on tarpeeksi, laita haluamasi kynttilä pullon sisään ja anna sen kuivua ja kovettua.
 3. Kun se on kuiva, on kynttilänjalka valmis.

Kuten huomaat, voit tehdä monia asioita kierrätetyistä lasipulloista. Joten seuraavan kerran kun olet aikeissa viedä ne kierrätykseen, mieti sen sijaan näiden käsitöiden tekemistä.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.