Logo image
Logo image

Kaura-pellava-seesamkeksit naposteluun dieetillä

2 minuuttia
Joskus on vaikea tietää, mitä kannattaisi napostella dieetillä. Tässä artikkelissa näytämme kolme ainesosaa, joista elimistö saa ravintoaineita ja jotka auttavat myös pudottamaan painoa sammuttamalla nuo turhauttavat mieliteot.
Kaura-pellava-seesamkeksit naposteluun dieetillä
Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Jotkut parhaimmista ja edullisimmista vaihtoehdoista naposteluun dieetin aikana ovat kaurahiutaleet, pellavansiemenet ja seesaminsiemenet. Lisäksi ne hyödyttävät elimistöä lukemattomilla tavoilla. Yksi näiden ainesten pääominaisuuksista on se, että ne sopivat loistavasti painonpudotukseen. Kuten tiedät, laihduttaminen voi olla haastavaa, ja yksi suurimmista ongelmista dieetin aikana ovat juuri mieliteot ja naposteluhimo.

Kaura-pellava-seesamkeksit ovat hyvä keino hillitä näitä mielitekoja dieetin aikana, sillä ne auttavat tyydyttämään naposteluhimon terveellisellä tavalla.

Tämän välipalan hyödyt

Kauran hyödyt

Kauralla on monia terveyttä edistäviä hyötyjä. Jotkut näistä ominaisuuksista liittyvät maksan lesitiinituotannon stimuloimiseen, mikä aiheuttaa puhdistavan vaikutuksen.

Lisäksi kauran runsas kuitupitoisuus auttaa puhdistamaan verisuonia. Tästä syystä kaura ehkäisee kolesteroliongelmia ja se auttaa jopa kontrolloimaan verensokeritasoja. Tästä on hyötyä erityisesti diabeteksen hallinnassa.

Some figure

Kaura on erittäin hyväksi myös ruoansulatukselle, sillä siitä on apua suolistolle. Lisäksi se sisältää hitaasti imeytyviä hiilihydraatteja, jotka pitävät kylläisenä pidempään.

Kaura auttaa myös kilpirauhaseen liittyvissä ongelmissa (tämä elin vastaa aineenvaihdunnan säätelystä), sillä se sisältää jodia, joka edistää kilpirauhasen oikeanlaista toimintaa. Tämä on erityisen tärkeää painonpudotuksessa, sillä joissakin tapauksissa ylipaino ei johdu niinkään liiallisesta syömisestä, vaan ongelmista kilpirauhasessa.

Pellavansiementen ominaisuudet

Pellavansiemenet sisältävät runsaasti elimistölle hyödyllisiä kivennäisaineita.

Niissä on mm. runsaasti kuitua, joka auttaa säätelemään verenpainetta ja verensokeria sekä edistää ruoansulatusta.

Pellavansiemenissä on lisäksi runsaasti Omega-3:a, joka auttaa ehkäisemään sydän- ja verisuonitauteja. Ne sisältävät myös B-vitamiineja ja välttämättömiä kivennäisaineita.

Some figure

Pellavansiemenillä on yksi painonpudotuksen kannalta erityisen hyödyllinen ominaisuus, sillä ne auttavat lihaksia palautumaan nopeasti ja stimuloivat rasvojen käyttöä energiana.

Seesaminsiementen hyödyt

Seesaminsiemenissä on runsaasti kivennäisaineita, kuten kaliumia, sinkkiä, rautaa, fosforia ja kalsiumia, sekä B- ja E-vitamiineja.

Kaiken kaikkiaan seesaminsiemenet:

 • auttavat ehkäisemään korkeaa kolesterolia
 • stimuloivat verisuonten hyvää toimintaa
 • parantavat suoliston toimintaa
 • edesauttavat hermojen ja lihasten oikeanlaista toimintaa

Seesaminsiemeniä on käytetty myös osteoporoosin, anemian ja verenkierto-ongelmien hoidossa, mistä syystä ne ovatkin yksi hyödyllisimmistä siemenistä.

Kaura-pellava-seesamkeksit

Seuraavaksi näytämme mahtavan reseptin naposteluun dieetin aikana. Tästä välipalasta saa kaikki aiemmin mainitut terveyshyödyt. Ne saa jo yhdestä keksistä, ja se auttaa tyydyttämään mieliteot, jotka ovat yleisiä laihdutuskuurilla.

Resepti on hyvin yksinkertainen.

Some figure

Ainekset

 • 1 kananmuna
 • 50 g sokeria
 • 1 tl vaniljaa
 • 230 g kaurahiutaleita
 • ½ tl ruokasoodaa
 • 1 rkl liotettuja pellavansiemeniä
 • 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Valmistus

Kaura-pellava-seesamkeksit valmistuvat helposti:

 • Sekoita vain kaikki ainekset keskenään kulhossa koostumukseltaan taikinamaiseksi.
 • Ota pieni määrä taikinaa lusikalla ja laita se voidellun leivinpaperin päälle.
 • Jotta keksit paistuvat kunnolla, taputa keksejä hieman litteämmiksi.
 • Paista niitä noin 30 minuuttia 180 asteessa.

Siinä kaikki! Saat maukkaita keksejä, jotka auttavat hillitsemään mielitekoja.

Lopuksi

Ihanteellista olisi, että kekseihin tulisi nämä kaikki kolme pääainesosaa. Mutta älä jätä tekemättä niitä, vaikka sinulla ei olisikaan kaikkia aineksia. Vaikka ulottuvillasi ei siis olisi seesamin- tai pellavansiemeniä, kannattaa silti valmistaa näitä keksejä. Kaikkein tärkein ainesosa on kaurahiutaleet, sillä niistä keksit saavat koostumuksensa (koska reseptissä ei ole jauhoja).

Jos käytät pellavansiemeniä, muista liottaa ne etukäteen. Elimistön on muutoin hyvin vaikea sulattaa niitä. Ennen käyttöä niitä olisi hyvä myös jauhaa hieman. Seesaminsiemenet puolestaan tulisi paahtaa, jotta lopputulos olisi mahdollisimman maukas.

Nauti!

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.