Kärsimys voi tehdä ihmisen mielestä vahvemman

Kannattaisi nähdä kärsimys oppimiskokemuksena. Siinä on kyse kokeesta, jossa aivot sallivat ihmisen muuttumisen vahvemmaksi ja kyvykkäämmäksi kohtaamaan vaikeuksia.
Kärsimys voi tehdä ihmisen mielestä vahvemman

Viimeisin päivitys: 23 helmikuuta, 2019

Usein sanotaan, että kun ihminen onnistuu kärsimyksen hallinnassa ja sen päättämisessä, kädessä on lippu vapauteen.

Nämä ovat tietysti suuria ja kauniita sanoja, mutta niitä lukiessasi saatoit nyt miettiä, että kuinka tämä sitten onnistuu? “Kuinka pystyn siirtämään taakse pelkoni, epäonnistumiseni, ahdistukseni ja kärsimykseni?”

Jotta voisit hallita tunnetilojasi sekä muuttaa negatiivisen energian joka sinua kiduttaa, on aina hyvin hyödyllistä ymmärtää ihmisen sisäistä anatomiaa.

Kärsimys ja surullisuus ovat läsnä aivoissamme hienovaraisten ja voimakkaiden mekanismien kautta. Niillä on hyvin selkeä tarkoitus, ja tällä kertaa haluammekin kertoa aiheesta yksityiskohtaisesti.

Toivomme, että seuraava tieto on sinulle suureksi hyödyksi – jatka lukemista!

Kärsimys ja “surulliset” aivot

Kärsimys on se sisäinen dialogi, jonka ihminen luo aivoissaan. Meillä voi olla kivuliaita kokemuksia, menetyksiä, epäonnistumisia, petosta ja karvaita pettymyksiä. Muista kuitenkin, että yksi asia on fyysinen kipu, ja psyykkinen kipu on asia erikseen.

Kärsimys, joka kiduttaa ihmistä sekä joskus myös saa aikaan masennukseen vaipumisen, on lähtöisin ainoastaan sisäisestä dialogista.

Ihmiset, jotka kokevat jonkin tietyn trauman, käsittelevät sen eri tavoilla. Kaikki riippuu tässä niistä sisäisistä resursseista ja dialogeista, joita mieleen on muodostettu.

Kun negatiivisuus on poissa päältä, rauhallisuus ja tasapaino voivat saada paikan. Nämä asiat ovat helposti ymmärrettävissä. Vaikka ne ovat ymmärrettäviä, on kuitenkin vaikeaa kääntää pois päältä katkerat ja negatiiviset ajatukset, jotta kärsimys voisi loppua.

Koska kipu on tunnetasolla, ja koska se liittyy ihmisen henkeen, se saa vangiksi ja kuristaa, eikä ole helppoa paeta tätä kipua vain sen voimin, että sinulla on halu paeta.

 

aivoissa kasvaa kukkia: eivät ole surulliset aivot

“Surulliset” aivot toimivat erilaisella tavalla

Ihmisellä on miljoonia hermosoluja, jotka ovat toisiinsa yhteydessä verkoston välityksellä. Samalla tämä muodostaa asian, jota kutsutaan ihmisen “tajunnaksi”.

Neurologit voivat kertoa, että pelko on hyvin voimakas tunne ihmisen aivoissa.

Sellaisten rakenteiden kuten hippokampuksen ja amygdalan kautta aivot keräävät tietoa ympäristöstään, jotta ne voisivat varoittaa ihmistä riskeistä ilman, että näitä vaaroja täytyisi varsinaisesti nähdä.

  • Aivot haluavat ihmisen selviytyvän, ja tämän vuoksi negatiiviset tunteet, kuten pelko, kärsimys tai suru, ovat varoitusmerkkejä siitä, että jokin ei ole kunnossa.
  • Suru, kuten voidaan havaita diagnostisissa kokeissa, muuttaa lähes 70 ihmisen aivojen aluetta.
  • Aamygdala, hippokampus, aivojen prefrontal cortex ja anterior cingulate cortex ovat eräitä näistä rakenteista, kuten on myös eräs hyvin erityinen ja kiinnostava osa, joka on nimeltään insular cortex.
  • Tässä on kyseessä se osa aivoja, joka liittyy kehon ja maun kokemiseen. Kaikki tämä selittää sen, miksi ollessamme surullisia ja kokiessamme kärsimystä kaikki tuntuu lakkaavan, kuten myös maun kaltaiset tuntemukset.
  • Huolimatta siitä että muut sanovat meille, että “kannattaisi lopettaa kärsiminen ja palata takaisin todellisuuteen”, aivomme eivät reagoi, emmekä pysty toipumaan.

Sisäinen levysoittimemme soittaa erilaista musiikkia, sillä surulliset” aivot ovat kääntäneet pois päältä elämän äänen.

 

rauhallinen nainen luonnossa

Kärsimyksen voittaminen, jotta voisit olla vahvempi

Kannattaa tässä yhteydessä muistaa yksi herttainen lause, joka löytyy Leonard Cohenin eräästä laulusta: “Kaikessa on särö, ja siten valo pääsee tulemaan sisälle”.

Mikä tahansa onkin rikki tai palasina, se ei ole sellainen asia, jonka tulisi estää meitä etenemästä elämässä.

Murtumat voidaan parantaa, mutta tällainen muutos ei koskaan salli meidän palata alkuperäiseen tilaamme. Emme voi olla samoja ihmisiä kuin aikaisemmin.

  • Olemme nyt voimakkaampia. Tässä muutoksessa särömme on päästänyt sisälle viisauden, tiedon ja oppimisen valon.
  • Jotta voisimme päästä ylitse kärsimyksestä, sille tulisi antaa aikaa. Nyt jo tiedät, että aivot toimivat eri tavalla tästä pisteestä lähtien. Tulee olla kärsivällinen ja etsiä tukea niistä ihmisistä, jotka sinua rakastavat.
  • Meidän tulee ymmärtää, että aivomme haluavat meidän pysyvän rauhallisina. Tällä tavalla voimme keskittää energiamme siihen, että etsimme ratkaisun siihen, mikä meitä huolestuttaa ja mikä meille aiheuttaa vahinkoa.

 

nainen ja kolibri ikkunan edessä

Tavoitteena on muuttaa jotakin omasta itsestäsi tai ympäröidä itsesi sellaisilla asioilla, jotka saavat olosi tuntumaan paremmalta. Sen hyväksyminen, mikä tapahtui, ja itsesi motivointi johonkin uuteen tai erilaiseen asiaan liittyen ovat kaksi elintärkeää vaihetta, ja niitä tulisi edistää.

Neurologit sanovat aina, että niiden mekanismien ymmärtäminen, joiden mukaan aivot toimivat, auttaisivat meitä käsittelemään paljon paremmin surullisuuden ja kärsimyksen tiloja.

On hyväksi muistaa, että suru ei ole ikuista, vaan se on väliaikainen prosessi josta pääsemme yli, jotta voisimme oppia ja jatkaa selviytymistämme. “Surulliset” aivot muuttuvat ennen pitkää.

Me jatkamme mukautumista niihin myrskyisiin vesiin, joilla seilaamme, ja joskus tilanteet voivat olla hyvinkin monimutkaisia.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.



Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.