Japanilainen menetelmä stressin selättämiseksi
Japanilainen menetelmä stressin hallintaan tulee tarpeen monelle. Vastuu, paine, huolet, ongelmat… Kaikki elämässäsi oleva stressi voi yhdistyä negatiivisella tavalla kehossasi. Pian huomaatkin olevasi väsynyt, vetämätön tai ärtyisä.
Stressi on niin kaikkialla läsnä, että se alkaa vaikuttaa säännöltä eikä poikkeukselta.
Hyvä uutinen on kuitenkin se, että on olemassa joitakin tekniikoita, joiden avulla sen voi selättää muutamassa minuutissa. Tämän päivän artikkelissa näytämme niistä muutamia.
Japanilainen stressimenetelmä
Kun kehosi aistii jonkin olevan pielessä tai välittömän vaaran, se reagoi. Näin stressi periaatteessa toimii. Pienissä määrissä stressi voi olla sinulle hyväksi, mutta kuten sanotaan, “kaikkea kohtuudella”.
Stressitila aiheuttaa sekä fyysistä kärsimystä että psyykkistä sairautta. Sen laukaisijat voivat vaihdella, mutta yleisimmät syyt ovat työ ja muut velvoitteet.
Kuinka tämä japanilainen menetelmä oikein toimii
Stressin ja sen seurausten vähentämiseksi on olemassa erittäin tehokas japanilainen menetelmä, jonka toteuttaminen onnistuu mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Se perustuu itämaiseen taitoon nimeltä “Jin Shin Jyutsu” (onnellisuuden taito) ja se vie vain viisi minuuttia ajastasi.
Tämä japanilainen filosofia opettaa, että kaikki kehon pisteet ovat yhteydessä toisiinsa. Siksi tämä harjoitus suoritetaan käyttämällä käsiä.
Idea on seuraava: jokainen sormi on yhteydessä yhteen tai useampaan elimeen ja tunteeseen. Näin ollen sinun tulee työstää sitä sormea, joka lähettää energisen viestin sitä tarvitsevalle alueelle.
Se on erittäin yksinkertaista:
- Paina kolmen minuutin ajan sen sormen tai niiden sormien päitä, jotka liittyvät ongelmaasi tai tunteeseesi.
- Aloita aina oikeasta kädestä ja toista sama vasemmalle.
Esimerkiksi jos se on keskisormi joka voi tuoda apua vaivaasi, pidä sitä toisessa kädessä tiukasti puristetussa nyrkissä ja paina niin lujaa kuin kykenet (kuitenkaan satuttamatta itseäsi).
Mistä tiedät, mitkä sormet liittyvät mihinkin tunteeseen ja elimeen?
Kerromme tarkemmin:
Peukalo
Tähän sormeen liittyvät elimet ovat vatsa ja perna. Vastaavat tunteet ovat ahdistus, masennus ja huoli.
Tähän liittyviä suurimpia oireita ovat päänsäryt ja vatsakivut, ahdistus ja iho-ongelmat.
Etusormi
Tähän liittyvät elimet ovat munuaiset ja virtsarakko. Pelot ja hämmennys ovat sormeen liittyvät tunteet.
Jos sinulla on lihaskipuja tai ongelmia ruoansulatuksen kanssa, paina vain etusormea.
Keskisormi
Kun käytät tätä tekniikkaa keskisormeen, se voi parantaa maksaan ja sappirakkoon liittyviä ongelmia. Keskisormi liittyy vihan ja ärtyneisyyden tunteisiin.
Oireisiin kuuluvat päänsäryt, kuukautiskivut, väsymys sekä ongelmat veressä ja näkökyvyssä.
Nimetön
Tämä sormi liittyy keuhkoihin ja paksusuoleen.
Kun olosi on surullinen, pessimistinen tai sinulla on huono ruoansulatus tai hengitystieongelmia kuten astmaa, sinun on käytettävä menetelmää tähän sormeen.
Pikkurilli
Tämä sormi liittyy sydämeen ja ohutsuoleen.
Paina tätä sormea, jos sinulla on luihin liittyviä ongelmia tai jos koet väsymystä ja olet pahalla tuulella.
Muita japanilaisia menetelmiä stressin poistamiseksi
Puolet maapallon väestöstä kärsii stressistä. Se voi aiheuttaa tuotteliaisuuden laskua töissä ja ongelmia ihmissuhteissa.
Tämän lisäksi stressi on haitaksi terveydelle ja voi johtaa vakaviin sairauksiin, kuten sydänkohtaukseen.
Edellä kuvatun menetelmän toteuttamisen lisäksi suosittelemme sinua vähentämään stressiä hyödyntämällä myös muita itämaisia menetelmiä.
Metsäkylvyt
Tämän menetelmän alkuperäinen nimi on Shinrin Yoku, ja siihen kuuluu kävely luonnossa hyödyntämällä kaikkia viittä aistia.
Tämä tarkoittaa puiden ja kasvien koskettelua, raikkaan ilman ja kukkien tuoksun hengittämistä, lintujen laulun ja lehtien havinan kuuntelua, maiseman tarkkailua ja marjojen maistelua.
Tästä kokemuksesta nauttiakseen, ja jotta se olisi hyödyllistä, sitä kannattaa tehdä muutaman kerran viikossa ja varmistaa, että jokainen kävely kestää vähintään tunnin.
Kaupungissa asuville tämä saattaa olla haastavampaa, mutta aina on mahdollisuus päästä esimerkiksi puistoon. Voit myös hyödyntää viikonloppua ja matkustaa hieman kauemmas rentoutumaan.
On hyväksi terveydelle olla kosketuksissa luontoon.
Älä ota mukaasi elektronisia laitteita (ei sosiaalista mediaa tai viestien tarkistamista) ja vältä työasioiden, ongelmien ja huonojen uutisten ajattelua.
Nämä kävelyt vähentävät kortisolin ja ahdistuksen määrää, säätelevät verenpainetta ja vahvistavat immuunijärjestelmää.
Reiki
Tämä terapia stimuloi tiettyjä elimistön pisteitä ja kanavoi positiivisen energian.
Tämä auttaa saavuttamaan sekä sisäisen että ulkoisen tasapainon vähentämällä stressiä, ahdistusta ja hermostuneisuutta.
Tämä henkinen harjoitus on peräisin buddhalaisuudesta, ja se perustuu sisällä olevaan elämänvoimaan, joka tunnetaan nimellä ki.
Tämän menetelmän hyödyntämiseksi sinun tulisi vierailla reikin ammattilaisen tai opettajan pakeilla.
Yksi terapiakerta kestää normaalisti 45 minuuttia. Sen aikana makaat matolla, kuuntelet lempeää musiikkia ja hengität suitsukkeiden ja eteeristen öljyjen tuoksua.
Reikiopettaja asettaa kätensä lähelle chakrojasi antaakseen energiasi virrata. Ihmisten kokema rentoutuneisuus ja rauhallisuus saa monet kuvailemaan tunnetta siten, kuin he “leijuisivat”.
Suosittelemme käymistä reikihoidossa kerran viikossa tai ohjeiden mukaisesti stressin lievittämiseksi.
On tietysti olemassa myös monia muita tapoja eliminoida stressiä. Jooga, meditaatio ja jopa aikido – kamppailulaji, joka edistää henkistä tyyneyttä ja torjuu väkivaltaa – voivat kaikki olla avuksi.
Kokeile näitä, niin kehosi ja mielesi kiittävät sinua!
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
Song, H. J., Seo, H. J., Lee, H., Son, H., Choi, S. M., & Lee, S. (2015). Effect of self-acupressure for symptom management: A systematic review. Complementary Therapies in Medicine. https://doi.org/10.1016/j.ctim.2014.11.002
Horiuchi, S., Tsuda, A., Honda, Y., Kobayashi, H., Naruse, M., & Tsuchiyagaito, A. (2014). Mood Changes by Self-Administered Acupressure in Japanese College Students: A Randomized Controlled Trial. Global Journal of Health Science. https://doi.org/10.5539/gjhs.v7n4p40
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.