Logo image
Logo image

Kokeile japanilaista rentoutusmenetelmää

3 minuuttia
Kokeile japanilaista rentoutusmenetelmää
Viimeisin päivitys: 27 helmikuuta, 2019

Stressi koskettaa lukemattomia ihmisiä ympäri maailmaa, ja siitä kärsitään monista erilaisista syistä. Yleisimpiä stressin aiheuttajia ovat liian suuret työpaineet, velvollisuudet kotona, henkilökohtaiset ongelmat, sairaudet tai muut mieltä kuormittavat asiat. Opettele rentoutusmenetelmä, jolla lievität stressiä.

Stressin aiheuttajat ja ongelmat

Stressistä kärsivät henkilöt kokevat päivittäisten asioidensa hoitamisen vaikeaksi, ja tämä johtaa sitten puolestaan usein lisäongelmiin. Ihmiselle saattaa tulla stressin seurauksen terveysongelmia, jotka voivat olla sekä henkisiä että fyysisiä.

On olemassa monia tapoja taistella stressiä vastaan ja estää sen muodostumista ongelmaksi elämässäsi. On tärkeää opetella kontrolloimaan stressin määrää silloin kun huomaat sen lisääntyvän. Stressistä voi nimittäin tulla krooninen häiriö, jos sen kanssa ei ole tarkkana, ja tällöin se vaatii hoitoa lääkkeiden ja terapian avulla.

Jotta pystyisit pitämään stressitasosi paremmassa kontrollissa, anname tässä artikkelissa ohjeet kuinka toteuttaa japanilainen rentoutusmenetelmä stressin hallintaan. Sen avulla palautat elimistösi energiatasapainon, jotta voisit lievittää fyysistä ja tunteiden tasolla olevaa kipua.

Mikä tämä japanilainen rentoutusmenetelmä on?

Some figure

Ennen kuin aloitat, tulisi sinun tietää, että jokainen kätesi sormista liittyy erilaisiin tunteisiin tai ajatuksiin. Ota avuksi toinen kätesi, ja paina jokaista sormea käsitelläksesi niihin liittyviä tunteita.

Tämän tekniikan pohjana on, että painallusten avulla vaikutat suoraan tunteisiisi.

Seuraavaksi kerromme mitä erilaisia tunteita kätesi sormet kontrolloivat.

  • Peukalo: auttaa taistelemaan huolestuneisuuden ja ahdistuneisuuden tuntemuksia vastaan.
  • Etusormi: vähentää pelkoa.
  • Keskisormi: auttaa kontrolloimaan vihaa ja suuttumusta.
  • Nimetön: tämä sormi liittyy suruun ja masennukseen, ja se auttaa sinua myös olemaan päättäväisempi.
  • Pikkusormi: auttaa rauhoittamaan ahdistuneisuutta sekä lisää myönteisyyttä.

Tämä yksinkertainen tekniikka sisältää konsepteja perinteisestä lääketieteestä, mutta harjoituksena tämä on hyvin helppo, ja jokainen voi toteuttaa sen oman kotinsa rauhassa.

Kyseinen japanilainen rentoutusmenetelmä on todella mahtava siksi, että se tarjoaa yksinkertaisen tavan saavuttaa tasapaino henkisellä, fyysisellä ja jopa henkisellä tasolla. Tämä harjoitus onkin tapa parantaa itsetuntemusta, lisätä rentoutumista sekä edistää kehon ja mielen harmoniaa.

Muita luonnollisia tapoja vähentää stressiä

Some figure

Esittelemämme japanilaisen tekniikan lisäksi suosittelemme muutamaa muutakin luonnollista, vaihtoehtoista tapaa vähentää stressiä. Ne voivat olla hyödyksi silloin kun sinun tarvitsee käsitellä negatiivisia tunteita.

  • Hengittäminen: monet tutkimukset ovat osoittaneet, että syvään hengittäminen vähentää kortisolihormonin määrää elimistössä, minkä vuoksi se helpottaa jännittyneisyyttä ja ahdistuneisuutta.
  • Aromaterapia: tämä on toinen loistava vaihtoehto rentoutukseen sekä negatiivisten tunteiden poistamiseksi, joihin myös stressi kuuluu. Sellaiset tuoksut kuten laventeli, meirami, sitruunaverbena, appelsiini tai kamomilla vaikuttavat kaikki niin, että saat niistä hyvin tehokasta apua stressiä ja ahdistuneisuutta vastaan.
  • Tee: teenjuonti on mahtava tapa saada hoitoa kasveista, sillä niillä on parantavia voimia. Teen ominaisuudet auttavat tehokkaasti stressin, masennuksen ja ahdistuksen lievityksessä. Kannattaa käyttää laventelia, sitruunaa, sitruunaverbenaa, lehmusta, virmajuurta, kamomillaa tai kärsimyskukkaa, sillä nämä ovat kaikki erinomaisia apuja stressistä kärsivälle. Ne sopivat myös masennuksen, vihan, ahdistuksen, unettomuuden tai muiden negatiivisten tunteiden lievitykseen.
Some figure
  • Nauraminen: tämä on yksinkertaiselta kuulostava, mutta äärimmäisen tehokas tapa taistella stressiä vastaan – naura siis niin paljon kuin vain mahdollista. Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että nauru vähentää hormonien ja muiden sellaisten yhdisteiden määrää elimistössä, jotka aiheuttavat stressiä, ahdistuneisuutta tai muita ei-toivottuja olotiloja. Itse asiassa erään viimeaikaisen tutkimuksen mukaan nauramisella on kipua lievittävä seuraus, joka on saman tyyppinen aspiriinin vaikutuksen kanssa, ja siten se on ihanteellinen tapa kontrolloida kipua ja vähentää stressiä.
  • Silmillä tehtävä jumppa: stressi voi vaikuttaa näkökykyysi sekä aiheuttaa jännittyneisyyttä ja voimakkaita päänsärkyjä. Jotta voisit välttää stressin aikaansaamat rasitukset silmillesi, on tärkeää harrastaa silmäjumppaa ja rentouttaa näköäsi. Katso siis ylös tietokoneeltasi ja keskitä näkösi yhteen tiettyyn kohteeseen, kuten vaikkapa puuhun tai kuvaan. Jatka tätä 30 sekunnin ajan, ja räpäytä sitten silmiäsi muutaman kerran. Toista tämä harjoite useamman kerran päivässä.

Kannattaa siis kokeilla sekä esittelemäämme japanilaista rentoutusmenetelmää, että näitä muita yksinkertaisia keinoja vähentää stressiä – toivottavasti antamistamme luonnollista vinkeistä on sinulle apua!

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.