Logo image
Logo image

Ilmanpuhdistin auttaa siitepölyä ja allergioita vastaan

3 minuuttia
Ilmanpuhdistin voi olla erinomainen apu puhtaamman ja terveemmän ilman luomisessa, erityisesti jos asut alueella, jossa on paljon saastetta.
Ilmanpuhdistin auttaa siitepölyä ja allergioita vastaan
Viimeisin päivitys: 02 marraskuuta, 2019

Kevään saapuminen on monille ilonaihe, sillä lämpötila nousee, valon määrä lisääntyy, linnut laulavat, luonto alkaa vihertää ja hyönteiset pörrätä. Mutta jotkut kärsivät tähän vuodenaikaan kevätallergioista. Onneksi ilmanpuhdistin auttaa!

Sinua saattaa kiinnostaa: Luonnollisen hyönteiskarkotteen valmistus kotikonstein

Kutiseva nenä ja kurkku, vuotavat silmät, valuva nenä ja jatkuva aivastelu voivat estää hyvästä säästä nauttimisen. Hyvä uutinen on se, että ilmanpuhdistin auttaa suodattamaan ja poistamaan tehokkaasti kodissa olevaa siitepölyä.

On tärkeä muistaa, että kevät on pölytyskausi kasveille ilma on siis väistämättä täynnä siitepölyä. Esimerkiksi Espanjan allergologian ja kliinisen immunologian säätiö osoittaa, että kaupunkiympäristön ilmansaasteet pahentavat siitepölyn vaikutuksia entisestään. Näin ollen heinänuhasta kärsivien ihmisten oireet pahenevat.

Tässä ilmanpuhdistin auttaa.

Kuinka ilmanpuhdistin auttaa?

Ilmanpuhdistimet ovat erittäin hyödyllisiä laitteita kotona, sillä ne auttavat poistamaan ilmasta tuhansia ja taas tuhansia mikroskooppisen pieniä hiukkasia, jotka voivat olla haitallisia terveydelle. Näihin hiukkasiin ei kuulu vain pöly, vaan myös pölypunkit, eläinallergeenit, home, siitepöly, bakteerit, virukset ja muut ilmaa saastuttavat aineet, kuten tupakansavu ja hiilimonoksidi. Lisäksi ne auttavat poistamaan pahoja hajuja.

Ilmanpuhdistimia kokeilleet ihmiset sanovat, että he pitävät niitä oleellisena työkaluina puhtaamman ja siitepölyttömän kodinilman kannalta.

Kuinka ilmanpuhdistimet toimivat?

Ilmanpuhdistimista on ollut eniten apua isoissa kaupungeissa, sillä niissä ympäristön saastetta on paljon. Ilmanpuhdistimia voi kuitenkin hyödyntää kaikkialla! Kiinnitä vain johto seinään niin se alkaa toimia.

Kun laite on asennettu, se mukautuu automaattisesti. Kun laitat sen päälle, se puhdistaa kodin ilman alle 10 minuutissa.

Some figure

Rowentan Intense Pure Air Connect suodattaa ja puhdistaa 100 % ilman pienhiukkasista. Näin kodin ilma on puhtaampi hengittää. Tämä malli on erinomainen vaihtoehto ihmisille, joilla on allergioita, astmaa, nuhaa, keuhkoputkentulehdusta tai muita hengitysteiden vaivoja. Se on erityisen hyödyllinen keväisin, kun hengitysteiden allergeeneista (siitepöly, sieni-itiöt, pölypunkit ja eläinpöly) on eniten haittaa.

Laitteen tehokas toiminta on sen neljätasoisen suodatusjärjestelmän ansiota. Laite nappaa kaikki sairauksia aiheuttavat partikkelit paljon helpommin, ja se tekee sen täydessä hiljaisuudessa. Se suorittaa toimintansa huomiota herättämättä, eikä se siis häiritse normaalia elämää, arjen askareita eikä ennen kaikkea unta.

Koska ilmanpuhdistin täytyy kytkeä pistorasiaan, siinä on myös ajastin. Tässä ilmanpuhdistimessa on myös runsaasti ohjelmointivaihtoehtoja, mikä auttaa ehkäisemään turhaa sähkönkäyttöä. Sen hallinta onnistuu kaiken lisäksi älypuhelimen avulla, kotona tai kodin ulkopuolella, mikä tekee sen käytöstä vieläkin miellyttävämpää ja helpompaa.

Sinua saattaa kiinnostaa: Vinkkejä keuhkojen puhdistamiseksi luontaishoidoilla

Onko ilmanpuhdistimet tarkoitettu vain kotiin?

Kodin ilmanpuhdistimia käytetään hyvin laajalti, ja niitä suositellaan kaikkein eniten. Mutta tällaisen laitteen voi asentaa myös muihin paikkoihin, joissa ihmiset viettävät tavallisesti useita tunteja, kuten työpaikalle.

Some figure

Espanjan allergologian ja kliinisen immunologian säätiö suosittelee Rowenta-ilmanpuhdistimia.

Huomioitavaa

Vaikka ilmanpuhdistimista voikin olla huomattavaa apua kodin ilman puhdistamisessa, kaikkea “vastuuta” ei kuitenkaan voi sysätä tälle laitteelle.

Vaikka laite toimisi hyvin, on tärkeää ja tarpeellista tehdä myös muita toimenpiteitä kotona:

  • Tuuleta kotia päivittäin vähintään 10-15 minuuttia.
  • Imuroi matot ja verhot säännöllisesti.
  • Poista kodista pehmoeläimet ja muut vastaavat esineet hengitysteiden allergeenien kerääntymisen välttämiseksi.
  • Jos sinulla on ilmastointi tai muu ilmanpuhdistaja, muista vaihtaa sen suodatin säännöllisesti. Muutoin siihen kerääntyy paljon likaa ja sen toiminta heikkenee. Pidä mielessä, että joitakin raikastavia ja HEPA-suodattimia ei voi käyttää jatkuvasti yhä uudelleen, vaan ne on vaihdettava aika ajoin.
  • Luovu villaisista vuodevaatteista ja tyynyistä (pölypunkkien pesiytymisen ehkäisemiseksi).
  • Intense Pure Air -ilmanpuhdistimen esisuodatin tulisi puhdistaa 2-4 viikon välein. Katso laitteen käyttöoppaasta, kuinka suodatinta huolletaan ja puhdistetaan.

Ilmansuodattimia käyttävien ihmisten kannattaa myös muistaa, että ne eivät syö niin paljon energiaa kuin ilmastointi. Ja koska ilmanpuhdistin suorittaa työnsä alle 10 minuutissa, se ei vie sähköä kovinkaan paljon. Jos siis haluat puhtaamman ilman kotiisi, ilmanpuhdistin auttaa!

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.