Logo image
Logo image

Huomioi nämä asiat, kun olet ensimmäistä kertaa kylpylässä

4 minuuttia
Ensimmäinen kerta kylpylässä voi aiheuttaa stressiä, vaikka sen pitäisi olla paikka rentoutumiselle. Tämän kokemuksen tunteminen parantaa kuitenkin fyysistä ja henkistä terveyttäsi.
Huomioi nämä asiat, kun olet ensimmäistä kertaa kylpylässä
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Tämän päivän artikkelissa keskustellaan siitä, mitä sinun tulisi tietää kun menet ensimmäistä kertaa kylpylään. Kylpylät tarjoavat erilaisia hoitoja ja aktiviteetteja, joiden tarkoituksena on auttaa sinua rentoutumaan. Kylpylässä käyminen on suosittua, koska siihen liittyy paljon positiivisia sivuvaikutuksia stressaavan ja kiireisen arjen keskellä.

Oletko menossa ensimmäistä kertaa kylpylään?

Siinä tapauksessa haluat ehkä jatkaa tämän artikkelin lukemista. Tämä artikkeli sisältää joitain vinkkejä, joiden avulla voit tehdä kylpylä kokemuksestasi nautinnollisen ja kaikki odotuksesi täyttävän.

On olemassa monia syitä miksi sinun kannattaa antaa itsellesi pieni tauko stressaavasta arjesta. Tärkeintä on sekä fyysisen että henkisen hyvinvoinnin edistäminen.

Katsotaanpa!

Syitä käydä kylpylässä

Sinulla on pätevä syy mennä kylpylään, jos stressi vaikuttaa negatiivisesti terveyteesi. Et kuitenkaan silti tiedä paljoakaan kylpylöistä ja niiden tuomista eduista. Siinä tapauksessa alla mainitut hyödyt voivat saada sinut varaamaan ajan tällä sekunnilla. Oman hyvinvoinnin edistämiseen käytetty aika ei ole koskaan hukkaan heitettyä!

Parantaa mielenterveyttä

Stressi on yksi sairauksista, josta ihmiset nykyään kärsivät kiireisen elämäntyylin takia. Korkean ahdistustason kohtalokkaat seuraukset eivät ole kenenkään salaisuus.

Kylpylässä voit viettää aikaa sekä unohtaa kaiken ympärilläsi, samalla kun nautit hemmotteluhoidoista ja aktiviteeteista. Keskitä energiasi kehoosi ja näet muutokset.

Optimoi fyysinen terveys

Wellness-kylpylöissä tarjottavat erilaiset hoidot mahdollistavat lihasten rentoutumisen. Tämä vähentää selän, kaulan ja raajojen kipua.

Apua iho-ongelmiin

Ikään kuin meillä ei olisi jo tarpeeksi syitä käydä kylpylässä, mutta kaiken lisäksi se parantaa myös fyysistä ulkonäköäsi. Kaikki kylpylöissä tehdyt hoidot edistävät yleistä hyvinvointiasi, mutta myös parantavat ihoasi.

Tämä johtuu siitä, että voit nauttia esimerkiksi alla mainituista hoidoista:

 • Syväkuorinta
 • Kasvojen puhdistus
 • Käsien ja jalkojen turvotuksen laskeminen
 • Karboksiterapia
 • Radiotaajuus
 • Otsoniterapia
 • Ultrakavitaatio

Rentoutumisen lisäksi huomaat pian, että haluat käydä näissä hoidoissa myös tulevaisuudessa. Itse asiassa tällainen hemmottelu parantaa itsetuntoasi.

Some figure
Jotkut kylpylät tarjoavat kavitaatio- ja ultrakavitaatiohoitoja yhdessä muiden esteettisten kauneushoitojen kanssa.

Harkitse näitä asioita mennessäsi ensimmäistä kertaa kylpylään

Ok, tämä on ensimmäinen kerta kylpylässä, etkä tiedä mitä sinun pitäisi tehdä ennen kuin pääset sinne. Ei hätää, noudata vain alan asiantuntijoiden neuvoja. Esimerkiksi The Spa Travellerin sisältöjohtaja Janet Brice neuvoo, että tarkista aina etukäteen kylpylässäsi tarjotut hoidot ja valitse tarpeisiisi sopiva hoito.

Raskaus tai taustalla olevat sairaudet

Sinun ei pitäisi mennä kylpylään, jos olet raskaana, paitsi jos olet etukäteen jutellut lääkärisi kanssa. Samoin perussairaudet, kuten sydän- ja verisuoniongelmat tai kuume, aiheuttavat myös riskin.

Kaikissa näistä tapauksista suosittelemme, että kysyt kylpylältä mahdollisia vasta-aiheita heidän tarjoamilleen hoidoille.

Täysi irtikytkentä

Oletko valmis katkaisemaan yhteyden muuhun maailmaan kun menet kylpylään? Se on itse asiassa yksi tärkeimmistä asioista. Muuten et voi täysin nauttia hoitojen rentouttavasta vaikutuksesta.

Siksi sinun täytyy sammuttaa puhelin, unohtaa kello ja keskittyä nauttimaan kokemuksesta. Ajan ottaminen vain itsellesi parantaa sekä fyysistä että henkistä terveyttäsi.

Älä käytä koruja

Jätä kotiin kaikki korut tai tarvikkeet, kuten kaulakorut, rannekorut tai korvakorut. Asiakaspalvelupisteessä on todennäköisesti paikka pitää ne turvassa kun menet sisään, jos unohdat ottaa jotain pois kotona.

Suosittelemme sitomaan pitkät hiukset, koska se helpottaa hoitojen soveltamista. Lisävinkkinä, älä mene kylpylään heti syömisen jälkeen.

Käytä mukavia vaatteita

Kuinka sinun pitäisi pukeutua kylpylään? Oikea vastaus on mukavat vaatteet. Huomaa, että sinun on ehkä poistettava kaikki vaatteesi. Tämä johtuu siitä, että se on pakollinen vaatimus tietyntyyppisille hoidoille.

Käytä myös kumisandaaleja tai muita tossuja.

Täsmällisyys

Sinun on oltava ajoissa aikataulun mukaista tapaamista varten.

Yritä saapua 15 minuuttia ennen hoitoasi taataksesi paikkasi ja myös muiden viihtyvyyden. Voit käydä nopeasti suihkussa valmistautuaksesi paremmin, jos haluat.

Asiat, jotka kannattaa ottaa mukaan kun olet menossa kylpylään ensimmäistä kertaa

Useimmat kylpylät tarjoavat tarvikkeita, kuten pyyhkeitä, desinfiointiaineita ja shampoota, mutta sinun kannattaa tuoda omat hygieniatuotteesi.

Voit ottaa mukaasi vaikkapa suosikkikirjasi tai muita tavaroita, jotka auttavat sinua saavuttamaan maksimaalisen rentoutumisen.

Tässä on luettelo asioista, jotka sinulla on vähintään oltava mukava:

 • Mikrokuitupyyhe, tämä materiaali kuivuu paljon nopeammin eikä kastu liikaa.
 • Uimapuvut eivät ole pakollisia jos menet vain hoitoihin, mutta voit käyttää niitä kylpylässä jos haluat myös pulahtaa altaaseen.
 • Suihkuhattu tai poninhäntä, jos et halua vahingoittaa hiuksiasi. Jotkut kylpylät tarjoavat kertakäyttöisiä hattuja, mutta tuo omasi jos tunnet olosi mukavammaksi.
 • Tuo omat varvastossut ja varmista, että ne on valmistettu liukumattomasta materiaalista, joka ei ime vettä.
 • Vaatteiden vaihto auttaa välttämään vaatteiden pukemista uimapuvun päälle.
 • Tuo lopuksi henkilökohtaiset tavarat, kuten deodorantti, shampoo, kosmetiikka, meikki ja ihovoiteet.
Some figure
Tuo mukanasi oma toilettipussi, jossa on kaikki perustarvikkeet.

Ensimmäisen kylpyläkokemuksen on oltava nautinnollinen

Kun olet ensimmäistä kertaa käynyt kylpylässä, voit huomata että kylpylät ovat varsin suosittuja. Käyttäydy siis kunnioittavasti muita vieraita, henkilökuntaa ja palveluita kohtaan.

Pidä sopiva äänensävy, huuhtele ennen kuin menet yhteisiin tiloihin ja ole huomaamaton pukuhuone tilassa. Nämä ovat kaikki välttämättömiä sääntöjä rentouttavan kylpylä kokemuksen saamiseksi.

Noudata henkilökunnan ohjeistusta ja mainitse mahdolliset ihovauriot tai herkät alueet. Tärkeintä on rentoutua ja hyödyntää paikan tarjoamia etuja.

Älä ujostele tai häpeä – olet koulutettujen ammattilaisten käsissä ja he ovat tottuneet työskentelemään kaikenlaisten ihmisten kanssa sekä pitämään heistä hyvää huolta. Nauti siis kokemuksesta!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • A First Timer’s Guide to Visiting a Spa [Internet]. Titanic Spa. 2020 [citado 21 marzo 2021]. Disponible en: https://www.titanicspa.com/blog/a-first-timers-guide-to-visiting-a-spa
 • How to Sauna [Internet]. The Spa Traveller. 2021 [citado 21 marzo 2021]. Disponible en: https://www.thespatraveller.com/
 • https://www.aguaysalud.com/blog/cuales-son-los-principales-beneficios-del-spa [Internet]. Agua y Salud. 2017 [citado 21 marzo 2021]. Disponible en: https://www.aguaysalud.com/blog/cuales-son-los-principales-beneficios-del-spa

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.