Hiustenlähdön hidastaminen seitsemän vinkin avulla

Elämäntavat, ravitsemus ja perintötekijät ovat joitakin tekijöitä, jotka vaikuttavat hiustenlähtöön. Hiustenlähdön hidastaminen onnistuu näillä vinkeillä.
Hiustenlähdön hidastaminen seitsemän vinkin avulla

Kirjoittanut Solimar Cedeño

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Hiustenlähtö on yleisempää miehillä kuin naisilla. Se on luonnollinen prosessi, joka ilmaantuu iän myötä, joillakin aiemmin kuin toisilla. Hiustenlähdön hidastaminen on kuitenkin mahdollista. Katso kuinka!

Oletko huomannut hiustesi putoilevan tavanomaista enemmän? Siinä tapauksessa suosittelemme seuraavia vinkkejä hiustenlähdön hidastamiseen.

Hiustenlähdön hidastaminen

Nuoruudessa hiuksia voi putoilla 50-80 kappaletta päivittäin, sillä jokaisen hiuksen elinkaari on 2-7 vuotta. Kun hiuksen elinkaari on tullut päätökseen, jokainen hiustuppi muodostaa uutta hiusta noin kolmen kuukauden sisällä.

Kehno ruokavalio, jotkut sairaudet ja hoidot, hermostuneisuus, stressi, hormonaaliset muutokset ja perintötekijät ovat joitakin syitä hiustenlähtöön. Myös ulkoiset tekijät, muun muassa kuuma sää, kemikaalit, hiustenkuivaajat ja suoristusraudat, vaikuttavat osaltaan ongelmaan.

Kun hius on pudonnut, muodostuu uusi hennompi hius, jolla on lyhyempi elinkaari. Kun ne putoavat, karvatuppikin sulkeutuu kokonaan eikä siitä enää kasva hiusta.

Seitsemän tehokasta vinkkiä

1. Päänahan hierominen

Päänahan hierominen auttaa ehkäisemään hiustenlähtöä

Päänahan hierominen on helpoin keino ehkäistä hiustenlähtöä, eikä se vaadi rahaa. Halutessasi voit toki ostaa manteliöljyä tai mitä tahansa muuta eteeristä öljyä kaupasta.

Päivittäinen päänahan hieronta parantaa verenkiertoa ja aktivoi hiustupen toimintaa. Hierominen on myös rentouttavaa.

2. Hiustenlähdön hidastaminen sipulimehulla

Hiero sipulimehua päänahkaan ennen nukkumaanmenoa ja anna vaikuttaa yön yli. Pese sipulimehu huolellisesti pois aamulla, jotta saat hajun pois. Sipulimehun valmistaminen on hyvin helppoa.

Ainekset

 • 1 sipuli
 • 2 dl vettä

Ohjeet

 • Aloita sekoittamalla tehosekoittimessa yksi kuorittu sipuli ja pari desiä vettä. Sekoita useita minuutteja, kunnes seos on tasaista.
 • Saman voi tehdä valkosipulin ja inkiväärin kanssa ne molemmat vaikuttavat kuin sipulimehu. Käytä silti vain yhtä mehua kerrallaan, sekoittamatta niitä keskenään.

3. Hiustenlähdön hidastaminen perunavedellä

Hiustenlähdön hidastaminen onnistuu myös peruna-rosmariinivedellä. Se on melko edullinen ja helppo valmistaa. Voit pestä hiuksesi sillä ja huuhdella tai jättää huuhtelematta hiukset sen jälkeen.

Ainekset

 • 3 perunaa
 • rosmariininlehtiä (haluttu määrä)
 • 1 litra vettä

Ohjeet

 • Viipaloi perunat. Laita ne kattilaan rosmariininlehtien kanssa, sekoita ja keitä litrassa vettä. Siivilöi neste ja anna olla.
 • Pese hiukset normaaliin tapaan ja käytä tätä seosta päivittäin huuhteena, huoneenlämpöisenä. Tarvittavien ainesten määrä riippuu hiustesi pituudesta.

4. Hiustenlähdön hidastaminen aloe veralla

Aloe verasta on apua hiustenlähtöön

Aloe veralla on hämmästyttäviä hyötyjä hiustenlähdön ehkäisyyn. Valmista aloe verasta ja kookosöljystä mehu hiusten vahvistamiseen. Levitä sitä hiuksiin, anna vaikuttaa noin puoli tuntia, ja pese hiukset sitten omavalintaisella shampoolla ja hoitoaineella.

Ainekset

 • 1 aloe veran lehti
 • 3 tippaa kookosöljyä

Ohjeet

 • Kuori yksi aloe veran lehti ja pese geeli huolellisesti.
 • Sekoita geeliä tehosekoittimessa kookosöljyn kanssa. Kun aineksista on muodostunut yhtenäinen seos, levitä sitä hiuksiin juurista latvoihin.
 • Voit halutessasi korvata kookosöljyn oliivi- tai manteliöljyllä. Älä ole huolissasi aloe veran hajusta, sillä öljy peittää sen.
 • Levitä hoitoa hiuksiin kerran viikossa.

5. Syö enemmän proteiinia

Syö enemmän proteiinipitoisia ruokia hidastaaksesi hiustenlähtöä. Monet runsasproteiiniset ruoat sisältävät myös B12-vitamiinia, joka vahvistaa hiuksia.

Muista, että elimistösi toiminta riippuu ravitsemuksestasi. Tähän kuuluu myös kollageenin ja muiden yhdisteiden tuotannon lisääminen, jotka ovat oleellisia hiusten terveyden kannalta.

6. Alenna stressiä

Stressi voi aiheuttaa hiustenlähtöä. Kokeile harrastaa liikuntaa, esimerkiksi patikointia, uintia, pyöräilyä tai mitä tahansa muuta lajia, vähintään puoli tuntia joka päivä. Myös jooga auttaa laskemaan stressiä.

Puhu vaikeuksistasi luotettavalle henkilölle tai ammattilaiselle, sillä hekin voivat auttaa stressin lievityksessä. Yksi vaihtoehto ahdistuksen, hermostuneisuuden ja stressin alentamiseen on yrttiteen, esimerkiksi kamomillan, juominen.

7. Hiustenlähdön hidastaminen vitamiineilla

Moni aloittaa vitamiinien syönnin aikuisena. A-vitamiini on päänahan talirauhasten toimintaa stimuloiva antioksidantti.

B-vitamiini puolestaan edistää melaniinituotantoa, mikä vilkastaa verenkiertoa. Myös E-vitamiini parantaa verenkiertoa ja pitää hiustupet terveinä ja aktiivisina.

Hiustenlähdön hidastaminen ei vaadi paljon aikaa eikä rahaa, vaikka kaupoissa myydäänkin erinomaisia tuotteita tähän tarkoitukseen. Voit silti aina valita luonnonmukaisen vaihtoehdon.

Noudata näitä vinkkejä niin omaksut uusia hiustenlähtöä ehkäiseviä tapoja. Näin hiuksesi pysyvät upean näköisinä pidempään.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.