Logo image
Logo image

Kuinka hillitä hiivan kasvua 6 luontaishoidon avulla

2 minuuttia
Vaikka candida on normaali hiiva ihmiselimistössä, sen liiallinen kasvu voi aiheuttaa komplikaatioita. Opi hillitsemään candidan kasvua.
Kuinka hillitä hiivan kasvua 6 luontaishoidon avulla
Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Candida albicans on tavallisin ihmisistä löytyvä hiiva, ja vaikka sitä on pieniä määriä suussa ja suolistossa, se aiheuttaa suurimman osan tulehduksista.

Sen liiallinen kasvu, jota stimuloivat ulkoiset tekijät kuten huono ruokavalio ja myrkyt, muuttaa suoliston bakteerikantaa, häiriten samalla immuunijärjestelmää.

Tämä laukaisee tulehdusreaktioita elimistön useissa eri järjestelmissä, mikä aiheuttaa ongelmia kuten liian läpäisevä suoli, emätintulehdukset ja iho-ongelmat.

Onneksi on olemassa lukuisia hoitoja, joilla on sieniä tuhoavia ominaisuuksia ja jotka terveelliseen ruokavalioon yhdistettynä auttavat pysäyttämään hiivan kasvua ja välttämään terveysongelmat.

Haluamme hyödyntää tämän tilaisuuden kertoaksemme yksityiskohtaisesti kuudesta parhaasta hoidosta, jotka kannattaa pitää mielessä jos koskaan saat hiivaan liittyviä vaivoja.

Katso, mitkä ne ovat!

1. Kookosöljy

Some figure

Kookoksen rasvahapoissa on antibakteerisia ja sieniä tuhoavia ominaisuuksia, jotka auttavat hillitsemään hiivan hyökkäystä. Aineet kuten oktaani- ja lauriinihappo tekevät siitä loistavan hoidon hiivan kasvua vastaan.

Kuinka sitä käytetään?

 • Jos sinulla on tulehdus, ota 2 tai 3 ruokalusikallista orgaanista kookosöljyä päivittäin.
 • Ehkäisevänä hoitona ota korkeintaan 2 ruokalusikallista päivässä.
 • Jos hiiva aiheuttaa iho-ongelmia, levitä sitä suoraan hoitoa vaativille alueille.

2. Greipinsiemenuute

Greipinsiemenuute on tehokas sieniä tuhoava ja antibakteerinen aine, jonka bioflavonoidit ja mineraalit suojaavat soluja ja kudoksia.

Sen käyttö ei ainoastaan hyökkää candidaa vastaan hajottamalla hiivasoluja, vaan se myös vahvistaa immuunijärjestelmää ja korjaa vaurioituneita alueita.

Se muun muassa estää tämän hiivan ja monien muiden patogeenien kasvua, jotka vaikuttavat terveyteen.

Kuinka sitä käytetään?

 • Lisää 5-10 tippaa uutetta lasilliseen lämmintä vettä ja juo 2-3 kertaa päivässä.
 • Voit myös laimentaa saman määrän veteen ja käyttää sitä hoitamaan emätin- ja ihotulehduksia.

3. Mausteneilikkaöljy

Some figure

Mausteneilikkaöljyssä on aktiivista ainesosaa nimeltä eugenoli, jolla on mausteisen makunsa lisäksi sieniä tuhoavia ja antioksidanttisia ominaisuuksia.

Se on tuote, joka tuhoaa nopeasti candida-soluja ja muita hiivoja, jotka ovat tulehduttaneet elimistön kudokset.

Kuinka sitä käytetään?

 • Lisää enintään 30 tippaa tätä öljyä kupilliseen lämmintä vettä ja juo kaksi kertaa päivässä.
 • Halutessasi voit sekoittaa sitä kanelin kanssa lisätäksesi siihen makua.

4. Valkosipuli

Valkosipulin rikkiyhdisteissä, sen fytokemikaalien lisäksi, on sieniä tuhoavia ja antibakteerisia ominaisuuksia, jotka hillitsevät sienien sekä bakteerien että virusten aiheuttamia tulehduksia.

Sen käyttö sekä sisäisesti että ulkoisesti hillitsee candidan kasvua ja ehkäisee tulehduksen kaltaisia komplikaatioita.

Kuinka sitä käytetään?

 • Syö jopa 4 murskattua valkosipulinkynttä päivässä.
 • Paikallisesti käytettäessä murskaa useita valkosipulinkynsiä, sekoita ne pieneen määrään öljyä ja levitä hoitoa vaativille ihoalueille.

5. Oreganoöljy

Some figure

Oreganoöljy sisältää suuria määriä karvakrolia ja tymolia, kahta yhdistettä joilla on sieniä tuhoavia ominaisuuksia. Nämä yhdisteet nesteyttävät ja tappavat Candida albicans -hiivasienen muodostamia soluja.

Kuinka sitä käytetään?

 • Lisää 3-5 tippaa öljyä kupilliseen lämmintä vettä ja juo 2 kertaa päivässä.
 • Sekoita kookos- tai oliiviöljyn kanssa hoitaaksesi ulkoisia tulehduksia.

6. Omenaviinietikka

Omenaviinietikan entsyymit ja orgaaniset yhdisteet tekevät siitä yhden parhaista vaihtoehdoista hiivan hallitsemattoman kasvun aiheuttamien tulehdusten hoitoon.

Sen orgaaniset hapot hajottavat hiivasoluja ja ajan myötä luovat miellyttävän elinympäristön suoliston hyville bakteereille.

Kuinka sitä käytetään?

 • Lisää kaksi ruokalusikallista orgaanista omenaviinietikkaa kupilliseen lämmintä vettä ja juo se tyhjään vatsaan.
 • Jos kärsit tulehduksesta, juo tätä seosta 3 kertaa päivässä.
 • Voit laimentaa sitä veteen hoitaaksesi hiivatulehduksia paikallisesti emättimessä tai iholla.

Oletko huolissasi mahdollisesta hiivatulehduksesta? Ennen kuin se aiheuttaa sinulle enempää ongelmia, kokeile jotakin yllä mainituista hoidoista ja pysäytä sen kasvu.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Soll, D. R. (2003). Candida Albicans. In Antigenic Variation. https://doi.org/10.1016/B978-012194851-1/50034-2
 • Sudbery, P. E. (2011). Growth of Candida albicans hyphae. Nature Reviews Microbiology. https://doi.org/10.1038/nrmicro2636
 • Mayer, F. L., Wilson, D., & Hube, B. (2013). Candida albicans pathogenicity mechanisms. Virulence. https://doi.org/10.4161/viru.22913
 • Ogbolu, D. O., Oni, A. A., Daini, O. A., & Oloko, A. P. (2007). In vitro antimicrobial properties of coconut oil on Candida species in Ibadan, Nigeria. Journal of Medicinal Food. https://doi.org/10.1089/jmf.2006.1209
 • Reagor, L., Gusman, J., McCoy, L., Carino, E., & Heggers, J. P. (2002). The effectiveness of processed grapefruit-seed extract as an antibacterial agent: I. An in vitro agar assay. Journal of Alternative and Complementary Medicine. https://doi.org/10.1089/10755530260128014
 • Cleff, M. B., Meinerz, A. R., Xavier, M., Schuch, L. F., Meireles, M. C. A., Rodrigues, M. R. A., & de Mello, J. R. B. (2010). In Vitro activity of Origanum vulgare essential oil against Candida species. Brazilian Journal of Microbiology. https://doi.org/10.1590/S1517-83822010000100018
 • Yagnik, D., Serafin, V., & Shah, A. J. (2018). Antimicrobial activity of apple cider vinegar against Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Candida albicans; downregulating cytokine and microbial protein expression. Scientific Reports. https://doi.org/10.1038/s41598-017-18618-x

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.