Herkullinen kurpitsakakku täysjyvävehnäjauhoista
Kirjoittanut ja tarkastanut ravitsemusterapeutti Eliana Delgado Villanueva
Monet ihmiset yrittävät vältellä tiettyjä ruokia niiden sisältämän kalorimäärän tai hiilihydraattien takia. Sinun ei kuitenkaan tarvitse huolehtia siitä näiden herkullisten kurpitsakakkujen suhteen, jotka valmistetaan täysjyvävehnäjauhoista.
Kurpitsa on diureettinen ja puhdistava ruoka, jota käytetään monissa resepteissä ympäri maailman sen makeasta mausta ja helppokäyttöisyydestä johtuen.
Sillä on monia terveyshyötyjä, kuten muun muassa sen sisältämä runsas määrä:
- A-, B-, C- ja E-vitamiinia
- Kaliumia
- Magnesiumia
- Sinkkiä
- Omega-3 -rasvahappoja
Se on hyvä ruoka, jota kannattaa kokeilla jos olet ylipainoinen, sillä se on vähäkalorinen. Se on myös hyvä ruoka jos kärsit ummetuksesta, koska se sisältää kuituja, ja se voi auttaa silmäongelmissa sen sisältämän A-vitamiinin takia. Se voi jopa auttaa syöpäpotilaita, koska siinä on paljon lykopeenia.
Se on myös todella hyvä ruoansulatusjärjestelmälle.
Tämä resepti ei myöskään sisällä hienoa sokeria tai hienoja jauhoja.
Joten mitä enää odotat? Valmista herkullinen kurpitsakakku!
Haluamme esitellä myös toisen reseptin, joka on vegaaneille sopiva. Kyllä, luit oikein. Kaikki toisen reseptin ainesosat ovat vegaaneille sopivia.
Lue myös: 6 vitamiinipuutosten oiretta, jotka näkyvät kasvoillasi
Kurpitsakakku täysjyvävehnäjauhoista
Uskomme, että parhaita hetkiä sinulle ovat perheesi tai rakkaidesi kanssa jakamat hetket. Joten hyvä tapa ottaa kaikki irti noista hetkistä on osata valmistaa unohtumattomia ruokia. Mikä voisi olla parempaa kuin tämä jälkiruoka?
Tämän reseptin valmistamalla huolehdit terveydestäsi ja teet jotakin myös perheesi terveyden eteen. Sen lisäksi että tämä jälkiruoka on erittäin ravinteikas, tarjoaa se myös kaikki aikaisemmin mainitsemat edut.
Saatat myös pitää: 5 yrttihoitoa verensokeritason vakauttamiseksi
Ainesosat
- 300 g kurpitsasosetta
- 3 kananmunaa
- 150 g hasselpähkinöitä
- 1 rkl leivinjauhetta
- 2 rkl hunajaa
- 1 rkl nestemäistä steviaa
- 50 ml maitoa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 150 g kaurahiutaleita
- 150 g täysjyvävehnäjauhoja
Valmistus
- Sekoita ensin kurpitsa, kananmunat ja hasselpähkinät sähkövatkaimella suuressa kulhossa.
- Lisää sitten hunaja, stevia ja leivinjauhe ja jatka sekoittamista keskiteholla.
- Lisää seuraavaksi kaurahiutaleet ja öljy. Sekoita kunnes seos alkaa paksuuntua.
- Kaada sitten maito ja täysjyvävehnäjauhot joukkoon, ja sekoita puukauhalla. Rakenteen tulisi nyt olla äärimmäisen paksua.
- Lopuksi voitele kakkuvuoka voilla ja leivitä jauhoilla, ja kaada seos siihen.
- Paista 180-asteisessa uunissa 40 minuutin ajan.
- Poista vuoasta ja nauti!
Vegaaninen kurpitsakakku täysjyvävehnäjauhoista
Koska tiedämme, että joukossa on yhä enemmän vegaaneja, on meillä myös muunnelma ensimmäisestä reseptistä. Tällä kertaa se on vegaaneille suunnattu.
Joten jos olet vegaani tai perheessäsi on vegaaneita, sinun ei tarvitse olla huolissasi. Reseptistä on olemassa myös muunnelma. Se on todella helppo valmistaa ja voit ostaa kaikki ainekset supermarketista tai ruokakaupasta.
Ainesosat
- 150 g kurpitsasosetta
- 3 rkl maissitärkkelystä
- 3 rkl vettä
- 150 g hasselpähkinöitä tai muita pähkinöitä
- 1 rkl leivinjauhetta
- 2 rkl hunajaa
- 1 tl steviaa
- 100 g kaurahiutaleita
- 100 g täysjyvävehnäjauhoja
- 50 ml soijamaitoa
Valmistus
- Matkiaksesi kananmunien rakennetta, sinun tulee sekoittaa maissitärkkelys veteen pienessä kulhossa.
- Sekoita sitten erillisessä kulhossa kurpitsa hasselpähkinöiden ja leivinjauheen kanssa.
- Kaada seuraavaksi maissitärkkelyssekoitus kurpitsasekoitukseen ja lisää joukkoon hunaja, stevia sekä soijamaito.
- Lisää sitten kaurahiutaleet ja täysjyvävehnäjauhot. Vatkaa hyvin, kunnes vain kurpitsa muodostaa seokseen paakkuja.
- Kaada seos lopuksi jauhoilla leivitettyyn vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa 30-40 minuutin ajan. Poista uunista, kumoa kakku vuoasta ja nauti!
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Kim MY, Kim EJ, Kim YN, Choi C, Lee BH. Comparison of the chemical compositions and nutritive values of various pumpkin (Cucurbitaceae) species and parts. Nutr Res Pract. 2012;6(1):21–27. doi:10.4162/nrp.2012.6.1.21
- Seo, J. S., Burri, B. J., Quan, Z., & Neidlinger, T. R. (2005). Extraction and chromatography of carotenoids from pumpkin. In Journal of Chromatography A (Vol. 1073, pp. 371–375). Elsevier. https://doi.org/10.1016/j.chroma.2004.10.044
- Ryan, E., Galvin, K., O’Connor, T. P., Maguire, A. R., & O’Brien, N. M. (2007). Phytosterol, squalene, tocopherol content and fatty acid profile of selected seeds, grains, and legumes. Plant Foods for Human Nutrition, 62(3), 85–91. https://doi.org/10.1007/s11130-007-0046-8
- Kyrø C, Tjønneland A. Whole grains and public health. BMJ. 2016;353:i3046. Published 2016 Jun 14. doi:10.1136/bmj.i3046
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.