Logo image
Logo image

Helpot keinot silmäpussien häivyttämiseen

3 minuuttia
Maito ravitsee ja kosteuttaa kasvojen ihoa, ja saa sen hehkumaan. Levitä tilkka maitoa silmien alueelle vähentääksesi turvotusta ja tummia silmänalusia.
Helpot keinot silmäpussien häivyttämiseen
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Silmäpussit saavat kasvot näyttämään väsyneiltä ja rasittuneilta, ja silmäpusseja ei välttämättä saa piiloon edes meikkiä käyttämällä. Silmäpussit ilmenevät etenkin unettomien öiden jälkeen tai nesteturvotuksen takia. Tässä artikkelissa tarjoamme helppoja keinoja silmäpussien häivyttämiseen – jatka siis lukemista, jos haluat kuulla, mitä ne ovat!

Kun heräämme aamulla ja silmien alla koreilee kaksi paksua pussia, alamme etsiä ratkaisua silmäpussien häivyttämiseen ja turvotuksen laskemiseen. Onneksi on olemassa monia eri keinoja silmäpussien hoitamiseen, niin että et tunne oloasi epämukavaksi töissä tai kotona.

Vaikka markkinoilla on nykyisin monia eri tuotteita silmäpussien häivyttämiseen ja hoitamiseen, ei sinun tarvitse käyttää suurta rahasummaa niiden karkoittamiseen. Luonnollisten aineiden avulla voit heittää hyvästit silmäpusseille ja palauttaa kasvoillesi raikkaan ja virkeän ilmeen. Kokeile näitä turvallisia aineksia silmien alueen virkistykseen.

Luonnontuotteet silmäpussien häivyttämiseen

Peruna

Some figure

 

Jos valvot pitkään öisin tai lapset pitävät sinua valveilla pitkin yötä, saattaa silmien alle kehittyä epäesteettiset silmäpussit. Hoida pussit piiloon perunalla. Ala säilyttää perunoita jääkaapissa, jotta voit käyttää niitä tarpeen vaatiessa.

Leikkaa kylmä peruna ohuiksi siivuiksi ja aseta silmäluomille 15-20 minuutin ajaksi. Peruna sisältää tulehdusta ja turvotusta hillitseviä aineksia, jotka laskevat silmäpussien turvotusta.

Maito

Maito häivyttää silmien alueen turvotusta ja tummia silmänalusia. Maidon ainesosat ravitsevat, kosteuttavat ja uudistavat ihoa. Maito myös puhdistaa epäpuhtaudet ja lian iholta, iho pysyy kuulaana ja kirkkaana.

Uita kahta vanulappua kylmässä maidossa ja aseta silmille 20 minuutin ajaksi. Maito auttaa poistamaan silmien alueelle kertyneen nesteen ja virkistää väsyneitä silmiä. Toteuta hoito joka päivä pysyvien tulosten saavuttamiseksi.

Kurkku

Some figure

 

Kurkku on klassinen hoito silmäpussien ja tummien silmänalusten hoitoon. Kurkku sisältää paljon vettä ja antioksidantteja, jotka auttavat pitämään silmien herkän ihon kosteutettuna ja ravittuna. Kurkun ainekset vähentävät turvotusta ja auttavat palauttamaan silmien kirkkauden.

Leikkaa kaksi siivua kurkusta ja aseta silmille. Anna vaikuttaa 20 minuuttia. Kurkun tulehdusta hillitsevät ainesosat häivyttävät inhottavia silmäpusseja ja mustia silmänalusia hetkessä.

E-vitamiini

E-vitamiini on yksi parhaimmista luonnollisista aineista kauneudenhoidossa, sillä se kosteuttaa, suojaa ja uudistaa ihoa tehokkaasti. Lisäksi E-vitamiini ehkäisee tulehduksia.

Puhkaise E-vitamiinikapseli ja sekoita muutama tippa tilkkaan vettä. Uita vanulappuja seoksessa ja aseta silmille 20 minuutin ajaksi. Rentoudu.

E-vitamiinihoidolla saat silmistäsi kirkkaat ja virkistyneet, ja silmänympärysiho saa aimo annoksen ravitsevia aineksia, jotka uudistavat sitä ja laskevat silmäpussien turvotusta. E-vitamiini siloittaa myös rypyt ja pitää ihon pehmeänä.

Kamomillatee

Some figure

 

Kamomillalla on tunnetusti rauhoittava ja rentouttava vaikutus sisäisesti nautittuna, mutta tiesitkö, että sitä voi käyttää myös ulkoisesti kauneudenhoidossa? Kamomillatee sopii silmäpussien häivyttämiseen ja silmien alueen ihon virkistämiseen.

Uita kahta kamomillateepussia kylmässä vedessä, purista ylimääräinen vesi pois ja aseta silmille 15 minuutin ajaksi. Kamomillaa voi käyttää kahdesti päivässä: heti aamulla herätessäsi ja ennen nukkumaanmenoa – tämä ehkäisee silmäpussien muodostumista tehokkaasti.

Kananmunan valkuaiset

Kananmunan valkuaiset kuorivat pois kuolleet ihosolut silmien herkältä iholta, kiinteyttävät ihoa ja häivyttävät silmäpusseja.

Erota kananmunan valkuainen keltuaisesta ja levitä pienellä sudilla kasvoille. Levitä varovasti silmien alueelle, niin ettei valkuaista päädy silmiin. Anna valkuaisen kuivahtaa iholle ja huuhtele pois kylmällä vedellä.

Lusikat

 

Some figure

Tämä helppo ja perinteinen keino laskee silmien turvotusta ja häivyttää silmäpussit tuossa tuokiossa. Tämä kikka sopii etenkin kiireisiin aamuihin, kun sinulla ei ole aikaa odotella kurkkuviipaleet silmillä turvotuksen laskemista. Kylmät lusikat kiinteyttävät ja tasoittavat ihoa nopeasti.

Tarvitset vain lasillisen jääkylmää vettä ja neljä lusikkaa. Aseta kaksi lusikkaa jääveteen ja paina silmille kun ne ovat viilenneet. Aseta kaksi ylimääräistä lusikkaa veteen, jotta voit vaihtaa lusikoita sitten, kun ensimmäinen pari lusikoita lämpenee ihon kosketuksesta. Vaihda lusikoita vuoronperään muutaman minuutin ajan, kunnes ihon turvotus laskee.

Voit painella lusikoilla koko kasvojen ihon läpi kiinteyttääksesi ihoa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Plader, W., Burza, W., & Malepszy, S. (2007). Cucumber. In Biotechnology in Agriculture and Forestry. https://doi.org/10.1007/978-3-540-36752-9_10
  • Landvik, S. (2017). Vitamin E. In Oxidants, Antioxidants, and Free Radicals. https://doi.org/10.1201/9780203744673

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.