Logo image
Logo image

Hallitse virtsankarkailua luonnollisin keinoin

3 minuuttia
Virtsankarkailu katoaa yleensä, kun parannat joitakin elintapoja ja teet harjoituksia. Jos niin ei kuitenkaan tapahdu, sinun pitäisi käydä asiantuntijan luona diagnosoitavana ja selvittää mahdolliset ongelmat.
Hallitse virtsankarkailua luonnollisin keinoin
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Rakkosi on vastuussa munuaisten suodattaman virtsan varastoinnista. Kun rakkosi alkaa täyttyä, koet paineen tunnetta. Siitä tiedät, että on aika hankkiutua eroon tästä nesteestä käymällä vessassa.

Ihmiset, jotka kärsivät virtsankarkailusta, tuntevat samanlaista tunnetta. Erona on kuitenkin se, että heidän lihaksensa supistelevat usein ja yhtäkkiä. Se ei melkein koskaan anna “merkkiä” mennä ajoissa vessaan.

Tämä ongelma aiheuttaa tahatonta karkailua. Joskus siitä aiheutuu kovaa kipua, joka alkaa lantiosta ja jatkuu vatsan alueelle.

Tätä pidetään itse asiassa yhtenä yliaktiivisen rakon ja virtsanpidätyskyvyttömyyden vaiheena. Ne ovat kaksi sairautta, jotka vaikuttavat moniin iäkkäämpiin ihmisiin.

Onneksi tätä oiretta vastaan voi taistella. Se johtuu siitä, että on olemassa tapoja ja kotihoitokeinoja, jotka voivat auttaa vahvistamaan tämän elimen lihaksia. Se tekee pulmasta helpommin hallittavan.

Kiinnostaako sinua tietää enemmän?

Paranna ruokailutottumuksiasi

Some figure

Ruokailutottumukset liittyvät suuresti rakkoon. Se pitää erityisesti paikkansa silloin, kun sinulla on riski kärsiä virtsankarkailusta.

Joidenkin ruokien ainesosat heikentävät tämän elimistön lihasseinämiä. Tämä ongelma syntyy sen seurauksena.

On siis tärkeää vältellä:

 • Kofeiinipitoisia ruokia ja juomia
 • Paistettuja ruokia ja makkaroita
 • Mausteita ja mausteisia ruokia
 • Alkoholijuomia
 • Sitrushedelmämehuja
 • Hiilihydraattipitoisia virvoitusjuomia
 • Maitoa ja maitotuotteita
 • Hienoa sokeria ja jauhoja

Harjoittele virtsaamisen ajoittamista

Virtsaamisen ajoittaminen on menetelmä, joka vahvistaa virtsarakkoasi. Se myös vähentää vessassa käymisen määrää.

 • Siihen kuuluu aikataulutettujen vessassakäyntien tekeminen. Yleisesti ottaen niin pitäisi käydä joka toinen tunti. Vähitellen saat takaisin virtsaamisen tarpeeseen tarvittavan hallinnan tunteen.
 • Se voi alkuun olla vaikea ottaa käytäntöön. Se johtuu siitä, että saatat kärsiä tahattomasta virtsankarkailusta. Sen aloittaminen asteittain esimerkiksi 40 minuutin välein kuitenkin mahdollistaa sen, että voit pidentää vessassakäyntien välistä aikaa.

Aloita lantionpohjan treenaaminen

Some figure

On olemassa harjoituksia, jotka keskittyvät lantionpohjan lihasten vahvistamiseen. Näihin kuuluvat suositut Kegel-harjoitukset. Ne vahvistavat virtsarakon seinämiä, mikä lisää kykyäsi pidätellä virtsaa ja estää vuotoja.

 • Näiden harjoitusten tekemiseksi sinun tulee supistaa lihaksiasi aivan kuin yrittäisit estää virtsaa virtaamasta. Sinun tulisi tehdä niin silloin kun lähistöllä ei ole vessaa.
 • Nämä harjoitukset vähentävät virtsanpidätyskyvyttömyyden riskiä. Ne ovat hyödyllisiä myös seksielämäsi kannalta.

Lisää magnesiumin kulutusta

Magnesium on mineraali, joka auttaa kehoasi pitämään sen lihakset hyvässä kunnossa.

Vaikka sitä käytetäänkin sadoissa kehontoiminnoissa, et aina saa sitä riittävästi. Se aiheuttaa joitakin ongelmia ja tulehdusreaktioita.

Siitä syystä heidän, jotka kärsivät virtsankarkailusta, täytyy lisätä magnesiumin saantia. Se auttaa lieventämään supistuksia.

Tätä mineraalia saadaan esimerkiksi näistä ruoista:

 • Vehnästä ja kauraleseistä
 • Pellavansiemenistä ja kurpitsansiemenistä
 • Kuivatuista yrteistä
 • Kaakaojauheesta
 • Rasvaisesta kalasta
 • Tummasta riisistä

Haluamme myös mainita, että sitä voidaan saada ulkoisesti. Ihosi imee sitä, kun levität sille magnesiumia sisältävää kosteusvoidetta tai öljyä.

Älä tupakoi

Some figure

Tupakan sisältämät myrkyt vaikuttavat suoraan rakkosi terveyteen. Ne aiheuttavat myös kehosi tulehdusten epätasapainoa. Nämä myrkyt voivat olla yksi virtsankarkailun ja virtsanpidätyskyvyttömyyden pääaiheuttajia.

Vahingolliset aineet voivat jopa kulkeutua verenkiertoon ja vaikuttaa lihasten sekä kudosten eheyteen.

Se lisää myös tautien ja syövän riskiä.

Nauti kortetta

Peltokorte on luonnollinen lääke virtsankarkailuun. Se johtuu sen sisältämästä silikonista, joka toimii virtsanestäjänä.

Sen diureettiset ominaisuudet auttavat kehosi kudoksiin kerääntyneen nesteen poistamisen edistämisessä. Se siis hallitsee tulehdustasoa.

Haluamme myös mainita, että se auttaa hidastamaan rakon bakteerien kasvua. Se vähentää ongelmia kuten kystiittiä.

 • Voit juoda tätä teetä 2-3 kertaa päivässä. Sitä voidaan myös nauttia tabletteina tai lisäravinteena.

Pidä mielessäsi kaikki nämä suositukset virtsankarkailun lieventämiseksi. Aloita ongelman ratkaiseminen turvallisella ja luonnollisella tavalla.

Jos oireesi eivät katoa tai ne pahenevat, käy lääkärissä. Hän voi kertoa onko siinä kyse komplikaatioista tai jostakin suuremmasta ongelmasta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.