Logo image
Logo image

Eteerisen olibaanihartsiöljyn hyödyt terveydelle

2 minuuttia
Eteerisen olibaanihartsiöljyn ominaisuudet hoitavat ihon terveyttä. Se edistää ihon paranemista, lievittää tulehdusta ja sen tuoksu rentouttaa.
Eteerisen olibaanihartsiöljyn hyödyt terveydelle
Kirjoittanut Solimar Cedeño
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Ihmiset ovat käyttäneet eteerisiä öljyjä jo vuosisatojen ajan. Aasian ja Välimeren maiden kulttuureissa niitä hyödynnetään luontaishoitojen valmistuksessa. Yksi näiden luontaishoitojen ainesosista on eteerinen olibaanihartsiöljy, jolla on lääkitseviä ominaisuuksia sekä terveyden- että kauneudenhoitoon. Tässä artikkelissa esittelemme eteerisen olibaanihartsiöljyn hyödyt keholle.

Eteeriset öljyt

Eteeriset öljyt valmistetaan tislaamalla kuivattuja aromaattisia kasveja. Tämä prosessi ehkäisee kasvin ominaisuuksien häviämistä. Tislausprosessissa eteerinen öljy erottuu fyysisesti vedestä, sillä se on rasvaliukoista. Erotettuna öljyn vaikutus iholla on tehokkaampi ja se antaa suuremmat hyödyt.

Eteerinen olibaanihartsiöljy

Olibaanihartsiöljy on hyvin yleinen jauheena ja suitsukkeissa. Sitä saadaan olibaanipuiden rungosta. Öljy valmistetaan erottamalla puusta valkoinen mahla, jonka annetaan kovettua useita päiviä, kunnes siitä tulee kumihartsia.

Eteerinen olibaanihartsiöljy sisältää ketonialkoholeja, luontaisia hartseja ja terpiinejä. Siinä on myös muun muassa alfapineeniä ja oktyyliasetaattia.

Parantavia ominaisuuksia sisältävä öljy

Yksi eteerisen olibaanihartsiöljyn ominaisuuksista on se, että sen tuoksu rentouttaa ja stimuloi mieltä.

Öljyn levittäminen iholle auttaa hoitamaan luonnollisesti monia vaivoja, se on elvyttävää ja tulehdusta lievittävää. Se auttaa myös vahvistamaan ihoa sekä vähentämään hengitysteiden ongelmia, monien muiden hyötyjen lisäksi.

Some figure

Eteerisen olibaanihartsiöljyn hyödyt ja ominaisuudet

Nuorentaa ihoa

Tutustu: After sun -voide vai kosteusvoide: kumpi on parempi?

Eteerinen olibaanihartsiöljy on hyväksi iholle: se nuorentaa ihoa ja jättää siihen hyvän tuoksun pitkäksi aikaa.

  • Levitä tätä öljyä iholle ennen nukkumaanmenoa hellävaraisesti hieroen, jotta se imeytyy hyvin. Se tekee ihosta vahvan, kosteutetun, hehkuvan ja terveen!

Vahvistaa niveliä ja ehkäisee nivelreumaa

Tämä eteerinen öljy sopii loistavasti nivelkivun lievittämiseen käsissä ja jaloissa. Hiero vain öljyä kipeisiin niveliin, niin sen tulehduksen vastaiset ominaisuudet tunkeutuvat syvälle ihoon vähentäen kipua.

Öljy sopii myös nivelreumaa sairastaville. Tässä tapauksessa hieronta tulee tehdä hitaammin tulehduksen pahenemisen välttämiseksi nivelissä.

Lievittää hengitysteiden ongelmia

Eteeristä olibaanihartsiöljyä voi käyttää hengitysteiden ongelmiin joko paikallisesti tai hengittämällä sitä. Paras vaihtoehto on höyryhengitys, sillä sen tulehdusta lievittävät ominaisuudet auttavat avaamaan hengitystiet.

Öljyn tuoksu on hyvin rauhoittava, ja tunnet kuinka ilma virtaa paremmin sieraimissasi. Itse asiassa tästä öljystä voi olla apua esimerkiksi astmaan.

Jos sinulla on poskiontelotulehdus, on hyvä kysyä neuvoa lääkäriltä ennen sen käyttöä mahdollisen ärsytyksen välttämiseksi.

Auttaa ehkäisemään ruoansulatushäiriöitä

Eteerinen olibaanihartsiöljy tehostaa mahanesteiden, sapen ja mahahappojen eritystä. Öljyn nauttiminen stimuloi ruoansulatusta ja edistää näin ruoan kulkua suolistossa. Lisäksi se ehkäisee suoliston ärsytystä.

  • Lisää muutama tippa öljyä lasilliseen vettä ja juo se aamiaisen jälkeen.
  • Voit juoda tätä kahdesta kolmeen kertaan päivässä, mieluiten aina aterian jälkeen ruoansulatuksen tehostamiseksi.

Torjuu pahanhajuista hengitystä ja parantaa suun terveyttä

Käy lukemassa tämäkin artikkeli: Kolme hoitokeinoa mintusta pahanhajuiseen hengitykseen

Eteerinen olibaanihartsiöljy hoitaa myös suun terveyttä. Sen antiseptiset ominaisuudet auttavat ehkäisemään pahanhajuista hengitystä, reikiä, hammassärkyä, suun haavaumia ja muita suun tulehduksia.

  • Laita kolme tippaa eteeristä olibaanihartsiöljyä lasilliseen vettä ja purskuttele sillä hampaiden harjauksen jälkeen.
  • Tämä yksinkertainen luontaishoito auttaa ehkäisemään suun haavaumia ja parantamaan suun terveyttä yleisesti.
Some figure

Nyt kun tunnet eteerisen olibaanihartsiöljyn hyödyt, ota se käyttöösi! Tulet pitämään sen voimakkaasta ja miellyttävästä tuoksusta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Baratta, M. T., Dorman, H. J. D., Deans, S. G., Figueiredo, A. C., Barroso, J. G., & Ruberto, G. (1998). Antimicrobial and antioxidant properties of some commercial essential oils. Flavour and Fragrance Journal. https://doi.org/10.1002/(SICI)1099-1026(1998070)13:4<235::AID-FFJ733>3.0.CO;2-T
  • Siddiqui, M. Z. (2011). Boswellia Serrata, A Potential Antiinflammatory Agent: An Overview. Indian J Pharm Sci. https://doi.org/10.4103/0250-474X.93507
  • Lee, H. Y., Yun, M. Y., & Kang, S. M. (2008). Anti-inflammatory effect of Boswellia sacra (Franckincense) essential oil in a mouse model of allergic asthma. Korean Journal of Microbiology and Biotechnology.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.