Eroon näppylöistä käsivarsissa

Olet ehkä joskus huomannut ärsyttäviä punaisia näppylöitä käsivarsissasi. Ne ilmenevät hormonaalisten muutosten seurauksena, ja tällöin on suositeltavaa pitää kiinni terveellisestä ja vähän rasvaa sisältävästä ruokavaliosta sekä käyttää luonnollisia kuorivia tuotteita. Näin voit vähentää näppylöiden määrää sekä estää iho-ongelmien muuttumisen pahemmiksi.
Eroon näppylöistä käsivarsissa
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez.

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Pienet punaiset näppylät käsivarsissa ovat yleinen ilmiö teini-iässä, mutta niitä voi tulla iholle myös aikuisiällä. Tämä on pääasiassa vain esteettinen vaiva, ja se voi johtua useasta eri tekijästä. Kyseessä on ihon häiriö, jossa ilmenee pieniä punaisia muhkuroita tai näppylöitä. Vaikka nämä  näppylät tai pienet paukamat käsivarsissa eivät aiheuta minkäänlaista riskiä terveydelle (monilla muilla ihon häiriöillä voi olla tällaisia seurauksia), kerromme tässä artikkelissa kemikaalittomista keinoista, joilla voit päästä eroon näppylöistä käsivarsissa. Näin voit huoletta käyttää esimerkiksi hihattomia toppeja tai mekkoja kesän saavuttua. Jatka siis lukemista, jos haluat eroon näppylöistä käsivarsissa luonnollisin keinoin!

Mikä aiheuttaa punaisia näppylöitä käsivarsissa?

Nämä pienet muhkurat ilmenevät sellaisilla ihon alueilla, joilla karvatupet voivat tukkiutua öljyn vuoksi. Öljyntuotanto iholla lisääntyy silloin, kun ihmisen hormonitasot muuttuvat.

Tämän ja muiden tekijöiden vuoksi voi käsivarsilla alkaa näkyä ärsyttäviä punaisia näppylöitä. Olet ehkä joskus miettinyt, ovatko nämä finnejä vai jokin muu iho-ongelma. Seuraavassa kerromme näiden näppylöiden mahdollisista aiheuttajista.

Voiko kyseessä olla keratosis pilaris?

Jos nämä pienet paukamat eivät lähde pois alla esitettävien hoitojen avulla tai vaiva jatkuu pitkään, saatat kärsiä eräästä erityisestä ihovaivasta nimeltä keratosis pilaris.

Tämä ihohäiriö aiheuttaa keratiini- proteiinin kerääntymistä, ja keratiinia voi kertyä koviksi tulpiksi ihon karvatuppiin. Näin tuloksena voi olla tulehtuneisuutta, joka alkaa näyttää iholla samalta kuin näppylät.

Hormonaaliset muutokset aiheuttavat näppylöitä käsivarsiin.

Tässä on kyseessä hyvin yleinen ongelma, ja sitä esiintyy etenkin sellaisilla ihmisillä, joiden iho on kuiva tai joilla on ekseemaa (tämä sairaus on yhteydessä perintötekijöihin). Joka tapauksessa on parasta puhua ihotautilääkärin kanssa, jotta voisit saada parasta hoitoa tähän pulmaan, sekä estää sen pahenemisen nykytilasta.

Mikä yleisesti ottaen aiheuttaa käsivarsien näppylöitä?

Näppylät ovat arkipäiväinen vaiva, ja ne kehittyvät käsivarsiin tyttöjen ja naisten läpikäymien hormonaalisten muutosten vuoksi. Näitä muutoksia tapahtuu naisen kehossa teini-iästä lähtien, ja näppylöitä voi ilmetä myös miehillä.

Ollaan myös sitä mieltä, että ihmisen ruokavalio on mahdollisesti osasyy näiden näppylöiden syntyyn, mutta tästä ei kuitenkaan ole olemassa tieteellistä tutkimusaineistoa, joka vahvistaisi asian.

Olipa näppylöiden syynä mikä tahansa, on olemassa eräitä luonnollisia hoitoja, joiden avulla pystyt hankkiutumaan eroon epäesteettisistä näppylöistä, eikä sinun tällöin tarvitse käyttää ollenkaan ihoa mahdollisesti vahingoittavia kemikaalituotteita. Katsotaan siis tarkemmin näitä luonnollisia vaihtoehtoja käsivarsien näppylöiden hillitsemiseksi!

Eroon näppylöistä käsivarsissa luonnollisesti

Kuorinta

Pääset eroon näppylöistä käsivarsissa luonnollisia kuorinta-aineita käyttäen.

 

Kuorinta auttaa poistamaan kuolleita ihosoluja, joita kertyy ihon pinnalle. Näitä soluja saattaa kasaantua liiaksi, ja silloin ne voivat alkaa muodostaa kyseisiä pieniä punaisia näppylöitä.

Voit valmistaa luonnollisen kuorivan hoidon kotona, ja tässä hoidossa on mukana vain luonnollisia aineksia. Pystyt näin hillitsemään näppylöiden ilmenemistä miellyttävällä tavalla.

Tarvittavat ainekset

 • 1 ruokalusikallinen hunajaa
 • 1 ruokalusikallinen sokeria
 • 1 ruokalusikallinen maissitärkkelystä
 • 2 ruokalusikallista luonnonjogurttia

Näin tämä hoito valmistetaan

 • Sekoita kaikki ainekset niin hyvin, että saat aikaiseksi tahnan, ja laita sitä sitten näppyläisille ihoalueille kevyesti hieroen. Jätä vaikuttamaan 10 minuutin ajaksi.
 • 10 minuutin jälkeen huuhtele ihosi kylmällä vedellä ja laita vielä öljytöntä kosteusvoidetta.

Vesi ja suola

Suola on aines, joka auttaa vähentämään liiallista öljyä, jota voi kertyä ihon eri alueille.

Tarvittavat ainekset

 • 1,2 dl merisuolaa tai karkeaa suolaa
 • Kuumaa vettä

Näin tämä hoito valmistetaan

 • Kaada merisuola tai raakasuola astiaan, jossa on kuumaa vettä, ja laita käsivartesi nesteeseen.
 • Veden tulisi olla niin kuumaa kuin vain mahdollista, jotta ihohuokosesi avautuisivat hyvin ja pystyisit poistamaan tehokkaasti iholle kertynyttä rasvaa.

Kaura, suola ja hunaja – mahtava kuorintahoito

Eroon näppylöistä käsivarsissa kuorinnan avulla.

Tämä luonnollinen hoito auttaa pehmittämään, kuorimaan ja kosteuttamaan ihoasi, ja samalla se helpottaa ärsyttävien näppyläryhmien poistamista käsivarsista.

Tarvittavat ainekset

 • 3 ruokalusikallista jauhettua kauraa
 • 2 ruokalusikallista hunajaa
 • 2 ruokalusikallista suolaa

Näin tämä hoito valmistetaan

 • Sekoita kaikki ainekset kunnolla ja lisää tarpeeksi vettä, jotta saat aikaiseksi tahnan. Laita tahnaa sitten niille ihoalueille, joilla näppylöitä ilmenee, hiero kevyesti, ja anna vaikuttaa 15 minuutin ajan.
 • Saadaksesi parhaat tulokset, kannattaa tätä hoitoa toistaa vähintään kolme kertaa viikossa.

Vihreä tai vaaleanpunainen savi

Tämä luonnollinen tuote on hyväksi kauneudenhoidossa monellakin tapaa, ja lisäksi sitä voi käyttää ärsyttävien ja epäesteettisten näppylöiden poistamiseksi käsivarsista.

Tarvittavat ainekset

 • 2 tai 3 ruokalusikallista vihreää tai vaaleanpunaista savea jauheen tai tahnan muodossa

Näin tämä hoito valmistetaan

 • Jos käytät jauhemaista savea, kostuta savea niin paljon että se muuttuu tahnaksi, ja laita sitten tasainen kerros kaikille näppylöiden vaivaamille ihoalueille käsivarsillasi.
 • Tätä hoitoa ei tulisi toistaa liian usein, vaan kaksi kertaa viikossa on maksimi. Liiallinen saven käyttö voi aiheuttaa ihon luonnollisten öljyjen turhan suurta häviämistä.

Näillä ohjeilla voit päästä eroon näppylöistä käsivarsissa luonnollisesti!


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.