Logo image
Logo image

Eroon ärsyttävästä heltasta näiden helppojen harjoitusten avulla

4 minuuttia
Vaikka kaksoisleuka tai niin sanottu "heltta" voikin johtua geneettisistä syistä tai iästä, jotka ovat meistä itsestämme riippumattomia, eräät helpot harjoitukset voivat auttaa sen pienentämisessä.
Eroon ärsyttävästä heltasta näiden helppojen harjoitusten avulla
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Kaksoisleuka on monien mielestä esteettinen haitta, joka on muodostunut ylimääräisestä, ajan myötä kertyneestä rasvasta. Voit päästä eroon ärsyttävästä heltasta yksinkertaisen harjoitusohjelman avulla. Se ei ole tieteen vahvistama keino, mutta monet ihmiset ympäri maailmaa vannovat sen tehokkuuteen oman kokemuksen kautta. Kuten kaikkien harjoitusohjelmien kohdalla, tulokset eivät tule heti näkyviin, vaan sinun on oltava johdonmukainen ja kärsivällinen.

Kaksoisleuan aiheuttajat

Some figure

Rasvan kerääntyminen leuan alle (useimmiten sitä kutsutaan kaksoisleuaksi ja joskus heltaksi) voi johtua useista eri syistä, kuten ikääntymisestä (kun iho menettää joustavuuttaan ja lihakset kiinteyttään), ylimääräisistä kiloista tai niin sanotusta jojolaihduttamisesta, tietyistä fyysisistä rakenteista tai luuston ominaisuuksista. Kaksoisleuka ei siis aina tarkoita sitä, että henkilö olisi ylipainoinen tai lihava, sillä syitä on muitakin.

Kuten muidenkin terveyteen ja estetiikkaan liittyvien ongelmien kanssa, myös kaksoisleuka voi johtua monen syyn yhteisvaikutuksesta. Elämäntapoihin liittyviä syitä ovat esimerkiksi tupakointi ja epäterveellinen ruokavalio.

Tämän esteettisen ongelman hoito riippuu yleensä sen aiheuttajasta. Rasvaimu, kasvojenkohotus ja muut kirurgiset toimenpiteet ovat tietysti tehokkaita, mutta eivät missään nimessä ainoa hoitokeino.

Ärsyttävästä heltasta voi päästä eroon myös tekemällä helppoja harjoituksia päivittäin. Tulokset eivät tietenkään näy yhtä nopeasti kuin kirurgisen toimenpiteen jälkeen, mutta sitkeys palkitaan. Harjoitukset ovat erinomainen keino myös kaksoisleuan ennaltaehkäisyyn, eli rutiini kannattaa aloittaa jo ennen kuin heltta kerkeää muodostumaankaan.

Ylipainoisen henkilön kohdalla laihduttaminen on tietenkin suositeltavaa, jotta rasvaa saadaan palamaan sekä leuan ja kaulan alueelta että muualta kehosta, mutta laihduttamisen lisäksi huomion tulee keskittyä myös ihoon, jotta sen velttous saadaan kuriin.

Harjoitukset, joilla pääset eroon ärsyttävästä heltasta

Seuraavaksi kerromme, mitkä ovat parhaat harjoitukset kaksoisleuan pienentämiseksi. Ne voivat olla hyödyllisiä, jos tämä kehonalue harmittaa sinua.

Suuteluharjoitus

 • Tässä ensimmäisessä harjoituksessa kaulaa venytetään ylöspäin samalla kun päätä kallistetaan varovasti taaksepäin. Pidä katse katossa ja ryhtisi hyvänä.
 • Mutrista sitten huuliasi aivan kuin olisit aikeissa antaa suudelman. Mutrista niin paljon kuin pystyt, niin että huomaat kaulasi ja leukasi ihon ja lihasten kiristyvän.
 • Pidä tämä suuteluasento 15 sekunnin ajan, ja toista harjoitus joka päivä useamman kerran.

Kieli ulos

 • Tämä harjoitus on hyvin yksinkertainen. Sinun täytyy vain työntää kieli ulos suustasi niin pitkälle kuin mahdollista.
 • Yritä pitää tämäkin asento noin 15 sekunnin ajan.
 • Tee 10 toistoa päivässä, jotta tämä harjoitus olisi tehokas.

Kiinnostuitko aiheesta? Lue tämäkin: Mitä kieli kertoo terveydestä ja tunteista?

Kaulan pyörittäminen

Some figure
Jotkut selkään kohdistuvat venytykset ovat loistavia harjoituksia myös kaulan lihaksille ja iholle.

Tässä harjoituksessa nostetaan leuka ja viedään se vuoronperään yhdeltä olkapäältä toiselle. Kuvittele piirtäväsi päälläsi puoliympyrää. Tee ainakin 10 toistoa.

Vokaaliharjoitus

Tämäkin harjoitus on hyvin yksinkertainen. Seiso paikallasi ja pidä selkä hyvin suorana, ryhti hyvänä. Sitten avaa suutasi niin paljon kuin pystyt, ja ala lausumaan vokaaleja. Lausu ne kaikki erikseen, hitaasti ja hyvin voimakkaasti liioitellen.

Koska tämä harjoitus on hyvin helppo ja melko pehmeä, toista sitä päivittäin niin usein kuin haluat, muistat ja jaksat.

Leuan nosto

Tämä harjoitus tehdään myös paikallaan seisoen ja selkä suorana. Nosta leukaa pikkuhiljaa ylös kattoon päin, ja kun se on niin ylhäällä kuin mahdollista, pidä asento 10 sekunnin ajan. Tässä asennossa sinun tulisi tuntea leuan alla olevien lihaksien pinnistelevän ja jännittyvän.

Toista harjoitus ainakin 10 kertaa päivässä tehokkaiden tulosten saavuttamiseksi.

Kielen liikuttaminen

Tämä harjoitus on myös erittäin yksinkertainen ja oikeastaan aika hienovarainen, sillä sen voi tehdä vaikka kaupan kassajonossa tai missä vain, sillä muut eivät tule huomaamaan sinun tekevän sitä.

Tässä harjoituksessa ei tehdä muuta kuin liikutetaan kieltä kitalaessa pyörivin liikkein. Vaihda välillä suuntaa ja pidä suu kiinni harjoitusta tehdessäsi.

Tämä on niin helppo ja huomaamaton harjoitus, että voit tehdä sitä missä vain ja niin usein kuin haluat.

Sinua saattaa kiinnostaa tämäkin artikkeli: Tämä luonnollinen naamio heleyttää ihoa yllättävän tehokkaasti

Mökötysharjoitus

Tämä harjoitus, jolla voi päästä eroon ärsyttävästä heltasta, voi olla melko hauska.

 • Aseta suusi mökötysasentoon, eli käännä huulten nurkat alaspäin. Kuvittele, miltä mököttävä lapsi näyttää, ja imitoi tätä ilmettä.
 • Tämän harjoituksen avulla saat kaulalihakset tekemään töitä, ja sinun pitäisi huomata leukasi jännittyvän kummaltakin puolelta.

Purukumin jauhaminen

Some figure

Viimeinen harjoitus, joka ei tosin harjoitukselta välttämättä tunnukaan, on purukumin jauhaminen. Suosittelemme tietenkin käyttämään tässä sokeritonta purukumia.

 • Kun jauhat purkkaa, tee se hieman liioitelluin liikkein, niin että todella tunnet leukasi tekevän töitä.

Haluatko eroon ärsyttävästä heltasta? Aloita tekemään näitä harjoituksia!

Kuten olet varmasti nyt huomannut, kaksoisleukaa pienentävät harjoitukset eivät ole vaikeita ja joitakin niistä voi tehdä todella huomaamattomastikin. Muistathan kuitenkin, että tulokset eivät tule näkyviin heti, vaan sinun tulee olla pitkäjännitteinen ja tehdä harjoituksia joka päivä.

Näiden harjoitusten tehokkuutta ei ole todistettu tieteellisten tutkimusten avulla, mutta ne ovat suosittuja keinoja heltan pienentämiseksi. Niiden lisäksi sinun on noudatettava terveellisiä elämäntapoja, kuten monipuolista ja ravinteikasta ruokavaliota, sekä jätettävä huonot tavat unholaan.

Ylipaino on yksi merkittävä tekijä kaksoisleuan muodostumiselle, joten terveen painon ylläpitäminen on tärkeää. Se auttaa sinua monien muidenkin terveysongelmien ja esteettisten pulmien ratkaisemisessa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Food and Drug Administration. (2015). FDA approves treatment for fat below the chin [Press release].
  wayback.archive-it.org/7993/20170406032049/https://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/ucm444978.htm
 • Health risks of being overweight. (2015).
  niddk.nih.gov/health-information/health-topics/weight-control/health_risks_being_overweight/Pages/health-risks-being-overweight.aspx
 • Maruhashi, T., Kihara, Y., & Higashi, Y. (2017). Exercise. In Therapeutic Angiogenesis. https://doi.org/10.1007/978-981-10-2744-4_15

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.