Carrulim: luontaishoito tuoksuruudasta ja sitruunasta

Oletko koskaan kuullut juomasta nimeltä carrulim? Tämä on puhdistava juoma, josta saat hyviä hyötyjä kehosi fyysistä toimintaa ajatellen, ja se uudistaa tehokkaasti energiavarastojasi.
Carrulim: luontaishoito tuoksuruudasta ja sitruunasta

Viimeisin päivitys: 14 helmikuuta, 2023

Carrulim on ikivanha lääkinnällinen juoma Paraguaysta, ja se koostuu sokeriruokolikööristä, tuoksuruudasta ja sitruunasta. Ihmiset nauttivat sitä tässä maassa puhdistaakseen verensä ja saadakseen lisää energiaa.

Tällä kertaa kerromme siis tarkemmin tästä mystiseltä kuulostavasta ja yllättävän tehokkaasta lääkinnällisestä juomasta.

Jatka lukemista ja saat tietää, miksi sille kannattaa ehdottomasti antaa mahdollisuus – tässä tulevat carrulim-terveysjuoman monet hyödyt!

Mikä carrulim on?

Carrulim on siis lääkinnällinen alkoholijuoma, joka sisältää sokeriruokolikööriä, tuoksuruutaa ja sitruunaa. On kuitenkin olemassa joitakin variaatioita, joissa on muita aineksia, kuten esimerkiksi hunajaa ja rosmariinia.

Tämä juoma on valmistettu ja sitä myös nautitaan Paraguayssa, kuten myös sen naapurimaissa Brasiliassa ja Argentiinassa.

Perinteen mukaan sitä tulee juoda elokuun ensimmäisenä päivänä joka vuosi. Tuona päivä voit siis löytää carrulimia kaikista kadunkulmista näissä maissa.

Hoidon alkuperä

tuoksuruuta

Paraguayssa alkuperäiskansa guaraní pitää elokuuta kaikkein vaikeimpana kuukautena ihmisen terveyden ja yleisesti ottaen onnenkin kannalta.

Tämän vuoksi he sitten loivat hoidon, jotta keho voisi saada voimaa ja jotta energiavarastoja voitaisiin täydentää.

Kyseisen perinteen mukaan carrulimia juodaan elokuun ensimmäisenä, sillä tämä päivämäärä edustaa vuoden toista alkamista. Se onkin ajankohta, jolloin Paraguayssa on talvi.

Mitä tulee juoman nauttimiseen, on erilaisia vaihtoehtoja:

  • Joidenkin mukaan tulisi ottaa kolme kulausta, kun taas toiset pitävät seitsemää parempana.
  • Kaikkein puhdasoppisimmat valitsevat tässä teelusikan käyttämisen, sillä heidän mukaansa sen tehokkuus on niin suuri, että kyseessä on lähes taianomainen väline.
  • On kuitenkin niitä, jotka käytävät tätä juomaa väärin, ja aivan kuten minkä tahansa alkoholijuoman kohdalla, sillä on näin omat negatiiviset seurauksensa.

Lääkinnälliset ominaisuudet

Tuoksuruuta

Tämä kasvi tunnetaan energisoivista ominaisuuksistaan, sillä se pystyy karkottamaan huonoa energiaa, ja se suojaa ihmistä miltä tahansa vaaralta.

Fyysisellä tasolla se parantaa verenkiertoa ja ruoansulatuksen toimintaa.

Joissakin kulttuureissa voidaan nähdä tuoksuruutaa kotien sisääntuloissa, jotta saataisiin suojaa miltä tahansa sellaiselta tilanteelta, joka voi olla vaarallinen.

Jos kasvi kuolee, se laitetaan jonnekin muualle, jotta siitä saadaan lisähyötyjä.

Tuoksuruutaa ei kuitenkaan tulisi nauttia raskauden aikana, sillä sitä pidetään raskauden keskeytymistä edistävänä kasvina.

Sitruuna

sitruunat ovat osa carrulim-juomaa

Sitruuna on ehdottomasti yksi puhdistavimmista ja parhaista hedelmistä, joita kehon jätteiden poistamiseksi voidaan käyttää. Se auttaa poistamaan myrkyllisiä aineita, ja siitä huolimatta että kyseessä on hapan tuote, se pystyy säätelemään pH-tasoja ja neutralisoimaan liiallista happamuutta.

Tämä sitrushedelmä vahvistaa ihmisen vastustuskykyä sekä parantaa maksan, munuaisten ja suoliston toimintaa.

Paras sen osista on itse asiassa kuori, ja se voidaankin aina syödä hedelmälihan lailla, jos vain ostat luomusitruunoita.

Rosmariini

Aivan kuten tuoksuruudallakin, rosmariinilla on kyky karkottaa huonoa energiaa sekä puhdistaa kehoa syvällisesti.

Fyysisellä tasolla se on erinomainen kasvi ruoansulatuksen parantamiseksi, ja se auttaa maksan ja suoliston toimintojen tehostamisessa.

Rosmariini vahvistaa vastustuskykyä, ja se auttaa suuresti torjumaan tulehduksia, sillä se toimii luonnollisena antibioottina.

Viimeisenä vielä sellainen hyöty, että se stimuloi kehoa, ja se kohottaa hiukan verenpainetta sekä auttaa tekemään verenkierrosta paremman.

Kuinka tämä hoito valmistetaan ilman alkoholia?

carrulim

Vanhasta carrulim-reseptistä olemme muokanneet tässä modernimman hoidon, jossa ei ole alkoholia, mutta kuitenkin kaikki lääkinnälliset ainekset.

Tarvittavat ainekset

  • 1 luomusitruuna (käytämme tässä hoidossa mehun ja kuoren)
  • 4 kupillista vettä (1 litra)
  • 1/2 ruokalusikallista rosmariinia (3 g)
  • 1 ruokalusikallinen tuoksuruutaa (4 g)
  • 2 ruokalusikallista hunajaa

Kuinka tämä hoito valmistetaan?

Valmista puhdistava juomasi näillä ohjeilla:

  • Purista sitruunoista mehu ja ota se talteen.
  • Laita vesi kiehumaan paloitellun sitruunankuoren ja rosmariinin kanssa. Anna kiehua 15 minuutin ajan.
  • Kun on kulunut 13 minuuttia, lisää sekaan tuoksuruuta.
  • Peitä kattila ja anna sitten nesteen olla kymmenen minuutin ajan.
  • Siivilöi seos, lisää sekaan sitruunamehu, ja makeuta vielä hunajalla.
  • Lääkinnällinen juomasi on nyt valmista nautittavaksi!

Kuinka se kannattaa nauttia?

Juo tätä nestettä useaan otteeseen päivän aikana:

  • 2 lasillista aamulla tyhjään vatsaan
  • 1 lasillinen aamupäivällä
  • 1 lasillinen iltapäivällä

Voit ottaa tätä lääkinnällistä juomaa viikon ajan, jotta voisit puhdistaa veresi sekä saada vointisi paremmaksi.

Oletko koskaan kuullut carrulim-juomasta? Kokeile sinäkin ja vakuutu tämän perinteisen etelä-amerikkalaisen lääkehoidon tehokkuudesta!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Zhou, T., Zhang, Y. J., Xu, D. P., Wang, F., Zhou, Y., Zheng, J., … Li, H. Bin. (2017). Protective effects of lemon juice on alcohol-induced liver injury in mice. BioMed Research International. https://doi.org/10.1155/2017/7463571
  • Kato, Y., Domoto, T., Hiramitsu, M., Katagiri, T., Sato, K., Miyake, Y., … Harada, T. (2014). Effect on blood pressure of daily lemon ingestion and walking. Journal of Nutrition and Metabolism. https://doi.org/10.1155/2014/912684
  • Al-Sereiti, M. R., Abu-Amer, K. M., & Sen, P. (1999). Pharmacology of rosemary (Rosmarinus officinalis Linn.) and its therapeutic potentials. Indian Journal of Experimental Biology. https://doi.org/10.5897/JMPR10.399
  • Al-Sereiti, M. R., Abu-Amer, K. M., & Sen, P. (1999). Pharmacology of rosemary (Rosmarinus officinalis Linn.) and its therapeutic potentials. Indian Journal of Experimental Biology. https://doi.org/10.5897/JMPR10.399

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.