7 keinoa täiden karkottamiseksi luonnollisesti

marraskuu 9, 2016
Monet luonnolliset hoidot, joita isoäitimme käyttivät aikoinaan päätäiden karkottamiseksi, ovat aivan yhtä tehokkaita kuin kauppojen kemikaalituotteetkin. Tällaisten hoitojen etuna on lisäksi se, että ne eivät sisällä ollenkaan haitallisia aineksia.

Päätäit (Pediculus humanus capitis) ovat pienen pieniä hyönteisiä, jotka ovat noin kolmen millimetrin pituisia, ja ne kiinnittyvät ihmisen päänahkaan, jotta ne voisivat imeä siitä verta.

Tämä täiden leviäminen päässä tunnetaan nimellä pediculosis, ja se voi olla kenen tahansa ongelma – usein täitä esiintyy kuitenkin erityisesti lapsilla.

Täit ovat erittäin epämukava vaiva, sillä sen lisäksi että ne lisääntyvät nopeasti, nämä hyönteiset erittävät sylkeä, joka saa ihmisen päänahan kutiamaan. Tämän vuoksi voidaankin sanoa, että jos lapsi raapii päätään kovin paljon, on hyvin todennäköistä, että tämä johtuu kyseisten inhottavien eliöiden läsnäolosta.

Päätäit leviävät suoran kontaktin myötä ihmisen pään ollessa toisen henkilön pään lähettyvillä. Lisäksi on muistettava, että nämä loiset munivat, ja jo 8-9 päivän aikana kyseiset munat kasvavat varsinaisten täiden muotoon.

Tämä kaikki huomioon ottaen on siis tärkeää toimia nopeasti täiden karkottamiseksi, sillä näin ne eivät pääse täysin valtaamaan omaa tai läheistesi päitä. Tällä kertaa kerrommekin seitsemästä luonnollisesta tavasta päästä eroon täistä helposti kotikonstein.

Vaikka kaupoissa onkin saatavilla lukuisia tuotteita päätäiden karkottamiseksi kemikaalein, on parempi valita sellaisia tuotteita, joissa ei ole aggressiivisia ihoa vahingoittavia ainesosia.

Katsotaan siis asiaa tarkemmin – jatka lukemista, jotta voisit karkottaa täit luonnollisesti ja yksinkertaisesti!

1. Etikka

 Etikka

Etikka sisältää luonnollisia happoja, jotka ovat avuksi päänahan ja sen ongelmien hoidossa. Johtuen tämän tuotteen ominaisuuksista, se hylkii täitä sekä auttaa karkottamaan niiden häiritsevät munat- nämä saavat hiukset näyttämään epämiellyttäviltä.

Kuinka etikkaa käytetään täiden poistoon?

 • Lämmitä pieni määrä etikkaa miellyttävän lämpöiseksi, ja laita sitä sitten koko päänahkaan ja kaikkialle hiuksiin.
 • Jos etikka polttaa ihoasi, huuhtele se välittömästi pois.
 • Olisi ihanteellista, jos voisit käyttää puhdasta etikkaa, mutta jos ihosi on herkkä, nestettä tulisi liuottaa pieneen määrään vettä.
 • Jatka tämän hoidon toistamista joka päivä, kunnes kaikki täit ovat mennyttä.

Kookosöljy

Tällä öljyllä on miellyttävä tuoksu, ja se auttaa neutralisoimaan sen epämiellyttävän hajun, joka jää etikasta sekä tehostaa sen vaikutuksia.

Kookosöljyn bakteereja torjuvat ominaisuudet ovat eduksi täiden karkotuksessa sekä tekevät tästä poistoprosessista (sekä täiden että niiden munien, jotka jäävät kiinni hiuksiin) helpomman.

Kuinka kookosöljyä käytetään täinpoistossa?

Hiero pieni määrä öljyä koko päänahkaasi ja anna sen vaikuttaa 15 minuutin ajan. Tämän ajan kuluttua kampaa tukkasi tiheäpiikkisellä (täi)kammalla.

3. Teepuuöljy

Teepuuöljy

Teepuun eteerisen öljyn sieniä ja mikrobeja torjuvat ominaisuudet ovat avuksi näiden ärsyttävien loiseliöiden torjunnassa.

Kuinka teepuuöljyä käytetään täiden poistossa?

Laita 15 pisaraa öljyä koko päänahkaasi. Älä pyyhi sitä pois, vaan anna sen levitä päänahkaasi ja vaikuttaa siihen kunnolla. Toista tätä hoitoa joka päivä, jotta saisit siitä tehokkaat tulokset.

4. Oliiviöljy

Tämä tuote on hyvä vaihtoehto, jos haluat irrottaa täinmunia tukastasi, sillä kauppojen perustuotteet eivät usein tähän pysty.

Kuinka oliiviöljyä käytetään täinpoistossa?

Laita tukkaasi runsaasti ekstra-neitsytoliiviöljyä, ja peitä hiuksesi sitten muovimyssyllä. Anna öljyn vaikuttaa tunnin ajan. Kun tämä aika on kulunut, ota myssy pois ja kampaa tukkaasi – näin poistat täinmunat luonnollisesti ja tehokkaasti.

5. Sekoitus erilaisista öljyistä

Öljyt

Jos käytät yhdistelmää erilaisista eteerisistä öljyistä, voit tehostaa edellä esittelemiemme tuotteiden vaikutusta estääksesi täiden palaamisen päätäsi vaivaamaan.

Ideana tässä öljyjen yhdistämisessä on sekoittaa sellaisia aineksia, joilla on mikrobeja torjuvia vaikutuksia, sillä yhdessä ne saavat päänahassa aikaan hyvän suojaavan muurin täitä vastaan.

Tarvittavat ainekset

 • 1 ruokalusikallinen ekstra-neitsytkookosöljyä
 • 5 pisaraa eukalyptuksen eteeristä öljyä
 • 2 pisaraa eteeristä teepuuöljyä

Kuinka näitä aineksia käytetään täinpoistossa?

Sekoita kaikki öljyt yhteen, ja laita seosta sitten päänahkaasi siten, että katat hiusten kasvualueen kokonaan.

6. Tuoksuruuta

Tuoksuruudalla on monia hyviä vaikutuksia hiusten terveydelle. Se ensinnäkin edistää niiden kasvua, mutta lisäksi tämä kasvi on hyvä vaihtoehto täiden poistamiseksi luonnollisesti.

Tarvittavat ainekset

 • 3 ruokalusikallista tuoksuruutaa
 • Puoli litraa vettä

Kuinka tuoksuruutaa käytetään täinpoistossa?

 • Anna veden lämmetä, ja lisää tuoksuruuta kun vesi alkaa kiehua.
 • Peitä neste ja anna sen olla 20 minuutin ajan.
 • Suodata neste siivilän läpi, ja käytä se kokonaan täiden valtaaman tukan kastelemiseksi.
 • Peitä pää suihkumyssyllä ja anna seoksen vaikuttaa puolentoista tunnin ajan.
 • Huuhtele tukkasi hyvin ja toista tätä hoitoa joka päivä.

7. Valkosipuli

Valkosipuli

Valkosipulin sisältämät rikkiyhdisteet ja sen voimakas haju ovat loistavia apuja näiden häiritsevien hyönteisten karkottamiseksi omasta tai läheistesi päistä.

Tarvittavat ainekset

 • 8 valkosipulinkynttä
 • 3 ruokalusikallista oliiviöljyä

Kuinka valkosipulia käytetään täinpoistossa?

 • Murskaa valkosipulinkynnet ja sekoita ne oliiviöljyyn niin, että saat aikaiseksi paksun tahnan.
 • Laita seosta koko päänahkaasi, ja anna sen vaikuttaa tunnin ajan.
 • Huuhtele tahna kunnolla hiuksistasi. Laita sitten tukkaan hoitoainetta ja harjaa.
 • Käytä tätä tahnaa useamman kerran viikossa, jotta saisit siitä parhaat tulokset.

Suosittelemme lämpimästi näiden luonnollisten hoitojen kokeilua, jotta voisit välttää kaupallisten ja aggressiivisia kemikaaleja sisältävien tuotteiden käytön täiden ja niiden munien karkottamiseksi.

Muista kuitenkin se, että jos haluat näistä luonnontuotteista tehokkaita tuloksia, hoitoja tulisi toistaa usein, ja samalla tulisi noudattaa hyvää hygieniaa.

Ota luonnolliset tuotteet avuksesi ja poista täit ilman riskejä terveydellesi!

UUTISIA VERKOSSA