Logo image
Logo image

Akupainelun loistava vaikutus - 5 pistettä kasvoissa

3 minuuttia
Vaikka sitä ei käytettäisikään hoitona, akupainelu voi auttaa tekemään olon paljon paremmaksi, ja kuten moni tietääkin, se myös lievittää usean tyyppisiä vaivoja.
Akupainelun loistava vaikutus - 5 pistettä kasvoissa
Viimeisin päivitys: 04 helmikuuta, 2019
Akupainelu on tekniikka, joka sai alkunsa perinteisestä kiinalaisesta lääketieteestä. Se perustuu tiettyjen akupainelupisteiden stimulointiin, ja näin voidaan kohentaa niihin yhteydessä olevien kehon alueiden terveyttä tai yleisesti ottaen hyvinvointia.

Miten akupainelu toimii?

Jos olet jo kokeillut akupainelua ja hyödynnät sitä säännöllisesti, tiedät sen loistavat vaikutukset. Ei ole koskaan liian myöhäistä alkaa nauttia tämän tekniikan tarjoamista suurista hyödyistä.

Akupainelu vapauttaa kehoon kertynyttä jännitettä, parantaa verenkiertoa, vähentää kipua sekä auttaa rentoutumaan kunnolla.

Tässä valossa voidaankin sanoa, että akupainelu saattaa olla erittäin suureksi hyödyksi milloin tahansa, kun koet jännittyneisyyttä esimerkiksi stressin vuoksi.

Some figure

Puhumme tästä tekniikasta kuitenkin nyt vaihtoehtoisena hoitomuotona, ja painelulla ei pyritä parantamaan mitään sairauksia. Sen sijaan sitä käytetäänkin terveyden kohentamiseksi yleisesti ottaen, ja se tarjoaa mahdollisuuden hyödyntää sellaista menetelmää, joka on luonnollisempi kuin tavalliset hoitavat käytännöt.

Siten suosittelemmekin, että kokeilet itsekin seuraavaa viittä tehokasta akupainelupistettä, jotka löytyvät kasvoistasi.

Mikäli milloin tahansa tunnet jännitystä ja päänsärkyä, olet uupunut pitkän päivän jälkeen, tai kun haluat vain parantaa verenkiertoasi, ota avuksi nämä tekniikat. Voit pian huomata, että akupainelu pystyy parantamaan oloasi tehokkaasti.

1. “Kolmannen silmän” painepiste

Some figure

Tämä painepiste, joka on nimeltään “kolmas silmä”, on yksi kaikkein tavallisimmin käytetyistä akupisteistä päänsärkyjen ja myös migreenien hoidossa.

 • Tämä piste sijaitsee kulmakarvojen välissä, nenän väliseinän yläpuolella.
 • Kun kyseiselle alueelle kohdistetaan painetta, pystymme esimerkiksi stimuloimaan useita verisuonia, mikä parantaa verenkiertoa ja hapettumista. Tätä pistettä käytetään jopa eräiden iho-ongelmien hoidossa. 
 • Jotta voisit stimuloida kyseistä pistettä, voit kokeilla kumpaa tahansa seuraavista ohjeista:
  • Ensimmäinen tapa tehdä tämä painelu on erittäin helppo, sillä sinun tarvitsee vain kohdistaa alueeseen painetta etusormesi avulla 60 sekunnin ajan.
  • Toinen tapa on rentouttavampi: ilman, että nostat “kolmannen silmän” kohdalla olevaa sormeasi, tee pyöriviä liikkeitä. Näin helppoa!

2. Bambu-painepiste

Some figure

Niin kutsuttu bambu-painepiste hoitaa nenän kanavia, auttaa rentouttamisessa, vähentää stressiä sekä lisäksi mahdollistaa sen, että nenä saadaan tyhjennetyksi.

 • Jotta voisit löytää tämän painepisteen, sinun tulee laittaa etusormesi silmien sisänurkkiin. 
 • Tässä haetaan sitä luuta, joka ympäröi silmämunia. Kyseessä on herkkä alue, joka stimuloi useita sellaisia tuntemuksia, jotka voivat saada olon paremmaksi jo nopeastikin.

Tätä painepistettä hyödyntääksesi sinun tarvitsee vain kohdistaa painetta sormenpäillä kyseisiin pisteisiin ja jatkaa minuutin ajan.

(Tulisi aina välttää käyttämästä kovin voimakasta painetta. Liiallinen voima voi nimittäin saada aikaan kipua, ja tuloksena voi lopulta olla jopa visuaalisia hallusinaatioita, kuten esimerkiksi pisteitä tai valoa.)

3. “Tietoisuuden portit” -painepiste

Some figure

Tämä painepiste sijaisee niskan takaosassa aivan kallon juuressa. Se hoitaa kahta tärkeää lihasta tällä kehosi alueella: trapezius– ja sternocleidomastoid-lihaksia.

 • Saat monet hyvät vaikutukset jos kohdistat painetta tälle kehosi alueelle, ja kyseistä menetelmää kannattaa siis ehdottomasti kokeilla (tämän painepisteen kohdalla olisi kuitenkin avuksi, jos mukana olisi joku toinen henkilö auttamassa).
 • Stimuloimalla “tietoisuuden portit” -painepisteitä pystyt lievittämään päänsärkyjä ja niskan jäykkyyttä.
 • Tämä akupiste on myös loistava apu huimauksen, pyörrytyksen, silmäkivun ja jopa tinnituksen hoidossa.

Sen apulaisen, joka kohdistaa painetta niskasi takaosaan, tulisi ensin löytää nämä kaksi pistettä kallosi juuresta.

 • Hänen tulee sitten painaa aluetta viiden sekunnin ajan sormenpäillä sekä hieroa sitä rystysillä kolmen minuutin ajan.

Me suosittelemme, että makaat lattialla tämän hoidon aikana.

4. “Tervetuloa tuoksu”

Some figure

Tämä runollisesti nimetty painepiste, “tervetuloa tuoksu”, löytyy niiltä kahdelta alueelta, jotka sijaitsevat nenän kanavien vieressä.

Kyseisen akupainelun aikaansaamat hyödyt ovat hiukan rajoitetut, mutta ne ovat kuitenkin hyödyksi, sillä tuloksena on migreenien lievittyminen ja poskiontelontulehduksen oireiden vähentyminen.

 • Jotta voisit tehdä tätä painelua, sinun tarvitsee vain laittaa sormenpäät mainituille alueille ja hieroa minuutin ajan. Äärimmäisen rentouttava menetelmä!

5. “Wind Mansion” -painepiste eli Gv16 Fengfu 

Some figure

Tällä pisteellä on mielenkiintoinen nimi, kyseessä on niskan takaosan hoito.

Gv16 Fengfu sijaitsee siinä kohdassa, jossa pää ja niska kohtaavat. Tämä on hyvin kiinnostava kohta siksi, että kyseessä on yksi kaikkein tunnetuimmista painelupisteistä, ja se tarjoaa hoitavia vaikutuksia useille kehon elimille. 

Näistä hyödyistä ovat eräitä esimerkkejä seuraavat:

 • unen kohentuminen

 • ruoansulatuksen tehostuminen

 • päänsärkyjen, hammassärkyjen ja niveltulehduksen aiheuttamien kipujen lievittyminen

 • verenkierron parantuminen

Jotta voisit tehdä tätä painelua, tarvitset jääpalan. Kohdista painetta ihoon jään avulla kolmen sekunnin jaksoissa, ja jatka tätä hoitoa minuutin ajan.

Voit havaita akupainelun hyvät vaikutukset lähes heti!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Lee, E. J., & Frazier, S. K. (2011). The efficacy of acupressure for symptom management: A systematic review. In Journal of Pain and Symptom Management. https://doi.org/10.1016/j.jpainsymman.2011.01.007
 • Cho, S. H., & Hwang, E. W. (2010). Acupuncture for primary dysmenorrhoea: A systematic review. BJOG: An International Journal of Obstetrics and Gynaecology. https://doi.org/10.1111/j.1471-0528.2010.02489.x
 • Chen, H. M., & Chen, C. H. (2004). Effects of acupressure at the Sanyinjiao point on primary dysmenorrhoea. Journal of Advanced Nursing. https://doi.org/10.1111/j.1365-2648.2004.03236.x

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.