Logo image
Logo image

Aktiivihiiltä hyödyntävä laserkuorinta: toimenpide ja hyödyt

3 minuuttia
Aktiivihiiltä hyödyntävä laserkuorinta on innovatiivinen ihoa nuorentava hoito. Se hoitaa myös aknen aiheuttamia ihovirheitä.
Aktiivihiiltä hyödyntävä laserkuorinta: toimenpide ja hyödyt
Viimeisin päivitys: 27 elokuuta, 2022

Onko aktiivihiiltä hyödyntävä laserkuorinta sinulle tuttu toimenpide? Se tunnetaan myös “red carpet -kuorintana”, sillä se on erityisen suosittu julkkisten keskuudessa. Kyseessä on nuorentava kasvohoito, jossa yhdistyvät aktiivihiilen ja laserin ominaisuudet ja joka tekee ihosta kirkkaamman ja kiinteämmän.

Aktiivihiiltä hyödyntävä laserkuorinta auttaa muun muassa puhdistamaan ihohuokosia, mistä on hyötyä erityisesti rasvaisesta ihosta ja aknesta kärsiville ihmisille. Se on kivuton toimenpide, jolla saa nopeita tuloksia, eikä se yleensä aiheuta komplikaatioita. Tässä artikkelissa keskustelemme tästä toimenpiteestä ja sen merkittävimmistä hyödyistä.

Aktiivihiiltä hyödyntävä laserkuorinta

Aktiivihiiltä hyödyntävä laserkuorinta on kaksivaiheinen prosessi: toinen tehdään hiilellä ja toinen laserilla. Ensimmäisessä vaiheessa iholle levitetään hiilivoidetta, joka imee itseensä kasvoilla olevan talin ja syväpuhdistaa huokoset kuolleista ihosoluista. Hiilen levittämisen jälkeen tulee odottaa noin 10 minuuttia, että se läpäisee ihon.

Toisessa vaiheessa käytetään Q-switched -lasertekniikkaaTällä laserilla on erityinen aallonpituutensa, joka lämmittää hiilen niin, että se sitoutuu epidermikseen. Tuloksena on kirkkaampi iho.

On syytä korostaa, että tämä menetelmä kuorii ihon syvemmin kuin muut menetelmät. Laser pirstoo hiilen vähitellen, ja laitteen höyry poistaa ylijäämän.

Some figure

Miten aktiivihiiltä hyödyntävä laserkuorinta auttaa ihoa?

Yksi loistava puoli aktiivihiiltä hyödyntävässä laserkuorinnassa on se, että se tehoaa kaikkiin ihotyyppeihin. Hoito on hellävarainen ja poistaa myrkyt, joten se on luotettava menetelmä. Katsotaan nyt hoidon muita hyötyjä.

Syväpuhdistaa

Aktiivihiili poistaa jo itsessään kuolleita ihosoluja ja ylimääräistä talia kasvojen iholta. Laserhoitoon yhdistettynä sen vaikutukset ovat vieläkin paremmat. Kuorinnan jälkeen iho näyttää puhtaammalta ja uudistuneelta.

Hillitsee aknea

Koska kyseessä on ihon kuorinta, se tehoaa hyvin rasvaiseen ihoon ja suurentuneisiin ihohuokosiin. Hiili on myös bakterisidinen, eli se vähentää aknea aiheuttavia bakteereja. Laserhoidon yhteydessä hiili vähentää talirauhasten toimintaa, mikä johtaa talintuoton vähenemiseen.

Photomedicine and Laser Surgery -lehden tapaustutkimuksessa 14-vuotias kystisestä aknesta kärsivä tyttö sai kuusi aktiivihiilikuorintaa kahden viikon aikana. Hoidon loputtua hänen ihonsa kunto oli kohentunut merkittävästi. Yli 90 % leesioista oli kadonnut.

Lue lisää: Mustapäiden poistaminen 8 luontaishoidolla

Nuorentaa ihoa

Ihon nuorentamiseen ei ole mitään poppakonsteja. Monet eri hoidot voivat kuitenkin auttaa minimoimaan hienoja juonteita ja ryppyjä. Tässä nimenomaisessa hoidossa sekä hiilellä että laserilla on kohottava vaikutus kasvoilla ja ne parantavat kollageenituotantoa.

Vähentää pigmentaatiota

Aktiivihiiltä hyödyntävä laserkuorinta on tehokas hoito ihon pigmentaatioon, kuten maksaläiskiin. Kyseinen kuorinta toimii iholla sellaisella tavalla, että se läpäisee nekin alueet, joihin perinteiset hoidot eivät pysty.

Aktiivihiiltä hyödyntävän laserkuorinnan sivuvaikutukset

Hoidon ei ole toistaiseksi raportoitu aiheuttavan iholla sivuvaikutuksia. Monien muiden hoitojen tavoin iholla esiintyy kuitenkin hoidon päätyttyä yleensä hieman kihelmöintiä ja punoitusta.

On erittäin tärkeää hakeutua tällaiseen hoitoon kokeneelle ammattilaiselle, jotta iho myös pysyy terveenä. Toimenpide on kielletty:

  • Lapsilta ja raskaana olevilta naisilta.
  • Ihmisiltä, joilla on infektiotauteja tai avohaavoja kasvoillaan.
  • Ihmisiltä, joilla on tatuointeja kasvoillaan.
  • Ihmisiltä, jotka käyttävät valoherkkyyttä aiheuttavia lääkkeitä.
Some figure

Lue myös: Mikä on jet peel -kasvohoito ja miten se hyödyttää?

Jälkihoito

Hoidon jälkeen iho tarvitsee erityistä huolenpitoa. Kun hoidat ihoa kunnolla, tulokset ovat vielä tehokkaampia. Käytä ensinnäkin aloe vera -geeliä punoituksen vähentämiseen. Iho kannattaa myös pitää puhtaana. Vältä lisäksi sellaista meikkiä, joka voisi tukkia ihohuokoset. Kokeile sen sijaan mineraalimeikkejä, ja käytä lisäksi aurinkorasvaa päivittäin.

Yhteenveto

Aktiivihiiltä hyödyntävä laserkuorinta on tarkoitettu pääasiassa kasvojen ihon kaunistamiseen. Sitä voidaan kuitenkin käyttää myös rinnan ja selän kauneusvirheiden ja aknen vähentämiseen. Haluaisitko kokeilla? Jos kokeilet, kerro mitä tykkäsit!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Richard E. FitzPatrick,Mithcel P. Goldman, Nancy M. Satur.Pulsed Carbon Dioxide Laser Resurfacing of Photoaged Facial Skin. Jama Dermatology [Internet] [consultado mayo 2021]; volumen (10): páginas 395-402. Disponible en:https://jamanetwork.com/journals/jamadermatology/article-abstract/557647
  • Guida S, Fulgione E, D’Ambra I, Babino G, Pellacani G, Farnetani F. Carbon Peel Laser Technique to Improve Skin Quality: Back to Science!. Dermatol Pract Concept. 2020;10(4):e2020113. Published 2020 Oct 26. doi:10.5826/dpc.1004a113
  • Heidari Beigvand H, Razzaghi M, Rostami-Nejad M, et al. Assessment of Laser Effects on Skin Rejuvenation. J Lasers Med Sci. 2020;11(2):212-219. doi:10.34172/jlms.2020.35

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.