Valmista oma aktiivihiilisaippua

Aktiivihiilisaippua on saamassa jalansijaa kosmetiikkateollisuudessa, erityisesti kasvojenhoidossa. Haluatko sisällyttää sen kauneusrutiinisi? Tässä artikkelissa näytämme sinulle kaksi reseptiä tämän kasvipohjaisen saippuan valmistamiseksi.
Valmista oma aktiivihiilisaippua

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Aktiivihiilisaippua on yksi halutuimmista ihonhoitotuotteista. Sillä on todettu olevan puhdistavia ja myrkkyjä poistavia ominaisuuksia. Siksi haluamme antaa sinulle ohjeet oman aktiivihiilisaippuan valmistamiseen.

Se on musta, hajuton ja hienojakoinen aine. Sen ulkonäkö muistuttaa tavallista puuhiiltä, ​​mutta ero on siinä, että sen aktiiviset yhdisteet aktivoituvat kuumentamalla turvetta, sahanpurua, puuta tai kookospähkinän kuoria korkeissa lämpötiloissa.

Sen tekeminen kuulostaa melko monimutkaiselta, mutta se on yksinkertaisempaa kuin luulet. Saat sen selville myöhemmin, kun keromme pari tapaa tehdä omaa aktiivihiilisaippuaa.

Aktiivihiilisaippuan edut iholle

Sitä käyttävät väittävät, että puhdistuksen lisäksi se pystyy poistamaan epäpuhtauksia, avaamaan ihohuokosia ja hallitsemaan ihon öljyisyyttä. Se jättää kasvoille hehkun ja parantaa kasvojen ihon ulkonäköä.

Muita siihen liittyviä etuja ovat seuraavat:

 • Se sopii kaikille ihotyypeille: Tehokkuus on kuitenkin todistettu käytön mukaan, aktiivihiilisaippua ei ole yksinomaan vain yhdelle ihotyypille. Rasvaisessa ihossa se neutraloi ylimääräisiä öljyjä, kun taas kuivalla iholla se kosteuttaa.
 • Minimoi ihohuokosten kokoa: Likainen iho on seurausta bakteerien asteittaisesta kertymisestä. Monet löytävät ratkaisun tästä saippuasta, koska se puhdistaa syvältä.
 • Hidastaa ikääntymistä: Sen uskotaan tasoittavan hienoja juonteita ja kiinteyttävän verinahkaa nuorekkaamman ulkonäön saavuttamiseksi.
 • Hallitsee aknea: Se toimii kuin magneetti ja vangitsee aknea aiheuttavat bakteerit. Se poistaa myös ylimääräisen öljyn, joka tukkii huokoset ja aiheuttaa epäpuhtauksia. Epäpuhtauksien syntymistä torjuvat ominaisuudet on yksi niistä syistä, miksi useimmat ihmiset käyttävät sitä.
 • Ehkäisee infektioita: Asiantuntijat suosittelevat sen käyttöä ilmansaasteiden aiheuttamien infektioiden ehkäisyyn.
 • Häivyttää ihon pieniä virheitä: Sillä on ihohuokosia supistavia ominaisuuksia. Se auttaa häivyttämään myös pisamia, aknearpia tai mitä tahansa kasvojen pigmenttimuutoksia.
 • Poistaa hajuja: Koska se on antibakteerinen, se taistelee epäpuhtauksia aiheuttavien mikro-organismien huonoja hajuja vastaan.
aktiivihiilisaippua ja sen antibakteeriset ominaisuudet
Aktiivihiilen käytöstä voi olla apua aknen hoidossa ja siihen liittyvän arpeutumisen vähentämisessä.

Kuinka tehdä oma aktiivihiilisaippua?

Saatuamme tietää sen ihon kuntoa parantavista ominaisuuksista, olemme varmoja, että et malta odottaa päästäksesi kokeilemaan sitä. Tässä on 2 tapaa valmistaa mustaa aktiivihiilisaippuaa kotona.

Mutta ennen valmistusprosessiin ryhtymistä varmista, että käyttämäsi hiili on kosmeettista ja että sinulla on asianmukaiset varusteet: maski, käsineet ja suojalasit. Ohjeet löytyvät alta.

Menetelmä glyseriinillä

 • Kosmeettinen aktiivihiili (5 grammaa)
 • Sulfaatiton glyseriini (500 grammaa)
 • Eteerinen öljy (valitsemasi, 10 tippaa)
 • Kookosöljy (1 ruokalusikallinen)
 • Sheavoita (1 ruokalusikallinen)
 1. Jaa glyseriini pieniksi paloiksi, kaada ne lasiastiaan ja kuumenna kattilassa puulusikalla sekoittaen. Älä anna seoksen kiehua. Sekoita samanaikaisesti kookosöljy ja sheavoi toisessa astiassa.
 2. Kun glyseriini on sulanut, lisää siihen öljyn ja sheavoin yhdistelmä jatkuvasti sekoittaen. Kun sinusta tuntuu, että seos on sileää, kaada eteerinen öljy joukkoon, sekoita ja sammuta lämpö.
 3. Usean minuutin jäähdytyksen jälkeen kaada seos muottiin ja anna jähmettyä huoneenlämmössä vähintään 5 tuntia.
 4. Poista muotista ja käytä omaa aktiivihiilisaippuaasi.

Menetelmä öljyillä

 • Jauhemainen kosmeettinen aktiivihiili (10 grammaa)
 • Kaustinen sooda (110 grammaa)
 • Demineralisoitu vesi (290 grammaa)
 • Kaakaovoi (150 grammaa)
 • Babassuöljy (200 grammaa)
 • Oliiviöljy (500 grammaa)
 • Teepuun, geraniumin ja sitruunan eteeriset öljyt (10 tippaa kutakin)
aktiivihiilisaippua ja sen käyttö
Kaustisen soodan käyttö vaatii tiettyjä varotoimia, jotta vältetään ihon ja limakalvojen vaurioituminen prosessin aikana.
 1. Liuota kaustinen sooda demineralisoituun veteen ja vie tuuletettuun tilaan.
 2. Kuumenna kaakaovoi sekä babassu- ja oliiviöljy miedolla lämmöllä. Kun ne saavuttavat 55 celsiusastetta, lisää laimennettu sooda ja integroi ne tehosekoittimella keskinopeudella.
 3. Lisää hiili ja eteeriset öljyt jatkaen vatkaamista.
 4. Kaada seos muottiin ja odota, että se kovettuu ennen kuin otat sen pois muotista.
 5. Leikkaa useiksi palasiksi ja laita ne kovettumaan 40 päivän ajaksi tuuletettuun paikkaan. Tämän ajan kuluttua saippua on valmis käytettäväksi.

Käyttösuosituksia oman aktiivihiilisaippuan valmistuksen jälkeen

Tiedät jo, kuinka valmistaa aktiivihiilisaippuaa ja nyt sinun on opittava käyttämään sitä. Herkälle iholle asiantuntijat suosittelevat sen käyttämistä 3 päivän välein aamuisin, kun taas rasvaiselle iholle suositus on kahdesti päivässä, aamuisin ja iltaisin.

Aktiivihiilen yhdistelmä valkaisuvoiteissa, kuorintavoiteissa, naamioissa ja saippuassa lyhyessä ajassa edistää epäpuhtauksien poistamista. Näitä tuotteita tulee käyttää yhdessä kerran viikossa.

Muista kosteuttaa kasvosi kuivumisen estämiseksi ja muista kokeilla muita luonnollisten hiililähteiden etuja.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
7 yleisintä laihdutusmokaa
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
7 yleisintä laihdutusmokaa

Monet laihduttajat tekevät tiettyjä virheitä ruokavaliomuutoksia tehdessään, vältä näitä seitsemää yleisintä laihdutusmokaa!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.