Äidin kirjoitus leviää netissä: "Olen äiti, en orja."

Äideillä on kieltämättä paljon vastuuta ja velvollisuuksia kotona lasten parissa, mutta äitien tulisi myös varata aikaa omille harrastuksilleen ja asioille, joista saavat nautintoa.
Äidin kirjoitus leviää netissä: "Olen äiti, en orja."

Viimeisin päivitys: 21 huhtikuuta, 2019

“Äitiys ei tee minusta orjaa, jonka täytyy tehdä kaikki kotityöt ja raataa kotona.” Tämä 32-vuotiaan australialaisnaisen toteamus levisi Facebookissa nopeasti.

Constance Hall on nuori nainen, joka käyttää aktiivisesti sosiaalista mediaa ja kirjoittaa myös blogia, jossa hän käsittelee aktiivista elämäntyyliä ja lapsiperheen arkea. Constance painottaa sosiaalisten suhteiden säilyttämisen tärkeyttä, omien mielenkiinnon kohteiden seuraamista ja intohimojensa seuraamista äitiydestä huolimatta.

Constancen kirjoitus Facebookissa on enemmän kuin pelkkä mielipide, se on kaikille naisille osoitettu kutsu, joka kehottaa heitä pitämään paikkansa yhteiskunnassa ja rohkaisee heitä pitämään huolta henkilökohtaisesta kasvustaan vanhemmuuden ohella.

Tänään käsittelemme Constancen herättelemiä ajatuksia vanhemmuudesta ja minuudesta tarkemmin.

Olen äiti, olen nainen

Constance Hall on yksi niistä naisista, joka ei pelkää ottaa lapsiaan mukaan kaikkiin harrastuksiinsa ja menoihinsa. Constance nappaa lapset mukaan rannalle ja viettää laiskan iltapäivän hiekkalinnoja kaivaen ja uiden, hän vie lapsia leikkitreffeille ja ottaa heidät mukaan ostoksille.

Constance ei halunnut uhrata elämäänsä vanhemmuuden eteen, joten hänen täytyi luoda uudet kuviot, joissa yhdistyvät sekä lapset että hänen omat mielihalunsa.

Constance kyllästyi ystäviinsä, jotka kuvailivat olevansa perheenemäntiä äitien sijaan. Constance kertoo, että monet heistä vaipuivat masennukseen ja toivottomuuteen kokiessaan olevansa täysin yksin lasten kanssa. Kaikki tämä inspiroi Constancea kirjoittamaan seuraavan tekstin:

 

Raskaus ja äitiys

Constance Hallin kirjoitus

“Kirjoitan kaikille niille vanhemmille leikkipuistoissa, jotka tuijottavat älypuhelimiaan suomatta katsettakaan lapsiinsa.

Kyllä, puhun juuri sinulle. Sen sijaan että hukut puhelimen saloihin, tulisi sinun ottaa kontaktia ympäröivään maailmaan ja lapsiisi. Älä käy kaikkia keskustelujasi puhelimen välityksellä muiden äitien kanssa sosiaalisessa mediassa.

Muista, että sillä ei ole mitään väliä mitä muut kaikkitietävät äidit sinusta ajattelevat. Nouse ylös ja lähde leikkimään lastesi kanssa.

Se nainen, jota odottaa tiskivuori keittiön altaassa, on silti kykenevä kävelemään ulos ovesta lasten kanssa ja menemään kahville ystävien kanssa.

Puhun juuri sinulle. Hyvä äitiys, vaimous tai ihmisyys ei tarkoita sitä, että joudut viettämään tuntikausia asuntoasi siivoten. Jos suhtaudut pakkomielteisesti puhtauteen ja siisteyteen, ystäväsi alkavat elää elämäänsä ilman sinua ja jäät paitsi monesta upeasta kokemuksesta.

Se nainen, joka sai lääkäriltään masennuslääkityksen synnytyksen jälkeen, puhun sinulle. Et saata uskoa sitä, mutta tulet taistelemaan masennuksen kanssa vielä lasten kasvettuakin. Älä sekoita masennusta periksi antamiseen. Olet yhä vastuussa omasta elämästäsi ja voit selvitä mistä vain.

Tämä on elämäsi parasta aikaa, nauti siitä niin kauan kuin voit.

Joskus sekoitamme voiman heikkouteen, mutta muista, että olet paljon vahvempi kuin uskotaan. Et ole heikko, jos pyydät apua. Se kannattaa!

Pidä mielessä, että monet naiset käyvät läpi tismalleen samoja asioita kuin sinä, he eivät vain välttämättä puhu siitä avoimesti.

Kirjoitan nyt sille naiselle, joka ei ole ehtinyt karistamaan kaikkea raskauden aikana kartuttamaansa painoa. Älä huoli. Laihtuminen ei ole tärkeää, sillä äitinä oleminen on täysin uusi työ, joka vaatii huomiotasi 24 tuntia päivässä, mutta josta ei makseta palkkaa.

Äitinä oleminen on päättymätön työ. Älä siis epäröi syödä himoitsemaasi kakkupalaa. Kehosi ei kuulu kenellekään muulle kuin sinulle synnytyksen jälkeen, joten ole välittämättä muiden mielipiteistä.”

On tärkeää asettaa prioriteetit elämässä

 

imettää vauvaa

Jokainen äiti pystyy varmasti samaistumaan Constancen sanoihin. Löydät alta Constancen herättävän kirjoituksen tärkeimmät ajatukset:

  • Äitiys ei tarkoita automaattisesti sitä, että sinun täytyy unohtaa kaikki haaveesi ja elää pelkästään lapsillesi. Älä hylkää ystäviä, työtä, unelmiasi ja haluamaasi elämäntyyliä lasten takia.
  • Päivittäinen elämä tulee olemaan hyvin erilaista lasten kanssa ja muutokset ovat välttämättömiä, samaten uudet haasteet. Olo voi tuntua joskus turhautuneelta ja toivottomalta, mutta äitiys on jatkuvaa oppimista, joka vaatii voimaa, sitkeyttä, mukautuvaisuutta ja rakkaidesi puolesta taistelua joka päivä.
  • Prioriteettien määrittäminen on tärkeää: muista, että jos et ole onnellinen, on sinun mahdoton tehdä lapsistasi onnellisia.

Jos alat menettää toivosi jossain vaiheessa, muista että asioista kannattaa aina puhua. Lähde lasten kanssa ulos, juttele muille äideille, hae apua perheeltä ja ammattilaisilta, ympäröi itsesi tukevilla ja rakastavilla ihmisillä.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Yksinhuoltajaäitinä oleminen: mikä sinua odottaa
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Yksinhuoltajaäitinä oleminen: mikä sinua odottaa

Vaikka yksinhuoltajaäitinä oleminen ei ehkä kuulunut alkuperäiseen suunnitelmaasi, voit ottaa haasteen vastaan rakkaudella ja rohkeudella.  • Lamenteesmaravillosa.com La depresión, la enfermedad del alma [Online] Available at: amenteesmaravillosa.com/la-depresion-la-enfermedad-del-alma/
  • Lamenteesmaravillosa.com La tristeza que no tiene explicación [Online] Available at: lamenteesmaravillosa.com/la-tristeza-que-no-tiene-explicacion/

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.