9 merkkiä siitä, että kehosi on ylikuormittunut myrkyistä
Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López
Olemme kaikki tavalla tai toisella altistuneita liian monien myrkkyjen vaikutuksille. Tämä voi tapahtua jopa huolimatta hyvistä ruokailutavoista ja terveellisestä elämästä, jotka kylläkin vähentävät toksiinien määrää kehoissamme. Kun keho on ylikuormittunut myrkyistä, se oireilee eri tavoin.
Elinympäristömme on täynnä myrkkyjä ja partikkeleita. Ne voivat olla ilmassa, vedessä, ruoassa ja oikeastaan missä tahansa. Olemme suorassa kontaktissa niihin kaikkiin.
Jotkin sisäelimemme ovat vastuussa enimpien myrkkyjen keräämisestä ja erittämisestä. Mutta joskus ne ylikuormittuvat ja tuolloin niiden toimintakyky heikkenee. Tästä myrkkykertymästä ei pääse eroon nopeasti, vaan kärsimme erilaisista fyysisistä ja henkisistä terveysongelmista.
Merkkejä siitä, että kehosi on ylikuormittunut myrkyistä
Joskus terveysongelmia on vaikea huomata. Eräät hälytyssignaalit voivat kuitenkin varoittaa meitä ennen kuin ongelmasta kehkeytyy liian vakava tilanne.
Otetaan niistä selvää!
1. Jatkuva väsymys
Kehosi voi työskennellä ylikierroksilla saadakseen myrkyt pois eri kudoksista. Kun se tekee näin, on tavallista tuntea olonsa jatkuvasti väsyneeksi. Tämä tapahtuu, vaikka nukkuisitkin hyvin ja tarpeeksi monta tuntia.
Väsymys, keskittymisvaikeudet, ja päiväunien tarve ovat varoitusmerkkejä siitä, että kehosi on ylikuormittunut myrkyistä. Ehkä kehosi tarvitsee apua taistelemaan kertynyttä jätettä vastaan.
2. Jatkuva painonnousu
Painonpudotus ei ole helppo tehtävä. Lähes aina se vaatii motivaation etsintää ja “taistelua” mielitekoja vastaan. Mikäli kuitenkin yrität laihduttaa ja silti painosi nousee, tämä on varoitusmerkki. Se voi johtua hormonaalisesta epätasapainosta tai liiallisesta kuona-aineiden kertymisestä kehossa.
3. Ummetus
Suolistollasi on tärkeä rooli kuona-aineista eroon pääsemisessä. Suolen toiminnan vaikeus tai ummetus on merkki siitä, että jotain on vialla.
Tämä lisää myrkkytasoa kehossamme, ja se voi myös aiheuttaa vatsakipua, tulehdusta sekä ravinteiden imeytymisen vaikeutta.
4. Iho-ongelmat
Ihosi on yksi niistä elimistä, jotka viestittävät kuona-aineiden ja myrkkyjen ylikuormittumisesta kehoon. Aknen, ihottumien ja allergisten reaktioiden ilmaantuminen ovat ihon välittämiä merkkejä. Ne voivat kertoa sinulle, että kehosi ei pääse myrkyistä eroon.
5. Ylikuumeneminen ja kuumat aallot
Yksi merkki toksisesta ylikuormittumisesta on kehosi ylikuumeneminen. Tämä johtuu siitä, että toksiinien kerääntyminen saa maksan työskentelemään kovemmin kuin normaalisti.
Tämä aiheuttaa lisääntynyttä hikoilua. Hikoilu auttaa kehoa pääsemään eroon toksiineista ihon kautta.
6. Jatkuvat päänsäryt
Myrkyt veressäsi voivat suoraan vaikuttaa hermojärjestelmääsi. Ne myös aiheuttavat inhottavia reaktioita kuten jatkuvia päänsärkyjä.
Hermojärjestelmän kudos on yliherkkää myrkyille. Tämän takia ei ole outoa, että se aiheuttaa tämänkaltaista reaktiota.
7. Vatsarasvan kerääntyminen
Puhdistautuminen eli detox auttaa pudottamaan painoa. Yksi syy on, että se eliminoi kuona-aineita jotka johtavat rasvan säilömiseen vatsan alueella.
Tämä johtuu siitä, että toksiinit vaikuttavat glukoosi-, ja kolesterolitasoihisi. Kumpikin lisää rasvavarastoja vatsassasi.
8. Pahanhajuinen hengitys
Kun noudatat hyvää suuhygieniaa ja sinulla silti on pahanhajuinen hengitys, jotain on pielessä. Tämä paha hengitys tulee ruoansulatusongelmista tai maksaan kertyneistä myrkyistä. Nämä muuttavat ruoansulatuskanavan ympäristöä. Tämä muutos tekee helpoksi huonojen bakteerien kasvun sekä ikenissä että hampaissa.
Tämän lisäksi kielesi voi olla keltaisen pinnan peittämä. Tämä voi johtua veren liiallisista myrkyistä. Keltainen kelmu voi myös aiheuttaa pahaa hengitystä ja tulehduksia.
9. Sappikivet
Liika määrä myrkkyjä sappirakossa voi olla vahingollista. Myrkyt saavat sappirakon kehittämään sappikiviä.
Kamppailetko näiden asioiden kanssa? Mikäli kamppailet, lopeta prosessoidun ruoan syöminen. Sinun tulisi myös lisätä veden ja tuoreiden hedelmien ja kasvisten nauttimista. Lisää myös puhdistavia juomia nykyiseen ruokavalioosi.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Charlie, F. H., & Routh, M. B. (1966). The Chemical Destination of Toxins. Journal of the American Chemical Society.
- Dąbrowski, W., Dłubała, A., & Helak, I. (2017). Bacterial toxins. In Toxins and Other Harmful Compounds in Foods. https://doi.org/10.1201/9781315368535
- Humbert, J. F. (2009). Toxins of cyanobacteria. In Handbook of Toxicology of Chemical Warfare Agents. https://doi.org/10.1016/B978-012374484-5.00027-4
- Mendelson, E. (2010). The body. In W. H. Auden in Context. https://doi.org/10.1017/CBO9781139018180.023
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.