9 luonnollista ruusufinnin hoitokeinoa

· toukokuu 29, 2017
Kärsitkö ruusufinnistä eli punanäpyistä? Vähentääksesi ruusufinnin oireita voit käyttää paikallista hoitoa ja syödä tiettyjä ruokia vähentääksesi tämän tilan ulkomuotoa. 

Ruusufinni on punoitus, joka ilmaantuu poskille.  Se voi myös ilmaantua otsalle, leualle, korville, silmien ympärykseen, kaulalle ja rinnalle. Joissakin tapauksissa se voi aiheuttaa finnejä ja tulehdusta.

Useimmille ihmisille tämä ei ole suuri ongelma, eikä sille ole olemassa tiettyä syytä. Ruusufinni on kuitenkin yleisempää vaaleaihoisilla naisilla, etenkin jos: 

  • He urheilevat paljon
  • He tuntevat häpeää tai ovat nolostuneita
  • Ilmasto vaihtelee radikaalisti
  • He ovat ylialtistuneet auringolle ja heillä on auringonpolttamia
  • He joutuvat stressaaviin tilanteisiin

Mikäli epäilet, että sinulla on ruusufinni, voit sitä hoitaaksesi käyttää joitakin näistä keinoista:

1. Kookosöljy

Me kaikki tarvitsemme rasvoja ruokavaliossamme pitääksemme solumme terveinä. Kaikki rasvat eivät kuitenkaan ole hyväksi. Kookosöljy on erinomainen vaihtoehto! 

Jos kärsit ruusufinnistä, on mahdollista että kasvosi ovat tulehtuneet koska syöt liikaa eläinrasvoja. Tästä syystä näiden rasvojen vaihtaminen kookosöljyyn vähentää tulehdustasi. 

2. Lohi

Tämä ja muut rasvaiset kalat ovat loistava ja maukas tapa vähentää ruusufinnin oireita. Tämä johtuu niiden korkeasta Omega-3 -rasvahappopitoisuudesta.

Kehomme reagoi huonosti erään tyyppisiin proteiineihin ja niiden tuloksena se tulehtuu. Rasvainen kala on hyvä proteiinivaihtoehto. Ihosi arvostaa muutosta.

3. Hunaja

Hunajanaamion levittäminen kasvoille tuntiessasi ruusufinnin ilmestyvän voi olla hyvä vaihtoehto. Hunajalla on antimikrobisia ja tulehdusta lievittäviä ominaisuuksia. Nämä estävät punastumisen oireita ilmaantumasta.

Samaan aikaan kosteutat ihoasi ja teet siitä sileämmän. Suosittelemme levittämään hunajanaamiota kerran viikossa. Tällä tavoin voit lievittää oireitasi. Voit myös estää muita oireita ilmaantumasta.

4. Laventeliöljy

Laventeliöljyn laittaminen suoraan kasvoille voi ärsyttää joitakin ihotyyppejä.

Sillä on kuitenkin antiseptisiä ja tulehdusta lievittäviä ominaisuuksia. Nämä saavuttavat kasvojesi verisuonet ja tekevät niistä pienempiä ja vähemmän näkyviä.

Tätä käyttämällä vähennät punaisuutta ja liiallista kiiltoa. 

Jos ihosi kuitenkin reagoi negatiivisesti tähän öljyyn, pese se pois välittömästi.

5. Kurkkunaamio

Kurkulla on mahtavia ominaisuuksia ihon kosteuttamisella. Tämä auttaa sinua avaamaan huokosesi ja vähentämään kasvojesi verisuonten kokoa. Tämä tarkoittaa, että ruusufinnin aiheuttama punoitus vähenee vähitellen.

Laita kurkunviipaleita kasvoillesi kaksi kertaa viikossa, kun sinulla on vakavia oireita.

Kun sinulla on lievempiä oireita, käytä kikkaa kerran kuussa.

6. Aloe vera

Aloe vera on hyvä hoitokeino tulehduksen vähentämiseen missä tahansa kehonosassa. Ruusufinnin ollessa kyseessä, aloe -geeli rauhoittaa punoitusta. Samaan aikaan, se vähentää tulehdusta ja toissijaisia reaktioita. 

Tästä syystä on hyvä idea aina pitää aloekasvi tai aloegeeliä lähettyvilläsi. Geelin levittäminen on siten yksinkertaista kun oireet alkavat ilmaantua.

7. Vihreä tee

Vihreä tee sisältää katekiineja ja muita yhdisteitä. Kun nämä yhdistyvät, ne muodostavat mahtavan rohdon ruusufinnin hoitamiseen.

Sillä on tulehdusta lievittäviä ominaisuuksia ja suuri määrä antioksidantteja. Nämä auttavat hankkiutumaan eroon ärsytyksestä ja saavat ihosi näyttämään paremmalta.

Voit hyötyä tästä teestä kahdella tavalla:

  1. Juo yksi tai kaksi kuppia päivässä.
  2. Voit myös laittaa kylmän teepussin punoittavalle alueelle.

8.  Lakritsi

Lakritsiuutteella on kyky vähentää ärsytystä ja punaisuutta. Samaan aikaan se stimuloi ihon uudistumista ja paranemista.

Lakritsiuutteen avulla voit saada verisuonesi pysymään pieninä. Tämä myös vähentää huomattavasti finnien todennäköisyyttä.

9. Kurkuma

Kurkuma on yksi voimakkaimmista tulehdusta vastaan taistelevista aineksista mitä löydät luonnosta. Se vähentää tulehdusta koko kehossa, ja samanaikaisesti sen antioksidantit antavat sinulle monia hyötyjä.

Kurkumaa voi nauttia monenlaisen ruoan joukossa, tai siitä voi valmistaa juomaa.

Älä huoli jos saat ruusufinnin

Nämä hoitokeinot voivat auttaa sinua taistelemaan ruusufinnin oireita vastaan.

Jos luulet että sinulla on vakavampi tapaus, paras asia on puhua lääkärillesi. Hän voi kertoa sinulle, mikä olisi paras hoito.