Logo image
Logo image

9 luonnollista ruusufinnin hoitokeinoa

3 minuuttia
Kärsitkö ruusufinnistä eli punanäpyistä? Vähentääksesi ruusufinnin oireita voit käyttää paikallista hoitoa ja syödä tiettyjä ruokia vähentääksesi tämän vaivan ulkoisia oireita. 
9 luonnollista ruusufinnin hoitokeinoa
Kirjoittanut Okairy Zuñiga
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Ruusufinni ilmenee poskien punoituksena.  Punoitusta voi ilmaantua myös otsalle, leualle, korville, silmien ympärykseen, kaulalle ja rinnalle. Joissakin tapauksissa se voi aiheuttaa finnejä ja tulehdusta. Tässä artikkelissa esittelemme 9 luonnollista ruusufinnin hoitokeinoa.

Ruusufinnin synnylle ei ole olemassa mitään tiettyä syytä, eikä se ole useimmille siitä kärsiville ihmisille mikään suuri ongelma. Ruusufinni on kuitenkin yleisempää vaaleampihoisilla naisilla, etenkin jos: 

  • he urheilevat paljon
  • he tuntevat häpeää tai ovat nolostuneita
  • ilmasto vaihtelee radikaalisti
  • he ovat altistuneet auringolle liikaa ja heillä on auringonpolttamia
  • he joutuvat stressaaviin tilanteisiin

Mikäli epäilet, että sinulla on ruusufinni, voit hyödyntää jotakin seuraavista ruusufinnin hoitokeinoista.

9 ruusufinnin hoitokeinoa

1. Kookosöljy

Ruokavalion tulee sisältää hyviä rasvoja pitääkseen huolta solujen terveydestä. Kaikki rasvat eivät kuitenkaan ole hyväksi. Kookosöljy on erinomainen vaihtoehto hyvistä rasvoista! 

Jos kärsit ruusufinnistä, on mahdollista, että kasvosi ovat tulehtuneet liiallisen eläinrasvan kulutuksesta. Tästä syystä eläinrasvojen vaihtaminen kookosöljyyn auttaa vähentämään tulehdustasi. 

2. Lohi

Some figure

Lohi ja muut rasvaiset kalat ovat loistava ja maukas tapa auttaa vähentämään ruusufinnin oireita. Tämä johtuu niiden korkeasta Omega-3 -rasvahappopitoisuudesta.

Kehomme reagoi huonosti tietyn tyyppisiin proteiineihin ja niiden tuloksena se tulehtuu. Rasvainen kala on hyvä proteiinivaihtoehto – ihosi tulee kiittämään.

3. Hunaja

Hunajanaamion levittäminen kasvoille tuntiessasi ruusufinnin ilmestyvän voi olla hyvä vaihtoehto. Hunajalla on antimikrobisia ja tulehdusta lievittäviä ominaisuuksia. Nämä auttavat estämäänt punastumisen oireita ilmaantumasta.

Samaan aikaan kosteutat ihoasi ja teet siitä sileämmän. Suosittelemme levittämään hunajanaamiota kerran viikossa, mikä auttaa lievittämään oireita sekä ehkäisemään muiden oireiden ilmaantumista.

4. Laventeliöljy

Laventeliöljyn laittaminen suoraan kasvoille voi ärsyttää joitakin ihotyyppejä. Sillä on kuitenkin antiseptisiä ja tulehdusta lievittäviä ominaisuuksia. Nämä saavuttavat kasvojesi verisuonet ja tekevät niistä pienempiä ja vähemmän näkyviä.

Laventeliöljyä käyttämällä autat vähentämään punaisuutta ja liiallista kiiltoa. Jos ihosi kuitenkin reagoi negatiivisesti tähän öljyyn, pese se pois välittömästi.

5. Kurkkunaamio

Some figure

Kurkulla on mahtavia ominaisuuksia liittyen ihon kosteuttamiseen. Tämä auttaa sinua avaamaan huokosesi ja vähentämään kasvojesi verisuonten kokoa, mikä tarkoittaa, että ruusufinnin aiheuttama punoitus vähenee vähitellen.

Laita kurkunviipaleita kasvoillesi kaksi kertaa viikossa, kun sinulla ilmenee vakavia oireita. Jos sinulla on lievempiä oireita, käytä kikkaa kerran kuussa.

6. Aloe vera

Aloe vera on hyvä hoitokeino tulehduksen vähentämiseen missä tahansa kehonosassa. Ruusufinnin ollessa kyseessä, aloe -geeli rauhoittaa punoitusta. Samaan aikaan se auttaa vähentämään tulehdusta ja toissijaisia reaktioita. 

Tästä syystä on hyvä idea aina pitää aloekasvi tai aloegeeliä lähettyvilläsi. Geelin levittäminen on siten yksinkertaista, kun oireet alkavat ilmaantua.

7. Vihreä tee

Vihreä tee sisältää katekiineja ja muita yhdisteitä. Kun nämä yhdistyvät, ne muodostavat mahtavan rohdon ruusufinnin hoitamiseen.

Vihreällä teellä on tulehdusta lievittäviä ominaisuuksia ja suuri määrä antioksidantteja. Nämä auttavat hankkiutumaan eroon ärsytyksestä ja saavat ihosi näyttämään paremmalta.

Voit hyötyä tästä teestä kahdella tavalla:

  1. Juo yksi tai kaksi kuppia  vihreää teetä päivässä.
  2. Voit myös laittaa kylmän teepussin punoittavalle alueelle.

8.  Lakritsi

Some figure

 

 

Lakritsiuutteella on kyky vähentää ärsytystä ja punaisuutta. Samaan aikaan se stimuloi ihon uudistumista ja paranemista.

Lakritsiuutteen avulla voit saada verisuonesi pysymään pieninä. Tämä myös vähentää huomattavasti finnien todennäköisyyttä.

9. Kurkuma

Kurkuma on yksi voimakkaimmista tulehdusta vastaan taistelevista aineksista mitä löydät luonnosta. Se vähentää tulehdusta koko kehossa, ja samanaikaisesti sen antioksidantit antavat sinulle monia hyötyjä.

Kurkumaa voi nauttia monenlaisen ruoan joukossa, tai siitä voi valmistaa juomaa.

Älä huoli jos saat ruusufinnin

Nämä 9 ruusufinnin hoitokeinoa voivat auttaa sinua taistelemaan ruusufinnin oireita vastaan.

Jos luulet että sinulla on vakavampi ruusufinnitapaus, parasta on puhua lääkärillesi. Hän voi kertoa sinulle, mikä olisi paras hoito juuri sinun tapauksessasi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.