6 syytä juoda kurkkuvettä päivittäin

Sen lisäksi että se pitää sinut kosteutettuna, kurkkuvesi tarjoaa monia vitamiineja ja mineraaleja, joiden avulla voit parantaa maksasi ja ihosi terveyttä tehokkaasti.
6 syytä juoda kurkkuvettä päivittäin

Kirjoittanut Lorena González

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Kurkkuvesi voi olla täydellinen juomavaihtoehto koko perheellesi, sillä se on terveellinen ja luonnollinen juoma. Jos siis etsit vaihtoehtoista tuotetta kaloreja sisältäville limsoille ja mehuille, älä epäröi kokeilla herkullista kurkkuvettä!

Tällä kertaa annamme sinulle kuusi syytä, joiden vuoksi tätä helppoa juomaa kannattaisi kokeilla mitä pikimmiten.

Ei kuitenkaan kannata unohtaa sitä, että jos todella haluat kurkkua sisältävästä vedestä tehokkaat tulokset ja kaikki sen tarjoamat loistavat terveyshyödyt, sitä tulisi juoda ainakin kaksi tai kolme kertaa viikossa.

Jatka lukemista ja kokeile kurkkuvettä terveytesi parantamiseksi – helppoa, herkullista ja edullista!

Miksi kannattaa juoda kurkkuvettä?

1. Se on hyvä vitamiinien lähde

 

haluatko juoda kurkkuvettä

Niinkin yksinkertainen asia kuin kurkun lisääminen lasilliseen vettä tulee lisäämään runsaasti A- ja C-vitamiinien saantiasi.

Tässä juomassa on myös runsaasti E-vitamiinia, joka on yksi parhaista antioksidanteista, joita voit hyödyntää. Tulet huomaamaan kurkun vaikutuksen jo lyhyessäkin ajassa.

Täten kurkkua sisältävän veden juonti suojaa tehokkaasti solujasi ja ihoasi ulkoisilta tekijöiltä, kuten esimerkiksi saasteilta tai tupakalta. Sen lisäksi kurkusta saa runsaasti mineraaleja ja ravinteita, jotka estävät verihyytymien muodostumista.

2. Se alentaa verenpainetta

Kun kurkku yhdistetään veteen, siitä voi tulla täydellinen työkalu verenpaineen alentamiseksi, ja tämä on ehdottomasti huomion arvoinen asia.

Kurkusta saa nesteytystä, ja se antaa myös suositellun määrän kaliumia päivittäin. Tämä parantaa sitten verenkiertoa sekä sydämesi toimintaa, ja kurkku voi myös olla avuksi lihasten rentouttamisessa.

Kuten voit huomata, kurkkuveden hyödyt ovat suuret, ja tästä arkipäiväisestä tuotteesta saakin todella yllättävän määrän terveyttä edistäviä vaikutuksia.

3. Se hillitsee ruokahalua

Kurkku tuo hyvin tehokkaasti kylläisen olon vatsaan. On parasta juoda kurkkuvettä päivän mittaan, jotta voisit vähentää näläntunnetta sekä samalla pitää kehosi hyvin kosteutettuna.

Tällä tavalla voit pitää itsesi kylläisempänä aamusta aina lounaaseen asti.

4. Se on parasta hoitoa ihollesi

 

ihon takia kannattaa juoda kurkkuvettä

Kuten jo aikaisemminkin sanoimme, kurkkuvesi on mahtava apu ihon pitämiseksi kosteutettuna.

Säännöllinen kurkkuveden nauttiminen tulee tekemään ihostasi sileämmän, kiinteämmän ja nuorekkaamman. Sen lisäksi kurkkuvesi on erinomainen juoma, jos haluat torjua huonoa verenkiertoa tai nesteen kertymistä kehoon.

Kurkkuvesi voi auttaa myös kehon puhdistamisessa myrkyllisistä aineista. Tämä on sitten avuksi esimerkiksi aknen ja tulehdusten hoidossa.

Kaikkien näiden hyötyjen vuoksi voit olla varma, että pystyt kurkun avulla puhdistamaan kehoasi sekä pitämään ihosi säteilevänä.

5. Se on mahtava apu maksallesi

Kurkkuvesi on ihanteellinen juoma maksan puhdistamiseksi ja tyhjentämiseksi sekä sen toiminnan parantamiseksi.

 • Tämä johtuu siitä, että kurkussa on A-, B- ja C-vitamiinia sekä sellaisia mineraaleja kuten kalsiumia, fosforia ja kaliumia.
 • Nämä ravinteet vastaavat maksasi solujen huolehtimisesta, ja ne parantavat solujen kykyä uusiutua.
 • Maksasi tulee olemaan siten paljon terveempi, jos juot kurkkuvettä.
 • Tämän juoman nauttiminen on erinomainen tapa vähentää tulehdusta ja valtimoissasi olevaa rasvaa.
 • Sinun tulee tietenkin yhdistää kurkkuvesi hyvään ruokavalioon ja sopivaan määrään liikuntaa. Nämä kolme tekijää ovat varmasti riittävä yhdistelmä, jotta voisit pitää huolta maksasi kunnosta.

6. Se on erinomainen suoja auringon UV-säteitä vastaan

 

voit juoda kurkkuvettä torjuaksesi auringon haitallisia vaikutuksia

Kurkusta saa paljon C-vitamiinia, joka suojaa sinua auringon UV-säteiden haitallisilta vaikutuksilta.

Se lisää kollageenin tuotantoa, joten tulet näkemään, kuinka paljon nuorekkaampi ihostasi tulee, ja samalla se auttaa suojaamaan sinua auringon haitallisilta vaikutuksilta.

Tämä juoma parantaa myös luiden ja kynsien kuntoa, ja se pitää vastustuskykysi toiminnan optimaalisilla tasoilla.

Kuinka kurkkuvettä valmistetaan?

Ainekset

 • 1 kurkku
 • 1,5 litraa vettä
 • Mehu puolikkaasta sitruunasta
 • 1 ruokalusikallinen chia-siemeniä

kurkkuvettä pulloissa

Valmistus

 • Pese ja viipaloi kurkku.
 • Purista mehu puolikkaasta sitruunasta ja lisää se muiden ainesten ohella tehosekoittimeen.
 • Sekoita kaikkia aineksia muutaman sekunnin ajan.
 • Voit valmistaa juoman myös ilman tehosekoitinta, sekoittamalla kaikki ainekset yksinkertaisesti pullossa.

Saat näin kevyen ja virkistävän juoman, joka auttaa tasapainottamaan kehosi pH-arvoa.

Tämä herkullinen kurkkuvesi on kevyt ja virkistävä, ja se tarjoaa monia hyötyjä keholle. Kokeile ja totea itse!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Stel, M., & van Koningsbruggen, G. M. (2015). Healthy food consumption in young women. The influence of others’ eating behavior and body weight appearance. Appetite. https://doi.org/10.1016/j.appet.2015.03.016
 • Brookie, K. L., Best, G. I., & Conner, T. S. (2018). Intake of raw fruits and vegetables is associated with better mental health than intake of processed fruits and vegetables. Frontiers in Psychology. https://doi.org/10.3389/fpsyg.2018.00487
 • Wynne M., H. A. (2012). The Cucumber Book. Ompldr.Org.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.