Logo image
Logo image

8 yrttiä, jotka parantavat keuhkojen terveyttä

3 minuuttia
Jotta voisit estää hengitysteiden ongelmia sekä hoitaa keuhkojesi terveyttä, ota avuksesi nämä luonnolliset ja puhdistavat yrtit, ja sisällytä ne päivittäiseen rutiiniisi. Lue lisää ja kokeile!
8 yrttiä, jotka parantavat keuhkojen terveyttä
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Keuhkoillasi on tärkeä rooli. Ne ovat merkittävät siksi, että keuhkojen ansiosta saat solujesi toiminnan kannalta välttämättömän hapen, ja ne myös poistavat kehostasi hiilidioksidin.

Keuhkot ovat toiminnassa muullakin tavalla kuin hengitystä koskien, sillä ne ovat välttämättömät sellaisten hiukkasten ja haitallisten saastuttavien tekijöiden suodattamisessa pois, joita saat ympäristöstäsi.

Ongelmana on kuitenkin se, että nämä elimet ovat niin monimutkaiset ja herkät, että joskus myrkkyjen kertyminen ja tulehdukset saattavat niiden toiminnan vaaraan. Tämän seurauksena ilmenee sitten joukko negatiivisia reaktioita, ja tämä voi aiheuttaa sairauksia, jotka voivat todella vaikuttaa elämänlaatuusi.

Onneksi on olemassa monia tehokkaita luonnollisia hoitoja, joita voit käyttää antaaksesi keuhkoillesi niiden tarvitseman puhdistavan tuen. Tällä kertaa haluamme kertoa kahdeksasta ravinteikkaasta yrtistä, jotka pystyvät suojaamaan ja parantamaan keuhkojesi terveyttä tehokkaasti.

Jatka lukemista ja kokeile itse!

1. Timjami

 

Some figure

Timjami on yrtti, jota suositellaan avuksi silloin kun halutaan lievittää ärtymistä ja tukkoisuutta hengitysteissä.

Lisäksi timjamin eteerisellä öljyllä on antibioottisia, sientä torjuvia sekä tulehtuneisuutta vähentäviä vaikutuksia. Se ei ainoastaan vahvista vastustuskykyä, sillä lisäksi timjami auttaa myös puhdistamaan keuhkojasi.

Tämän yrtin nauttiminen haudukkeessa tai höyryhengittämisen kautta ovat hyviä ratkaisuja keuhkoihin kertyneiden myrkkyjen poistamiseksi.

Lue aiheesta lisää: 10 luonnollista ainesta, jotka puhdistavat tupakoitsijan keuhkot

2. Lakritsijuuri

Lakritsijuuri on perinteinen kiinalainen lääkinnällinen yrtti, josta on tullut suosittu koko maailmassa sen monien hoitavien ominaisuuksien ansioista.

Sen tulehtuneisuutta torjuvat ja kipua lievittävät yhdisteet vähentävät hengitysteiden ja kurkun tulehtuneisuutta. Tämä mahdollistaa sen, että happea pääsee virtaamaan soluihin helpommin.

Samalla se myös auttaa pehmentämään limakalvoja, ja tämä sisältää myös ne, jotka peittävät keuhkojasi ja kurkkuasi.

Lisäksi se toimii yskänlääkkeenä ja antibakteerisena hoitona. Se auttaa hankkiutumaan eroon liiallisesta limasta sekä siten vähentää tukkoisuutta ja vaikeuksia hengittääTämä yhdistettynä lakritsijuuren ravinteisiin tarkoittaa sitä, että vastustuskykysi kohenee, ja voit taistella viruksia ja bakteereja vastaan tehokkaammin.

Jos tämä ei vielä vakuuta, muista, että saat siitä kehoosi merkittävän määrän flavonoideja. Nämä ovat antioksidantteja, jotka estävät solujen vahingoittumista ja siten torjuvat keuhkosyöpää.

3. Oregano

Some figure

Oregano erottuu sen sisältämän runsaan rosmariinihapon ja karvakrolin vuoksi. Nämä kaksi ovat antioksidantteja, jotka auttavat pysäyttämään histamiinin tuotannon hengitysteiden allergioiden ollessa kyseessä.

Oreganolla on tulehtuneisuutta torjuvia ja yskänlääkkeen lailla toimivia vaikutuksia, ja se auttaa puhdistamaan hengitysteitä. Tämä sitten edistää sitä, että lima pääsee pois, kuten myös keuhkoihisi kertyneet myrkylliset aineet.

Oreganon lehdistä valmistettu eteerinen öljy on tehokas tuote bakteeritulehdusten, kuten flunssan ja vilustumisen hoidossa.

4. Piharatamo

Tämä on hyvin vanha ja tehokas hoito, joka auttaa limakalvojen ärtymisen hoitamiseksi keuhkoissa ja kurkussa.

Se on 100 % luonnollinen ratkaisu yskän hillitsemiseksi, ja se jopa sisältää antibioottisia ja tulehtuneisuutta vähentäviä aineita.

5. Salvia

 

Some figure

Luonnollinen salviajuoma on hyvä hoito keuhkojen ärtymiseen, ja tämä koskee etenkin tupakoitsijoita.

Salvian antibakteeriset ja myrkkyjä poistavat yhdisteet auttavat hankkiutumaan eroon keuhkojen kudoksiin kertyneistä myrkyllisistä aineista. Siten se antaa helpotusta tukkoisuuteen ja vaikeuksiin hengitettäessä.

6. Eukalyptus

Eukalyptuksen virkistävä tuoksu on ollut käytössä jo satoja vuosia keuhkojen hoidon tukena.

Vaikka kaikki eivät tätä kasvia siedäkään hoitotuotteena, joillekin se on nopea ratkaisu tukkoisuuteen, yskään ja nenän ärtymiseen.

Eukalyptuksen aktiivinen aines, neol, antaa sille yskänlääkkeen vaikutuksen ja tulehtuneisuutta torjuvan tehon. Tämä kasvi auttaa hoitamaan esimerkiksi keuhkokuumetta, astmaa ja tavallista vilustumista.

7. Minttu

 

Some figure

Minttu ja mintun eteerinen öljy sisältävät mentolia, joka on suosittu aines monissa hoidoissa keuhkojen terveyden kohentamiseksi.

Se rentouttaa hengitysteidesi sileitä lihaksia sekä edistää sitä, että voit hengittää normaalisti. Lisäksi se on myös antihistamiini ja myrkkyjen poistaja. Tämä auttaa kehoasi hengitysteitä vaivaavien allergiaoireiden kanssa.

Lue aiheesta lisää: Lievitä allergiaa 7 luonnollisen antihistamiinin avulla

8. Tulikukka

Tämän kasvin lehdet ja kukat sisältävät aktiivisia aineita, jotka auttavat vahvistamaan ja puhdistamaan keuhkojasi.

Luonnollinen tulikukkauute edistää myrkkyjen poistumista, ja lisäksi se myös hillitsee liiallista liman tuotantoa ja tulehtuneisuutta.

Jos sinulla on vaikeuksia hengittää normaalisti, ota avuksesi nämä keuhkoja hoitavat yrtit, jotta saisit nämä tärkeät elimet takaisin entiseen kuntoonsa!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Al-Sanfi A. E. The pharmaceutical importance of Althaea officinalis and Althaea rosae: a review. International Journal of PharmTech Research. Julio 2013. 5 (3): 1378-1385.
  •  Farokhi F, Khaneshi F.  Histhpathologic changes of lung in asthmatic male rats treated with hydro-alcoholic extract of Plantago major and theophylline. Avicena Journal of Phytomedicine. 2013. 3 (2): 143-151.
  • Mora, A. L., & Garcia, C. H. (2000). Eucalipto. A Cultura Do Eucalipto No Brasil – Eucalipyt Cultivation in Brazil. https://doi.org/10.1590/S0006-87051951000100009
  • Pyo Kim H, Lim H, Soy Kwon Y. Therapeutic potential of medicinal plants and their constituents on lung inflammatory disorders. Biomolecules and Therapeutics. Marzo 2017. 25 (2): 91-104.
  • Ridao Redondo, M. (2012). Tos persistente. Pediatria Integral. https://doi.org/10.1016/S1636-5410 (04)70291-3
  • Siedentopp, U. (2008). El regaliz, una planta medicinal eficaz para la tos y las afecciones de estómago. Revista Internacional de Acupuntura. https://doi.org/10.1016/S1887-8369(08)75618-7

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.