8 vinkkiä, joilla vähennät vatsarasvaa

09 helmikuu, 2019
Monet haluavat vähentää vatsan ympärille kertyvää rasvaa. Näillä vinkeillä tämä on mahdollista.

Näin vähennät vatsarasvaa! Kuullostaako mahdottomalta? Terveys ja fyysinen ulkonäkö ovat tärkeitä useimmille ihmisille, ikään tai sukupuoleen katsomatta. Monesti huolenaiheena on ylipaino, tai yksinkertaisesti ekstrakilot, joita kertyy vyötärön ympärille – varsinkin vatsaan – koska ne saavat tietyn tyyppiset vaatteet näyttämään huonoilta päällä. Siksi kerromme 8 vinkkiä, joilla vähennät vatsarasvaa.

Juo paljon vettä

Vesi on todella tehokas tapa painonpudotukseen, koska juomalla tarpeeksi vettä voit poistaa paljon kehon myrkkyjä. Se auttaa myös poistamaan rasvaa, jota kertyy joillekin kehosi alueille – varsinkin vatsaan. Kehosi on myöskin todella hyvin nesteytetty, ja sen vuoksi kaikki kehosi osat toimivat asianmukaisesti.

HUOMAUTUS: älä kuitenkaan juo vettä liian paljon. Juo keskimäärin 8 lasillista päivässä.

Syö ravitsevia täydennyksiä

Päivittäisestä ruokavaliostasi ei pitäisi puuttua ravitsevia ainesosia. Niiden pitäisi olla tuoreita, mieluiten hedelmiä ja vihanneksia, koska ne sisältävät paljon vitamiineja. Sinun pitäisi nauttia niitä, joissa on B- ja C-vitamiiniyhdistelmiä, joita tarvitset eniten. B-vitamiinia saa maitotuotteista, jyvistä, kananmunista, kalasta jne. C-vitamiinia saa esimerkiksi sitrushedelmistä, kaalista, parsakaalista, pinaatista ja punaisesta paprikasta.

Syö hedelmiä tyhjään vatsaan

värikkäät hedelmät

Hedelmien syöminen ennen aamiaista on todella tärkeää kaikkien kehosi elimien terveydelle. Niillä on valtava vaikutus imukudosjärjestelmääsi, jotta se poistaa myrkkyjä ja rasvoja joita löytyy kehosta. Se myös ehkäisee tulehduksia, kipua ja kiusallista selluliittia, jota ilmestyy kehosi eri osiin. Hedelmien avulla vähennät vatsarasvaa.

Syö salaatteja

Salaateissa on paljon ravintoaineita ja ne ovat todella terveellistä ruokaa. Sinun täytyisi syödä salaatteja päivällisellä ja lounaalla, jotta hyödyt niistä parhaiten. Salaatit ovat todella tärkeitä pitämään yllä tervettä painoa, koska niissä ei ole merkittävää määrää kaloreita. Sinun täytyisi tehdä salaatteja vihreistä vihanneksista, kuten lehtisalaatista, pinaatista, kurkusta, selleristä ja avokadosta.

Syö muutama välipala

On tärkeää syödä jotain pientä joka toinen tunti, koska sinun täytyy pitää verensokeritasosi hyvällä tasolla. Pidä mielessä, että näiden välipalojen pitäisi olla terveellisiä, kuten hedelmät ja viljat.

Suuri virhe, jonka useat dieetillä olevat ihmiset tekevät, on olla monta tuntia syömättä mitään, mikä voi laskea verensokeritasoasi. Tämä aiheuttaa stressiä, painonnousua ja heikentää huomattavasti immuunijärjestelmääsi. Se voi aiheuttaa myös ahdistusta, joka saa sinut taas syömään liian paljon kerralla.

Vältä makeisia ja vähennät vatsarasvaa

On tärkeää välttää leipomotuotteiden syöntiä ja kaikenlaisia makeisia. Suosittelemme myös juomien makeuttamista stevialla, koska se on täysin luonnollinen tuote, josta ei ole haittaa terveydellesi. Voit käyttää myös hunajaa, mutta diabeetikkojen ei pitäisi käyttää sitä.

Liiku säännöllisesti

nainen pyöräilee

On todella tärkeää harrastaa jonkinlaista liikuntaa säännöllisesti, se voi olla esimerkiksi puolen tunnin kävelylenkki, uiminen, tanssiminen tai pyöräily, koska ne polttavat rasvaa ja parantavat verenkiertoa.

Lisää hitunen kulutusta

Usein hernekasvien käyttö voi edistää suolistosi asianmukaista toimintaa, koska se ehkäisee ummetusta, sen suuren kuitumäärän ja hyvien hiilihydraattien ansiosta.

  • Williams, G. C., Grow, V. M., Freedman, Z. R., Ryan, R. M., & Deci, E. L. (1996). Motivational Predictors of Weight Loss and Weight-Loss Maintenance. Journal of Personality and Social Psychology. https://doi.org/10.1037/0022-3514.70.1.115
  • Teixeira, P. J., Silva, M. N., Coutinho, S. R., Palmeira, A. L., Mata, J., Vieira, P. N., … Sardinha, L. B. (2010). Mediators of weight loss and weight loss maintenance in middle-aged women. Obesity. https://doi.org/10.1038/oby.2009.281
  • Wing, R. R., & Hill, J. O. (2001). Successful weight loss maintenance. Annual Review of Nutrition. https://doi.org/10.1146/annurev.nutr.21.1.323
  • Nutr Rev. Author manuscript; available in PMC 2011 Aug 1. Published in final edited form as:
    Nutr Rev. 2010 Aug; 68(8): 439–458. Water, Hydration and Health. doi: 10.1111/j.1753-4887.2010.00304.x
  • CMAJ. 2006 Mar 14; 174(6): 801–809. Health benefits of physical activity: the evidence doi: 10.1503/cmaj.051351
  • Clin Diabetes. 2015 Oct; 33(4): 198–205. Legumes: Health Benefits and Culinary Approaches to Increase Intake. doi: 10.2337/diaclin.33.4.198
  • Nutrition. 2005 Mar;21(3):411-8.Dietary fiber and body weight. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15797686