8 vinkkiä, joilla vähennät vatsarasvaa

Monet haluavat vähentää vatsan ympärille kertyvää rasvaa. Näillä vinkeillä tämä on mahdollista.
8 vinkkiä, joilla vähennät vatsarasvaa
Elisa Morales Lupayante

Kirjoittanut ja tarkastanut liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante.

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Näin vähennät vatsarasvaa! Kuullostaako mahdottomalta? Terveys ja fyysinen ulkonäkö ovat tärkeitä useimmille ihmisille, ikään tai sukupuoleen katsomatta. Monesti huolenaiheena on ylipaino, tai yksinkertaisesti ekstrakilot, joita kertyy vyötärön ympärille – varsinkin vatsaan – koska ne saavat tietyn tyyppiset vaatteet näyttämään huonoilta päällä. Siksi kerromme 8 vinkkiä, joilla vähennät vatsarasvaa.

Juo paljon vettä

Vesi on todella tehokas tapa painonpudotukseen, koska juomalla tarpeeksi vettä voit poistaa paljon kehon myrkkyjä. Se auttaa myös poistamaan rasvaa, jota kertyy joillekin kehosi alueille – varsinkin vatsaan. Kehosi on myöskin todella hyvin nesteytetty, ja sen vuoksi kaikki kehosi osat toimivat asianmukaisesti.

HUOMAUTUS: älä kuitenkaan juo vettä liian paljon. Juo keskimäärin 8 lasillista päivässä.

Syö ravitsevia täydennyksiä

Päivittäisestä ruokavaliostasi ei pitäisi puuttua ravitsevia ainesosia. Niiden pitäisi olla tuoreita, mieluiten hedelmiä ja vihanneksia, koska ne sisältävät paljon vitamiineja. Sinun pitäisi nauttia niitä, joissa on B- ja C-vitamiiniyhdistelmiä, joita tarvitset eniten. B-vitamiinia saa maitotuotteista, jyvistä, kananmunista, kalasta jne. C-vitamiinia saa esimerkiksi sitrushedelmistä, kaalista, parsakaalista, pinaatista ja punaisesta paprikasta.

Syö hedelmiä tyhjään vatsaan

värikkäät hedelmät

Hedelmien syöminen ennen aamiaista on todella tärkeää kaikkien kehosi elimien terveydelle. Niillä on valtava vaikutus imukudosjärjestelmääsi, jotta se poistaa myrkkyjä ja rasvoja joita löytyy kehosta. Se myös ehkäisee tulehduksia, kipua ja kiusallista selluliittia, jota ilmestyy kehosi eri osiin. Hedelmien avulla vähennät vatsarasvaa.

Syö salaatteja

Salaateissa on paljon ravintoaineita ja ne ovat todella terveellistä ruokaa. Sinun täytyisi syödä salaatteja päivällisellä ja lounaalla, jotta hyödyt niistä parhaiten. Salaatit ovat todella tärkeitä pitämään yllä tervettä painoa, koska niissä ei ole merkittävää määrää kaloreita. Sinun täytyisi tehdä salaatteja vihreistä vihanneksista, kuten lehtisalaatista, pinaatista, kurkusta, selleristä ja avokadosta.

Syö muutama välipala

On tärkeää syödä jotain pientä joka toinen tunti, koska sinun täytyy pitää verensokeritasosi hyvällä tasolla. Pidä mielessä, että näiden välipalojen pitäisi olla terveellisiä, kuten hedelmät ja viljat.

Suuri virhe, jonka useat dieetillä olevat ihmiset tekevät, on olla monta tuntia syömättä mitään, mikä voi laskea verensokeritasoasi. Tämä aiheuttaa stressiä, painonnousua ja heikentää huomattavasti immuunijärjestelmääsi. Se voi aiheuttaa myös ahdistusta, joka saa sinut taas syömään liian paljon kerralla.

Vältä makeisia ja vähennät vatsarasvaa

On tärkeää välttää leipomotuotteiden syöntiä ja kaikenlaisia makeisia. Suosittelemme myös juomien makeuttamista stevialla, koska se on täysin luonnollinen tuote, josta ei ole haittaa terveydellesi. Voit käyttää myös hunajaa, mutta diabeetikkojen ei pitäisi käyttää sitä.

Liiku säännöllisesti

nainen pyöräilee

On todella tärkeää harrastaa jonkinlaista liikuntaa säännöllisesti, se voi olla esimerkiksi puolen tunnin kävelylenkki, uiminen, tanssiminen tai pyöräily, koska ne polttavat rasvaa ja parantavat verenkiertoa.

Lisää hitunen kulutusta

Usein hernekasvien käyttö voi edistää suolistosi asianmukaista toimintaa, koska se ehkäisee ummetusta, sen suuren kuitumäärän ja hyvien hiilihydraattien ansiosta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Popkin BM, D’Anci KE, Rosenberg IH. Water, hydration, and health. Nutr Rev. 2010;68(8):439-458. doi:10.1111/j.1753-4887.2010.00304.x
  • Jeong JN. Effect of Pre-meal Water Consumption on Energy Intake and Satiety in Non-obese Young Adults. Clin Nutr Res. 2018 Oct;7(4):291-296
  • Rynders CA, Thomas EA, Zaman A, Pan Z, Catenacci VA, Melanson EL. Effectiveness of Intermittent Fasting and Time-Restricted Feeding Compared to Continuous Energy Restriction for Weight Loss. Nutrients. 2019 Oct 14;11(10):2442.
  • Warburton DE, Nicol CW, Bredin SS. Health benefits of physical activity: the evidence. CMAJ. 2006;174(6):801-809. doi:10.1503/cmaj.051351
  • Polak R, Phillips EM, Campbell A. Legumes: Health Benefits and Culinary Approaches to Increase Intake. Clin Diabetes. 2015;33(4):198-205. doi:10.2337/diaclin.33.4.198

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.