Logo image
Logo image

8 vinkkiä, joiden avulla voit käyttää korkokenkiä koko yön

3 minuuttia
Tässä artikkelissa kerromme kahdeksan keinoa, joiden avulla voit käyttää korkokenkiä koko yön.
8 vinkkiä, joiden avulla voit käyttää korkokenkiä koko yön
Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Korkokengät ovat viehättävät jalkineet, jotka ovat olleet muodissa aina siitä asti kun niitä on ollut olemassa. Jos käytät korkokenkiä pitkään, ne saattavat kuitenkin alkaa tuntumaan epämukavilta.

Vaikkakin monet ihmiset luulevat, että korkojen käyttö tarkoittaa epämiellyttävän olotilan sietämistä, tämän ei tarvitse pitää paikkaansa. On olemassa useita tapoja, joiden avulla voit käyttää korkoja, näyttää kauniilta ja sivistyneeltä, sekä tuntea olosi mukavaksi.

Tässä artikkelissa kerromme muutaman peruskikan kuinka käyttää korkeita, tyylikkäitä korkokenkiä ja pysyä muodikkaana.

Suosittelemme kuitenkin, ettet käytä korkoja liian paljon tai liian korkeita korkoja, välttääksesi terveysongelmia.

1. Älä ota korkokenkiä pois koska olet väsynyt

Some figure

Tämä saattaa kuulostaa julmalta, mutta samalla hetkellä kun otat korkokengät pois jaloista muutamiksi minuuteiksi, pahennat kipua. Kun otat kengät pois, tulehdus pahenee.

Tuntuu, että kipu hellittää hetkeksi. Kun laitat korot takaisin jalkaan, kipu on pahempi. Tämä johtuu siitä, että jalkasi eivät mene kenkiin takaisin yhtä helposti kuin aikaisemmin.

2. Kokeile uusia kenkiä etukäteen

Jos suunnittelet käyttäväsi uusia kenkiä johonkin tilaisuuteen, ole varovainen… erityisesti korkokenkien kanssa.

Jos olet menossa juhliin tai johonkin muuhun tapahtumaan, jossa kävelet ja seisot paljon ja pitkään, on parasta, että kokeilet korkokenkiä ensin. Siten onkin suositeltavaa, että käytät niitä silloin tällöin ja joka kerralla hieman pidemmän ajan jotta totut käyttämään niitä.

Tämä pätee erityisesti silloin, jos olet sellainen henkilö joka käyttää korkoja harvoin. Tässä tapauksessa tulet varmasti saamaan useita känsiä, rakkuloita, haavoja ja väsyt nopeasti.

Kokeile aina korkoja muutama kerta ja käytä niitä kotona totutellaksesi jalkojasi niihin.

3. Varmista, että käytät oikeaa kokoa

Some figure

Vaikka se taitaa tuntua itsestäänselvältä, ihmiset tekevät usein virheen ja käyttävät väärän kokoisia kenkiä. Ehkä se johtuu siitä, että haluamamme tietyt kengät ovat saatavilla vain tietyssä koossa, tai yksinkertaisesti emme tiedä oikeaa kokoa.

On todella tärkeää ottaa selville sinun oikea koko. Tällä tavoin vältät epämiellyttäviä haavoja etkä heitä korkokenkiäsi vaatekaappisi takanurkkaan.

Tee näin, kokeile kävellä niissä vähän aikaa ennen kuin ostat ne. Sinun pitäisi olla varma, ettei kantapää liu’u ulos ja etteivät varpaasi ole liian tiukassa.

On todella tärkeää käyttää oikeaa kokoa estääksesi mahdollinen tuleva mielipaha. Vaikka ne olisivat todella kauniit, älä käytä kenkiä, jotka ovat liian pienet tai liian suuret.

4. Laita kengät pakastimeen pehmentääksesi niitä

Joskus korkokengät on tehty todella kovasta materiaalista, joka vain ei asetu hyvin jalkaan. Tästä voi aiheutua haavoja jalkoihisi hankaamisen takia. Varmista ettei näin käy sinulle, ja laita ne pakastimeen sisällään pussi, jossa on vettä.

Voit myös laittaa muutaman kevyesti kosteutetun sanomalehtipaperipallon kengän sisälle ja jättää ne vaatekaappiin viikoksi ennen käyttöä. Tällä tavoin materiaali muuttuu joustavammaksi ja asettuu paremmin jalkoihisi ja aiheuttaa vähemmän hankaamista.

5. Käytä ortopedisiä pohjallisia

Some figure

Ortopedisten pohjallisten käyttö tarjoaa parempaa tukea jalallesi. Toiseksi ne ovat pehmeää materiaalia, joka on hyväksi jalkapohjillesi. Koska ne ovat pehmustetut, ovat ne myös mukavat.

Yleisesti ottaen niitä suositellaan pehmustamaan jalkojasi ja vähentämään kipua, etenkin kantapään ja jalkapöydän alueelta.

Pohjalliset ehkäisevät vaivaisenluiden ja känsien syntyä, joten suosittelemme käyttämään pohjallisia kaikkien kenkien kanssa, ei vain korkokenkien kanssa.

6. Valitse leveämmät korot

Vaikka ne ovat kovin hienostuneet, klassisilla stiletoilla on taipumus olla hieman epävakaat ja epämiellyttävät. Jos et ole korkokenkien “ammattilaiskäyttäjä”, on parasta että vältät niitä.

Valitse sen sijaan leveämmät korot, jotka ovat vakaammat, etkä menetä tasapainoa niin helposti.

7. Vältä hankausta kosteusvoiteen avulla

Some figure

Ennen kuin laita korot jalkaan, levitä reilusti kosteusvoidetta jalkoihin ja levitä sitä myös kenkien sisäpuolelle, jotta materiaali hieman pehmenee.

Anna kuivua kokonaan ja laita sitten korot jalkaan. Näin ihosi pysyy kosteutettuna eikä iho hankaa kenkiä vasten niin paljoa.

8. Ole valmistautunut

Jos kaikista neuvoista huolimatta sinulla on epämukava olo ja korot aiheuttavat kipua, olet tullut siihen pisteeseen, että sinun täytyy jättää korot pois ja siirtyä mataliin kenkiin.

Siten, yritä aina kantaa mukanasi pari mukavia kenkiä, etenkin sinun täytyy levätä pitkän seisoskelun ja kävelemisen jälkeen.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.