Logo image
Logo image

8 tehokasta keinoa laajentuneiden ihohuokosten supistamiseen

3 minuuttia
Oikeaoppisen puhdistusrutiinin ylläpitäminen ja ihoa kuorivien ihonhoitotuotteiden käyttö voivat auttaa supistamaan laajentuneita ihohuokosia.
8 tehokasta keinoa laajentuneiden ihohuokosten supistamiseen
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Monet meistä etsivät laajentuneiden ihohuokosten supistamiseen ja ehkäisyyn suunnattuja hoitoja, sillä nämä ihon pienet virheet ovat monelle esteettinen ongelma, joka vaikuttaa usein myös itsetuntoon. Vaikka laajentuneet ihohuokoset ovatkin terveydelle vaaraton vaiva, voi niiden läsnäolo kertoa esimerkiksi talirauhasten toiminnan epätasapainosta tai hormonaalisia muutoksista.

Laajentuneita ihohuokosia esiintyy useimmiten kasvojen niin sanotulla T-alueella, eli otsan, nenän ja leuan alueella, vaikka joissakin tapauksissa niitä voi olla havaittavissa myös poskissa ja muualla kasvoissa. Laajentuneiden ihohuokosten pääasiallisia seurauksia ovat yleensä finnit ja mustapäät.

Laajentuneet ihohuokoset saavat ihon myös kiiltämään ja näyttämään likaiselta, sillä näillä alueilla talin tuotanto on yleensä normaalia tiheämpää. Onneksi laajentuneiden ihohuokosten supistamiseen löytyy useita suosituksia ja kotihoitoja, joiden avulla iho saadaan näyttämään uudestaan hyvinvoivalta ja terveeltä. Häiritseekö tämä ikävä ongelma sinuakin? Lue alta lisää!

1. Suorita ihon syväpuhdistus

Ensimmäinen toimenpide laajentuneiden ihohuokosten supistamiseksi on päivittäinen puhdistusrutiini yhdistettynä oikeisiin ihonhoitotuotteisiin. Kasvojen iho on muuhun kehoon verrattuna paljon herkempi ja vaatii tuotteita, jotka eivät muuta ihon luonnollista pH-tasapainoa.

 • Ihon luonnollisen pH-tasapainon ylläpitämiseksi on erittäin tärkeää, että kaikki ihonhoitotuotteet, kuten voiteet ja saippuat, valitaan oman ihon kunnon mukaan.

Lue myös: 4 parasta kasvojen kuorintaohjetta kuolleen ihon poistamiseksi

2. Käytä kuorivia ihonhoitotuotteita

Ihoa kuorivien tuotteiden säännöllinen käyttö on yksi parhaista ratkaisuista laajentuneiden ihohuokosten aiheuttamaan liiallisen talin tuotannon hoitoon. Kudoksia supistavien ja ihoa puhdistavien ominaisuuksiensa ansiosta ihon kuorintatuotteet ovat ihanteellinen apuväline myös kiusallisten mustapäiden ehkäisyssä ja supistamisessa. 

Voit käyttää sekä apteekeista ja kosmeettisista myymälöistä saatavia kuorintatuotteita että luontaistuotteita. Tärkeintä on ottaa huomioon, että kuorintatuotteita suositellaan käytettäväksi vain kahdesti viikossa, sillä niiden liiallisella käytöllä voi olla täysin päinvastaisia seurauksia.

3. Sisällytä kasvovesi kauneudenhoitorutiiniisi

Some figure

Kasvojen puhdistusveden päivittäisestä käytöstä on kasvanut yksi parhaimmista keinoista laajentuneiden ihohuokosten supistamiseen ja ehkäisyyn, sillä nämä puhdistavat kasvovedet poistavat sekä ihon pinnalle kertynyttä rasvaa että säätelevät ihon normaalia pH-tasapainoa.

Kiitos kasvoveden ihoa kiinteyttävien ja tulehduksia ehkäisevien ainesosien, on se myös ihanteellinen ihonhoitotuote ehkäisemään ihon hilseilyä ja ennenaikaisen ikääntymisen merkkejä. Lisäksi monien kasvovesien sisältämät ravintoaineet tehostavat solujen uudistumista ja ihon vaurioiden nopeampaa parantumista. 

4. Hoida ihoasi jääpaloilla

Jääpalaterapia on loistava vaihtoehto laajentuneiden ihohuokosten supistamiseen ja samalla kevyt myös kukkarolle. Jääpalojen kylmä lämpötila auttaa sekä pienentämään ihohuokosten kokoa, että omaa ihon epätasaisuuksia ja ryppyjä välittömästi laskevan tensor-vaikutuksen.

Itse asiassa jääpalan talin tuotantoa vähentävät vaikutukset ovat niinkin tehokkaat, että sitä voidaan verrata suoraan kasvoveden vaikutuksiin. Jääpaloja tulisi kuitenkin käyttää aina varoen, eikä koskaan paljaana suoraan iholle, sillä lämpötilan muutos voi olla iholle liian aggressiivinen.

5. Paranna ruokavaliota

Yksi todennäköisimmistä syistä sille, miksi kasvojen hoito epäonnistuu, ovat huonot ruokailutottumukset ja epäterveellinen ruokavalio. Jos tavoitteenasi on siis laajentuneiden ihohuokosten supistaminen ja ihon kunnon parantaminen, voi joidenkin muutosten tekeminen ruokavalioon olla välttämätöntä.

6. Huolehdi riittävästä vedenjuonnista

Vaikka kuiva iho saa koko yleisilmeen näyttämään elottomalta ja lattealta, pahentaa vähäinen vedenjuonti myös ihon rasvoittumista laajentamalla ihohuokosia. Huolehdi siis riittävästi vedenjuonnista, sillä oikea nestetasapaino säätelee sekä normaalia talin tuotantoa että huolehtii kuolleiden solujen eliminoinnista.

7. Ota hunaja käyttöön

Some figure

Hunajan kosmeettisia ominaisuuksia kannattaa hyödyntää myös laajentuneiden ihohuokosten hoidossa, sillä hunajan sisältämät entsyymit, hivenaineet ja antioksidantit auttavat ehkäisemään ennenaikaista ikääntymistä ja ihovirheitä luonnollisesti, mutta tehokkaasti:

 • Hunaja auttaa poistamaan kuollutta solukkoa ihon pinnalta, supistaa laajentuneita ihohuokosia ja ehkäisee näin ollen myös mustapäiden syntymistä.
 • Hunaja suojaa ihoa auringonsäteilyn aiheuttamilta ihovaurioilta, tukee solujen uudistumista ja sopii myös palovammojen hoitoon.

Sinua voi myös kiinnostaa: 5 hunajanaamiota uurteiden häivyttämiseksi

8. Käytä täsmätuotteena kasvonaamioita

Kotitekoiset kasvonaamiot ovat erinomainen täydennys liiallisen talin tuotannon hoitoon ja laajentuneiden ihohuokosten supistamiseen. Vältä kuitenkin öljyä sisältäviä tuotteita, sillä ne eivät ole rasvaisen ihon hoitoon kovin hyödyllisiä apureita. 

Jos ongelmanasi on laajentuneet ihohuokoset, näppylät tai akne, kannattaa kasvonaamioissa suosia ihohuokosia supistavia ja ihoa puhdistavia aineosia. Tässä muutamia mielenkiintoisia vaihtoehtoja kotitekoiseen kasvonaamioon:

 • Savi
 • Taikapähkinät
 • Kamomilla
 • Hunajameloni tai vesimeloni
 • Mansikat
 • Luonnonjogurtti
 • Vihreä tee
 • Kaura
 • Munanvalkuainen

Kuten voit huomata, laajentuneiden ihohuokosten supistamiseen ja liiallisen talin tuotannon hoitoon löytyy useita eri keinoja, jotka ovat kaiken lisäksi edullisia ja helppoja tehdä oman kodin rauhassa. Jos haaveissasi on saada tasaisempi ja terveempi iho, kokeile yllä mainittuja vinkkejä jo vaikka tänään!

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.