8 ruokaa jotka vähentävät turvotusta

Kärsitkö ajoittaisesta turvotuksesta? Sen lisäksi että lisäät nämä ruoat ruokavalioon, on hyvä idea ottaa selville mitkä ruoat aiheuttavat omalla kohdallasi turvotusta, ja vähentää niiden syömistä.
8 ruokaa jotka vähentävät turvotusta
Maria Patricia Pinero Corredor

Tarkistanut ja hyväksynyt: ravitsemusterapeutti Maria Patricia Pinero Corredor.

Kirjoittanut Toimitus

Viimeisin päivitys: 11 joulukuuta, 2022

Kärsitkö ajoittaisesta turvotuksesta? Tämä tunne on yleensä liitetty ylensyöntiin. Se voi myös johtua nesteiden ja kaasun kertymisestä. Tämän lisäksi se voi johtua tietyistä ruoansulatusongelmista. Näihin lukeutuu mahakatarri ja ummetus.

Mikäli näin on, on tärkeää tietää ruoista, jotka vähentävät turvotusta.

Mitkä ruoat vähentävät turvotusta

Älä unohda, että jokin niin helppo kuin paljon sokereita ja rasvoja sisältävien ruokien välttäminen auttaa terveyttäsi. Nuo ruoat voivat myös aiheuttaa ilmavaivoja. Niiden välttäminen voi myös auttaa sinua pudottamaan painoa ja parantaa ruoansulatustasi samanaikaisesti.

Jos haluat pysyä terveenä, hallita painoasi ja tietää mitkä ruoat vähentävät turvotusta, jatka lukemista!

1. Pellava

pellavansiemenet vähentävät turvotusta

Prostaglandiineja sisältävät ruoat ovat parhaita turvotuksesta eroon pääsemisessä.

Pellava on ruoka, joka sisältää runsaasti terveellisiä rasvoja. Nämä auttavat kehoasi säätelemään tulehdusta. Tämä on kiitos niiden sisältämien Omega-3 -rasvahappojen.

  • Syödäksesi niitä on parasta antaa niiden liota vedessä useiden tuntien ajan. 
  • Sitten kun ne ovat valmiit, laita ne jogurttiin, smoothieen tai salaattiin. 

2. Mustikat

Mustikat ovat toinen ruoka, joka voi helpottaa nesteiden kertymistä ja turvotusta.

Tämä johtuu siitä, että ne ovat niin flavonoidipitoisia. Niillä on myös antioksidanttisia ja tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia. Nämä auttavat kontrolloimaan vapaiden radikaalien vaikutuksia.

3. Kirsikat

Vaikka ne eivät näytä siltä, kirsikat voivat olla yksi parhaista avuista. Tämä hedelmä auttaa vähentämään turvotusta ja lievittämään tulehdusta.

Lisäksi kirsikat ovat täynnä antioksidantteja. Tästä syystä ne ovat epäilemättä yksi täydellisimmistä hedelmistä mitä voit sisällyttää ruokavalioosi. 

4. Curry

currymausteet vähentävät turvotusta

Tämä löytyy yleisesti mausteiden maailmasta. Curry sisältää kurkumaa, minkä vuoksi se auttaa vähentämään nesteiden kertymistä ja tulehdusta. 

Kurkuma on superruoka joka auttaa estämään useita sairauksia. Vaihda suola curryyn ja/tai kurkumaan. Se on paljon terveellisempää!

5. Vihreä tee

Vihreällä teellä on diureettisia ominaisuuksia. Tämä tee on myös antioksidanttipitoista.

Jos olet turvonnut, on parempi valita kuppi vihreää teetä kuin mustaa teetä tai muita juomia kuten kahvia.

6. Banaanit

Sinun tulisi syödä banaaneja jos sinulla on turvotusta joka johtuu nesteiden kertymisestä. Banaanien sisältämä kalium voi olla suuri apu.

Jos syöt jotain suolaista illalla, on hyvä syödä banaani aamiaiseksi. Kuten tiedät, suola saa kehon kerryttämään nesteitä. Joten vältä käyttämästä liikaa suolaa ruoissasi, ja syö banaani auttamaan nesteiden kertymiseen. 

7. Avokadot

avokadoöljyt vähentävät turvotusta

Avokadot ovat yksi niistä ruoista joita suositellaan mikäli haluat vähentää turvotusta, sillä ne sisältävät erittäin terveellisiä rasvoja. 

Muut ruoat jotka auttavat samalla tavalla ovat oliiviöljy, mantelit ja pistaasit (ilman suolaa).

8. Laktoositon maito

Maito on yksi niistä ruoista, joka voi saada sinut turvonneeksi. Tämä johtuu sen sisältämästä laktoosista.

Tästä syystä kannattaa jättää maito kokonaan juomatta, tai nauttia sitä laktoosittomana.

Vähennä turvotusta syömällä hitaammin

nämä keinot vähentävät turvotusta

Jokin niin helppo asia kuin hitaasti syöminen voi ilman muuta auttaa. Pureskele ruokasi ja pidä suusi suljettuna. Tämä estää ilmaa pääsemästä ruokaasi ja aiheuttamasta ruoansulatusvaivoja. 

Anna ruokailulle sen tarvitsema aika. Älä kiirehdi! Nämä vinkit vähentävät turvotusta.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Lievitä turvotusta ja ilmavaivoja aloe veralla ja papaijalla
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Lievitä turvotusta ja ilmavaivoja aloe veralla ja papaijalla

Lievitä turvotusta ja ilmavaivoja helposti ja luonnollisesti! Papaija ja aloe vera ovat oikeita luonnon aarteita, ja ne maistuvat herkullisilta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.