8 ruokaa jotka vähentävät turvotusta

· kesäkuu 1, 2017
Kärsitkö ajoittaisesta turvotuksesta? Sen lisäksi että lisäät nämä ruoat ruokavalioon, on hyvä idea ottaa selville mitkä ruoat aiheuttavat omalla kohdallasi turvotusta, ja vähentää niiden syömistä.

Kärsitkö ajoittaisesta turvotuksesta? Tämä tunne on yleensä liitetty ylensyöntiin. Se voi myös johtua nesteiden ja kaasun kertymisestä. 

Tämän lisäksi se voi johtua tietyistä ruoansulatusongelmista. Näihin lukeutuu mahakatarri ja ummetus. Mikäli näin on, on tärkeää tietää ruoista, jotka taistelevat vatsan paisumista ja turvotusta vastaan. 

Älä unohda, että jokin niin helppo kuin paljon sokereita ja rasvoja sisältävien ruokien välttäminen auttaa terveyttäsi. Nuo ruoat voivat myös aiheuttaa ilmavaivoja. Niiden välttäminen voi myös auttaa sinua pudottamaan painoa ja parantaa ruoansulatustasi samanaikaisesti.

Jos haluat pysyä terveenä, hallita painoasi ja taistella turvotusta vastaan, tässä on sinulle oikeat ruoat:

1. Pellava

pellava ja jogurtti

Prostaglandiineja sisältävät ruoat ovat parhaita turvotuksesta eroon pääsemisessä.

Pellava on ruoka, joka sisältää runsaasti terveellisiä rasvoja. Nämä auttavat kehoasi säätelemään tulehdusta. Tämä on kiitos niiden sisältämien Omega-3 -rasvahappojen.

  • Syödäksesi niitä on parasta antaa niiden liota vedessä useiden tuntien ajan. 
  • Sitten kun ne ovat valmiit, laita ne jogurttiin, smoothieen tai salaattiin. 

2. Mustikat

Mustikat ovat toinen ruoka, joka voi helpottaa nesteiden kertymistä ja turvotusta.

Tämä johtuu siitä, että ne ovat niin flavonoidipitoisia. Niillä on myös antioksidanttisia ja tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia. Nämä auttavat kontrolloimaan vapaiden radikaalien vaikutuksia.

3. Kirsikat

Vaikka ne eivät näytä siltä, kirsikat voivat olla yksi parhaista avuista. Tämä hedelmä auttaa vähentämään turvotusta ja lievittämään tulehdusta.

Lisäksi kirsikat ovat täynnä antioksidantteja. Tästä syystä ne ovat epäilemättä yksi täydellisimmistä hedelmistä mitä voit sisällyttää ruokavalioosi. 

4. Curry

kurkuma

Tämä löytyy yleisesti mausteiden maailmasta. Curry sisältää kurkumaa, minkä vuoksi se auttaa vähentämään nesteiden kertymistä ja tulehdusta. 

Kurkuma on superruoka joka auttaa estämään useita sairauksia. Vaihda suola curryyn ja/tai kurkumaan. Se on paljon terveellisempää!

5. Vihreä tee

Vihreällä teellä on diureettisia ominaisuuksia. Tämä tee on myös antioksidanttipitoista.

Jos olet turvonnut, on parempi valita kuppi vihreää teetä kuin mustaa teetä tai muita juomia kuten kahvia.

6. Banaanit

Sinun tulisi syödä banaaneja jos sinulla on turvotusta joka johtuu nesteiden kertymisestä. Banaanien sisältämä kalium voi olla suuri apu.

Jos syöt jotain suolaista illalla, on hyvä syödä banaani aamiaiseksi. Kuten tiedät, suola saa kehon kerryttämään nesteitä. Joten vältä käyttämästä liikaa suolaa ruoissasi, ja syö banaani auttamaan nesteiden kertymiseen. 

7. Avokadot

avokadoöljy

Avokadot ovat yksi niistä ruoista joita suositellaan mikäli haluat vähentää turvotusta, sillä ne sisältävät erittäin terveellisiä rasvoja. 

Muut ruoat jotka auttavat samalla tavalla ovat oliiviöljy, mantelit ja pistaasit (ilman suolaa).

8. Laktoositon maito

Maito on yksi niistä ruoista, joka voi saada sinut turvonneeksi. Tämä johtuu sen sisältämästä laktoosista.

Tästä syystä kannattaa jättää maito kokonaan juomatta, tai nauttia sitä laktoosittomana.

Älä unohda syödä hitaasti

löllö maha

Jokin niin helppo asia kuin hitaasti syöminen voi ilman muuta auttaa. Pureskele ruokasi ja pidä suusi suljettuna. Tämä estää ilmaa pääsemästä ruokaasi ja aiheuttamasta ruoansulatusvaivoja. 

Anna ruokailulle sen tarvitsema aika. Älä kiirehdi!