Logo image
Logo image

11 ruokaa, jotka auttavat pääsemään eroon jenkkakahvoista

3 minuuttia
11 ruokaa, jotka auttavat pääsemään eroon jenkkakahvoista
Viimeisin päivitys: 23 helmikuuta, 2019

Kesä ja rantalomat saattavat vielä tuntua kaukaisilta, mutta voimme aina tehdä jotain hoikentaaksemme vatsaamme ja päästäksemme eroon jenkkakahvoista ilman, että odotamme kuumia päiviä. Opi 11 mahtavasta, terveellisestä ruoasta, jotka voivat auttaa kehoasi pudottamaan itsepäisen vatsarasvan. 

On totta, että pukeudumme useampiin kerroksiin ja syömme enemmän syksyisin ja talvisin, mutta meidän tulee myös pitää huolta itsestämme niin, ettei meidän täydy ryhtyä dieetille sitten kun kevät ja kesä kolkuttelevat ovella.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle mitkä ruoat auttavat sinua pääsemään eroon jenkkakahvoista!

Eroon jenkkakahvoista terveellisellä ruokavaliolla

Some figure

Sillä, mitä syömme ja miltä näytämme on taatusti keskinäinen suhde. Jos syömme erittäin rasva- tai sokeripitoisia ruokia, vatsamme on turvonneempi.

Mutta jos sen sijaan valitsemme hedelmiä ja kasviksia, vatsamme litistyy. Tietystikään se ei ole taikaa, eikä tapahdu yön yli, vaan se vaatii yritystä, treenaamista ja sitoutumista. 

Eräät ruoat, joita voit sisällyttää ruokavalioosi pudottaaksesi painoasi ja päästäksesi eroon aina läsnä olevasta rasvasta joka kerääntyy keskivartaloosi ovat:

1. Lohi

Rasvaiset kalat, joihin lohikin lukeutuu, ovat täynnä vitamiineja ja mineraaleja. Niissä ei ole paljoa kaloreita, ja ne tarjoavat prostaglandiineja, yhdisteitä jotka auttavat säätelemään turvotusta. 

Ne myös sisältävät sinulle hyviä Omega-3 -rasvahappoja.

2. Maustamaton jogurtti

Some figure

Kreikkalainen jogurtti tai tavallinen, maustamaton jogurtti on täydellistä aamiaiselle tai välipalana, sillä se tyydyttää nälkäsi eikä sisällä paljoa kaloreita. Sen proteiinit kontrolloivat mielitekoja ja estävät sinua ylisyömästä tai syömästä myöhään illalla. 

Mikäli haluat, voit lisätä hedelmiä, kaurahiutaleita tai rusinoita saadaksesi herkullisen ja täyttävän välipalan.

3. Pellavansiemenet

Mikäli olet esimerkiksi kasvissyöjä tai et erityisemmin pidä kalasta, älä huoli. On olemassa kasviperäinen vaihtoehto jota tulet rakastamaan: pellavansiemenet.

Pellavansiemenet sisältävät hyvät määrät Omega-3, -6 ja -9 -rasvahappoja. 

Älä unohda, että siemenet täytyy liottaa vedessä yön yli ennen syömistä. Sitten voit ripotella niitä salaatteihin, piirakoihin, jugurttiin tai mihin tahansa keksitkin.

4. Marjat

Some figure

Marjat eivät sisällä paljoa sokeria, mutta ne ovat antioksidanttipitoisia, tehden niistä täydellisen jälkiruoan litteälle vatsalle.

Mikäli haluat näkyvämmät vatsalihakset, varmista, että syöt kupillisen marjoja päivittäin.

Ne ovat täydellisiä treenaamiseen, parantamaan ruoansulatusta, vähentämään vatsan turvotusta ja tasoittamaan verensokeria.

Eräs suosittelemamme marja on mustikka, sillä mustikalla on eniten tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia ja antioksidantteja, jotka auttavat vähentämään vapaita radikaaleja. Kun vapaat radikaalit eliminoidaan, turvotus laskee. 

5. Munat

Kunhan niitä syödään maltillisesti, munat ovat erittäin hyviä vähentämään jenkkakahvoja. Munat polttavat rasvaa niiden aminohappojen ansiosta.

Munan syöminen aamiaisella saa sinut myös tuntemaan olosi täydeksi ja estää sinua napostelemasta aamupäivän aikana. Nauti munia keitettynä tai upotettuna, ei paistettuna.

6. Curry

Curryn keltainen väri tulee kurkumiini-yhdisteestä. Tämä ravintoaine auttaa säätelemään immuunijärjestelmää ja estää turvotusta ja nesteen kertymistä. 

Anna ruokiisi makua ja lisää currya. Se on ihanaa riisissä ja kastikkeissa. 

7. Pähkinät

Vaikka niissä on reilu määrä kaloreita ja ne ovat rasvapitoisia, pähkinät auttavat painonpudotuksessa ja vähentävät turvotusta. Tämä johtuu niiden sisältämistä hyvistä rasvoista (kuten esimerkiksi Omega-3 -rasvahapoista).

Suosittelemme syömään kourallisen pähkinöitä päivässä (etenkin jos sinun tekee mieli jotakin makeaa).

Välttääksesi yksipuolisuutta, tee sekoitus eri pähkinöitä: manteleita, saksanpähkinöitä, pistaaseja, casheweita, parapähkinöitä… kaikki ovat herkullisia!

8. Vihreä tee

Some figure

Tällä teellä on kyky eliminoida kehoon kertyviä nesteitä ja polttaa vatsarasvaa. Vihreä tee on tehokkain tapa päästä eroon jenkkakahvoistasi.

Juo useita kuppeja päivässä, kylmänä tai kuumana, hunajalla makeutettuna. Toinen vaihtoehto on juoda sitä sitruunamehun kanssa. Se on herkullista!

9. Soija

Soijapavut ovat proteiini-, antioksidantti- ja kuitupitoisia. Voit ostaa niitä luontaistuotekaupoista ja käyttää niitä esimerkiksi hampurilaisissa, jälkiruoissa, keitoissa ja muissa ruoissa.

Soijamaito on myös erittäin hyväksi sinulle, koska toisin kuin lehmänmaito, se ei sisällä laktoosia (mikä usein aiheuttaa vatsan turvotusta laktoosi-intoleranssin takia).

10. Täysjyvät

Monet ihmiset ajattelevat, että täysjyvät, kuten pähkinätkin, ovat lihottavia. Itse asiassa, ne tyydyttävät nälkäsi paremmin kuin puhdistetut viljat. 

Kaura, ohra ja ruskea riisi alentavat proteiini C:n tasoja, joka on vastuussa turvotuksesta. Täysjyvät ovat myös ravinteikkaampia kuin puhdistetut viljat.

11. Omenat

Ne ovat yksi terveellisimmistä ruoista, ja niillä on kyky tyydyttää nälkäsi ja jopa vähentää makean mielitekosi. 

Jokainen omena sisältää kuitua ja pektiiniä, joka on tehokas rasvanpoistaja. Tämän lisäksi tämä hedelmä ei sisällä paljoa kaloreita tai sokeria. Se on täydellinen välipala ennen tai jälkeen urheilun.

Ota lisäksi terveellisiä elämäntapoja tämän artikkelin ohjeet, ja sinäkin pääset eroon jenkkakahvoista!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.