5 tehokasta aamiaisvinkkiä ummetuksen torjumiseksi

huhtikuu 12, 2017
Jotta voisit torjua ummetusta tehokkaasti, pidä ruokavaliosi kuitupitoisena ja aloita päiväsi sellaisilla ruoilla, jotka auttavat stimuloimaan suoliston toimintaa.

Kaikilla meillä on jaksoja, jolloin tämä epämukavuutta mukanaan tuova vierailija saapuu: ummetus. Vessassakäynti on tällöin yhtä kidutusta, ja olo on veltto, apaattinen ja vailla energiaa.

Ummetus aina silloin tällöin on kyllä tavallista, ja se liittyy istuma-asentoon painottuvaan elämäntyyliin, tiettyihin ruokatottumuksiin ja jopa eräisiin lääkkeisiin.

Ongelma muuttuu vakavammaksi silloin, kun ummetus on krooninen asia, ja tämä pätee suureen osaan naisia.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että sellaiset tekijät kuten naisen anatomia, hormonaaliset muutokset, raskaus ja stressi ovat pääasialliset syyt siihen, että ummetusta syntyy.

Jotta voisit välttää tätä ongelmaa, kaikkein tärkein asia on noudattaa sellaisia päivittäisiä tapoja, jotka edistävät hyvää suoliston toimintaa.

Kun ummetus kuitenkin jatkuu enemmän kuin kaksi tai kolme viikkoa, on tarpeen ottaa yhteys ammattilaiseen.

Tällä kertaa haluamme antaa eräitä hyviä ja yksinkertaisia vinkkejä, jotta voisit aamiaisen avulla estää ummetuksen syntyä. Jatka lukemista, jotta voisit torjua tätä ärsyttävää ja niin yleistä vaivaa ravinnon avulla!

Päivän alkaessa kehomme ovat paljon vastaanottavaisempia tietyille ruoille, ja onkin sellaisia pieniä niksejä, jotka pystyvät auttamaan näiden ruokien käsitellyiksi tulemista ruoansulatuksessa.

Ota siis vinkit ylös ja kokeile – tulet kyllä huomaamaan muutoksen olossasi!

1. Oliiviöljy ja sitruuna ummetuksen hoidossa

Tämä ensimmäinen vinkki on yhtä yksinkertainen kuin se on halpakin: lusikallinen oliiviöljyä ja sitruunamehua nautittuina ennen aamiaista.

Se, mikä tekee tästä hoidosta kiintoisan on se, että yhdistelmä toimii kyvykkäänä myrkkyjen poistajana, joka pystyy huuhtomaan ulos kehosta sellaisia haitallisia aineita, joita kertyy ajan kuluessa.

 • Oliiviöljyllä on ihanteellinen koostumus, jotta ruoansulatusta voitaisiin stimuloida ja jotta paksusuolta voitaisiin hoitaa. Se kosteuttaa kehoa sisältä sekä tekee ulosteen liikkumisen helpommaksi.
 • Ei myöskään tulisi unohtaa sitä, että oliiviöljy on kertatyydyttymättömän tyyppinen rasva. Sitruunaan yhdistettynä sen toimii hyvänä laksatiivina, joka tulee puhdistamaan suoliston seinämiä samalla kun se edistää oikeanlaista ravinteiden imeytymistä elimistöön.

Lue aiheesta lisää: Mahtava uusi hoito kolesterolin vähentämiseksi

Tarvittavat ainekset ja hoidon toteutus

 • Ota joka aamu teelusikallinen neitsytoliiviöljyä ja teelusikallinen vastapuristettua sitruunamehua.
 • Nauti tämä annos ennen aamiaista, ja odota puolen tunnin ajan ennen kuin syöt.
 • Älä ylitä tätä määrää, äläkä myöskään ota enempää kuin teelusikallista päivässä.

2. Kaura- tai muu täysjyväleipä

oatmeal and milk

Ruokakaupoissa on tietysti lukematon määrä viljatuotteita. Kuitu on avainasemassa ummetuksen torjunnassa, ja tähän tarkoitukseen tulee valita kaikkein korkeinta laatua.

 • Muista, että monet supermarkettien viljatuotteista sisältävät liikaa sokeria, ja todellinen kuidun määrä voi olla aivan liian pieni. Lue siis selosteet hyvin ennen kuin teet valintasi ummetusta torjuaksesi.
 • Paras vaihtoehto on kaikkein luonnollisin. Kaura- tai ruisleipä ovat kaksi poikkeuksellisen hyvää tuotetta terveyden ylläpitämiseksi ja ummetuksen torjumiseksi.

3. Aloe vera hoitaa ummetustakin

Aloe Vera

Jos et ole koskaan kokeillut tätä luonnontuotetta hoitona ummetukseen, nyt on korkea aika!

Ummetus on ongelma, johon kuuluu ulosteen säilyminen paksusuolessa. Jos monia päiviä kuluu niin, että et käy vessassa, saat tästä vatsakipuja, pahoinvointia, ilmavaivoja ja muita oireita.

Niinkin yksinkertainen asia kuin luonnollisen aloe veraan perustuvan juoman nauttiminen voi tässä saada aikaan ihmeellisen kohennuksen. Ota siis seuraava resepti talteen ja opettele valmistamaan aloe vera -juomaa ummetuksen torjuntaa varten.

Tarvittavat ainekset

 • 1 teelusikallinen aloe vera -geeliä
 • Mehu kahdesta appelsiinista

Hoidon valmistus

Ensimmäiseksi tulee puristaa mehu appelsiineista, ja sitten lisätä sekaan teelusikallinen aloe veraa. Anna geelin liueta hyvin.

Jos haluat, voit vaihtaa appelsiinit sitruuna- tai päärynämehuun tai kädenlämpöiseen veteen.

Jos sinulla on munuaisongelmia tai diabetes, jos olet raskaana tai jos kilpirauhasesi toiminnassa on ongelmia, sinun ei tulisi käyttää aloe veraa.

Lue aiheesta lisää: Painonpudotusta edistävä juoma sitruunasta ja kurkumasta

4. Kefiiri sopii myös laktoosi-intoleranssin kanssa kamppaileville

Kefiiri on tuote, joka kannattaa ehdottomasti sisällyttää aamiaisrutiiniin. Se on helppoa käsiteltävää ruoansulatukselle, ja ennen kaikkea se ei ole ongelmallinen niille, joilla on laktoosi-intoleranssi.

 • Sen bakteerit ja hiiva muodostavat entsyymiä nimeltään laktaasi, joka imee laktoosia. Ja jos tämä ei vielä ole tarpeeksi suuri hyöty, kefiirissä on myös runsaasti proteiiinia.
 • Jos yhdistät pienen määrän kefiiriä tuoreisiin hedelmiin, saat hyvin sopivan aamiaisen, joka tulee estämään ummetuksen syntyä tehokkaasti.

5. Parhaat hedelmät ummetuksen torjuntaan

papaya

Tuoreet ja alkuperäisessä muodossaan olevat hedelmät ovat paras valinta, mikäli haluat torjua ummetusta näillä luonnontuotteilla. Kannattaa nauttia erilaisia salaatteja, joissa on lisänä hedelmiä, jotta voisit parhaiten hyödyntää sitä kuitua, jota hedelmät tarjoavat.

Seuraavassa on eräitä parhaista hedelmistä, jotta voisit kohentaa suolistosi toimintaa:

 • papaija
 • päärynä
 • mansikka
 • kirsikka
 • ananas
 • kiivi
 • viinirypäleet (joissa on kuori ja siemenet tallella)
 • viikuna

Jos haluat eroon ummetuksesta, ala syödä näitä tuotteita aamiaisella, ja muista myös juoda paljon vettä päivän aikana. Varmista, että aterioihisi sisältyy kuitua koko päivän ajan.

UUTISIA VERKOSSA