8 ruoka-ainetta hiusten kasvun nopeuttamiseen

Stimuloidaksesi hiusten kasvua, tulee sinun nauttia ruokia, jotka eivät pelkästään anna sinulle runsaasti ravintoaineita, mutta auttavat lisäksi ehkäisemään hiusten haurastumista ja katkeilua. Kokeile näitä terveellisiä ruokia hiusten terveyden hoitamiseen!
8 ruoka-ainetta hiusten kasvun nopeuttamiseen

Kirjoittanut Okairy Zuñiga

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Suurin osa meistä haluaa terveet, tuuheat ja hyvinvoivat hiukset. Ikävä kyllä hiukset altistuvat usein kovalle rasitukselle erilaisia muotoilutuotteita ja -välineitä käytettäessä, sekä värjäysten ja UV-säteiden johdosta. Tänään kerromme parhaat keinot saada hyvinvoivat hiukset helposti!

Hiukset rasittuva helposti ja voivat muuttua hauraiksi, kuiviksi ja pörröisiksi. Ulkoisten tekijöiden lisäksi stressi, huono ruokavalio ja hormonaaliset muutokset vaikuttavat hiusten terveyteen, ja ne voivat johtaa muutoksiin hiusten kunnossa.

Onneksi hiusten terveyttä voi hoitaa valikoimalla terveellisiä ruoka-aineita, jotka ravitsevat hiuksia sisältä käsin.

Saat hyvinvoivat hiukset syömällä näitä ruoka-aineita

Pidä parempaa huolta hiuksistasi: puhdista ne säännöllisesti ja vältä kovaa rasitusta, kuten jatkuvaa värjäystä tai muotoilurautojen käyttöä.

Voit lisäksi tehostaa hiusten terveyttä nauttimalla ruoka-aineita, joita hiukset kaipaavat: tässä artikkelissa jaammekin kanssasi tietoa siitä, mitkä ruuat soveltuvat hiusten kasvun ja terveyden tehostamiseen.

Lisää näitä ruoka-aineita päivittäiseen ruokavalioosi ja saat taatusti itsellesi terveet, hyvinvoivat hiukset!

1. Lohi

lohta hiuksille

Lohi on yksi parhaimmista ruoka-aineista koko elimistön terveydelle, sillä se sisältää runsaasti hyödyllisiä ravintoaineita. Lohen nauttiminen tehostaa myös hiusten kasvua, sillä se sisältää D-vitamiinia, joka vahvistaa hiuksia ja ehkäisee hiusten kuivumista ja putoamista.

Lisäksi lohesta saa Omega-3 -rasvahappoja, jotka tehostavat verenkiertoa päänahassa: hyvin ravitut hiukset kasvavat vahvempina ja tuuheampina.

Omega-3 -rasvahapot ehkäisevät tulehdusta, vähentävät hiusten katkeilua, ja kaiken tämän lisäksi ne pitävät huolta myös sydämestä ja aivoista. Kalaa suositellaan nautittavaksi vähintään kaksi kertaa viikossa.

2. Keltainen paprika

Tämä kasvis sisältää runsaasti C-vitamiinia: jopa viisinkertaisen määrän sitrushedelmiin verrattuna! Tästä syystä keltainen paprika sopiikin ihanteellisesti hiusten terveyden kohentamiseen. Tämä antioksidantti vahvistaa hiusjuuria ja vähentää täten hiusten putoilua huomattavasti.

Lisäksi C-vitamiini ylläpitää riittävää kollageenin määrää, joka antaa hiuksille kiiltoa ja vahvuutta.

3. Banaani

hyvinvoivat hiukset syömällä banaaneja

Päivittäinen banaanien nauttiminen tuo mukanaan monia terveyshyötyjä, sillä tämä makea hedelmä on täynnä kaliumia. Kalium on tärkeä mineraali, joka auttaa elimistöä muuntamaan aminohapot proteiiniksi ja auttaa elimistöä tuottamaan keratiinia.

Banaanin sisältämät vitamiinit ja antioksidantit puolestaan tehostavat hiusten kasvua ja terveyttä. Lisää banaania ruokavalioosi, mikäli haluat vahvat ja hyvinvoivat hiukset!

4. Osterit

Sinkin puute ruokavaliossa johtaa usein päänahan ongelmiin ja täst johtuvaan lisääntyneeseen hiustenlähtöön.

Ostereita nauttimalla saat runsaasti sinkkiä, joka ehkäisee hiuspohjan ongelmia ja hiusten katkeilua. Jo 85 grammaa ostereita antaa sinulle yli viisinkertaisen määrän suositellusta sinkin päiväannoksesta.

5. Kananmuna

kananmunat ovat hyviä hiuksille

Kananmuna on hiuksille hyödyllinen ruoka monesta eri syystä. Ensinnäkin kananmunan sisältämä biotiini on hyväksi hiuksille, sillä se on luontainen ravintolisä, joka vahvistaa hiuksia ja tehostaa niiden kasvuvauhtia.

Lisäksi kananmunasta saa monia tärkeitä aminohappoja, jotka soveltuvat hiusten kuivumisen ja hiustenlähdön ehkäisyyn, sekä muiden yleisten hiusongelmien hoitoon.

Kananmunat sisältävät hyviä rasvoja, jotka auttavat pitämään päänahan kosteutettuna ja hiusjuuret tyytyväisinä.

6. Sitrushedelmät

Sitrushedelmistä saa monia tärkeitä ravintoaineita, ja ne pitävät elimistön terveenä ja hiukset kauniina.

Sitrushedelmät sisältävät tunnetusti C-vitamiinia, joka on tärkeä antioksidantti koko elimistön terveydelle. Tämä vitamiini ehkäisee hiusten kuivumista, haurastumista ja katkeilua, ja tehostaa kollageenin ja muiden tärkeiden yhdisteiden muodostumista, joka tukevat hiusten kasvua ja terveyttä.

Sitrushedelmiä, kuten appelsiinia, sitruunaa, mandariineja ja greippiä, nauttimalla varmistat, että hiukset pysyvät kiiltävinä ja sileinä.

7. Peruna

perunasta hyvinvoivat hiukset

Moni unohtaa perunan terveellisyyden, mutta perunat ovat täynnä vitamiineja ja tärkeitä ravintoaineita, jotka auttavat sinua vahvistamaan hiuksia juurista latvoihin. Perunoiden syöminen auttaa hiuksia kasvamaan nopeammin ja pitää ne kauniina ja tuuheina.

Perunasta saa runsaasti beetakaroteenia, joka pitää päänahan terveenä ja ehkäise hiusjuuren ongelmia. Lisäksi siitä saa antioksidantteja ja tärkeitä mineraaleja, jotka vahvistavat hiuksia ja ehkäisevät hiustenlähtöä.

8. Avokado

hyvinvoivat hiukset avokadolla

Avokado on yksi parhaimmista hedelmistä kauneudenhoitoon käytettynä, sillä se sisältää terveellisiä rasvoja, jotka pitävät huolta niin ihosta, hiuksista että sisäelimistä. Avokadoa voi käyttää ulkoisesti naamioiden muodossa, ja sisäisesti nautittuna se ravitsee hiuksia hiustupista.

Avokado sisältää rasvahappojen lisäksi antioksidantteja sekä korkealaatuista proteiinia, joka ravitsee hiuksia ja auttaa niitä kasvamaan nopeammin. Avokadot stimuloivat kollageenin ja elastaanin tuotantoa, ja nämä yhdisteet ovat erityisen tärkeitä hiusten terveydelle.

Avokadoa nauttimalla ehkäiset hiuspohjan kuivumista, hiusten katkeilua ja kaksihaaraisten muodostumista.

Kuten tästä artikkelista käy ilmi, on olemassa monia ruoka-aineita, jotka auttavat pitämään hiukset terveinä ja kauniina. Lisää näitä ruokavalioosi ja pian huomaat miten kiiltävät ja hyvinvoivat hiuksesi ovat.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.