8 hyvää ruokaa vatsahaavojen hoitoon

Vaikka kaikki tietävätkin mitkä ruoat omalla kohdalla parantavat tai pahentavat heidän oloaan, ovat nämä kaikista suositelluimpia ruokia kaikille, jotka kärsivät vatsahaavoista.
8 hyvää ruokaa vatsahaavojen hoitoon

Viimeisin päivitys: 07 marraskuu, 2018

Vatsahaavat ovat osa sairautta, joka vaikuttaa vatsan limakalvoon tai ohutsuoleen. Tämä sairaus voi vähentää merkittävästi siitä kärsivien ihmisten elämänlaatua.

Useimmissa tapauksissa sen aiheuttaa jonkinlainen bakteeri. On kuitenkin myös muita tärkeitä tekijöitä, joita tähän sairauteen liittyy. Niihin kuuluvat pahat tavat (alkoholi, tupakointi), jotkin lääkkeet, stressi ja negatiiviset tunteet.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle 8 parhaasta ruoasta, joilla ehkäiset ja hoidat vatsahaavoja.

8 ruokaa, jotka auttavat vatsahaavojen hoidossa

1. Ananas

ruokaa vatsahaavojen hoitoon: ananas

Ananaksessa on paljon entsyymejä. Ne auttavat ruoan sulattamisessa, varsinkin proteiinipitoisen ruoan sulattamisessa.

Se myös loistaa tulehduksen vastaisilla ominaisuuksillaan. Ne ovat hyödyllisiä vatsahaavojen ehkäisyssä ja niitä vastaan taistelemisessa.

Voit syödä tuoretta ananasta ennen aterioita tai jälkiruokana. Voit myös lisätä sitä itsetehtyihin mehuihin ja smoothieihin.

2. Kaali

Kaali on erittäin alkalisoiva ruoka. Sillä on myös kyky helpottaa vatsahaavojen paranemista.

Voit syödä sitä raakana jättämällä sen marinoitumaan öljyyn, etikkaan ja suolaan muutaman tunnin ajaksi. Voit myös keittää sen tai lisätä sitä mehuihin.

Suosittelemme sinua vain tarkkailemaan sen kulutusta, mikäli kärsit kilpirauhasen vajaatoiminnasta.

3. Punaiset paprikat

ruokaa vatsahaavojen hoitoon: punaiset paprikat

Punaiset paprikat ovat ruokahalua herättävää ruokaa, jotka stimuloivat mahanesteen eritystä.

Voit syödä punaisia paprikoita raakoina mehuissa, salaateissa tai lisukkeena. Ne voidaan myös keittää tai paistaa. Nämä kaksi viimeistä valmistustapaa antavat niille mahtavan maun. Ne sopivat hyvin mihin tahansa ruokaan.

4. Perunat

Perunat ovat mahtavia antasideja. Raaka perunamehu on perinteinen alkalisoiva hoitokeino närästykseen.

Jos haluat valmistaa tämän vanhan hoitokeinon, sinun tulee juoda seuraavaa juomaa aamiaiseksi yhdeksän päivän ajan:

Sekoita yhteen 1,25 dl perunamehua ja 1 tl ekstra-neitsytoliiviöljyä. Tämä mehu tulisi saada perunasta, joka on hyvin pesty, kuorittu ja jossa ei ole ituja.

Sinun tulisi juoda tätä juomaa vähintään puoli tuntia ennen aamiaista.

5. Porkkanat

ruokaa vatsahaavojen hoitoon: porkkanat

Porkkanat ovat alkalisoivia kasviksia. Ne ovat mainioita mihin tahansa ruoansulatuskanavan ongelmiin. Lisäksi jos juot porkkanamehua raakana, on siitä hyötyä ruoansulatuskanavan limakalvolle.

Porkkana-omenamehu on hyvä kotitekoinen mehu. Voit juoda sitä puoli tuntia ennen aterioita ehkäisevänä hoitokeinona närästykseen.

6. Omenat

Omenat ovat yksiä tavallisimmista ja terveellisimmistä hedelmistä.

Tämä hedelmä toimii luonnollisena ruoansulatuksen säätelijänä. Se on täydellinen eri ongelmien kuten vatsahaavojen, gastriitin, närästyksen, kivun, ummetuksen ja ripulin hoitoon.

Omenat ovat erittäin hyviä ehkäisemään ja parantamaan vatsahaavoja. Se johtuu niiden sisältämistä kuiduista, beetakaroteenista ja C-vitamiinista. Nämä ravintoaineet saavat ruoansulatusjärjestelmäsi kudokset paranemaan helpommin.

7. Aloe vera

ruokaa vatsahaavojen hoitoon: aloe vera

Aloe vera on kasvi, joka erottuu sen fantastisten parantavien kykyjen avulla. Se toimii myös antioksidanttisena, antibakteerisena ja tulehduksen vastaisena lääkkeenä. Kun on kyse vatsahaavoista, aloe vera on erittäin tehokas monista syistä:

 • Sen antibakteeriset ominaisuudet ehkäisevät Helicobacter Pyloria muodostumasta. Tämä bakteeri yhdistetään yleensä vatsahaavoihin.
 • Vatsavaahavat liittyvät koko ruoansulatuskanavasi tulehdukseen ja aloe veralla on tulehduksen vastainen ominaisuus.
 • Sen antrakinoniset ainesosat tekevät siitä hyödyllisen ruoansulatusjärjestelmäsi limakalvoille.

8. Suolavesi

Suolavettä voi nykyään löytää valmiina juotavaksi joistakin supermarketeista ja terveysruokakaupoista. Ihmiset ovat tajunneet sen olevan hyvä mineraalien ja hivenaineiden lähde.

Se on myös mahtava emäksinen juoma, joka auttaa monissa terveysongelmissa.

Muita neuvoja

Vatsahaavoja vastaan taistelemiseksi voit myös seurata seuraavia neuvoja:

 • Syö yksinkertaisia aterioita yhdistelemättä useita eri ruokia kerralla.
 • Pureskele hyvin, äläkä syö kiireessä.
 • Juo vettä samalla kun syöt. Juo enemmän aamiaisen, lounaan ja illallisen aikana.
 • Vältä tupakointia ja alkoholin käyttöä.
 • Taistele stressiä vastaan luontaishoidoilla ja rentoutumisterapioilla. Ne voivat olla hierontoja, joogaa, tai chi’ta ja niin edelleen.
 • Välttele paistettuja ja prosessoituja ruokia, valkoista sokeria sekä mausteisia tai ärsyttäviä aineita. Tällaisia ovat muun muassa kahvi, sooda, paprikat, kaneli, neilikka, inkivääri ja niin edelleen.
This might interest you...
Paksusuolentulehdus – vältä näitä 4 asiaa
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Paksusuolentulehdus – vältä näitä 4 asiaa

Paksusuolentulehdus vaivaa helposti ihmisiä, joiden elämä painottuu istuma-asentoon. Tässä artikkelissa kerromme myös muista vältettävistä tekijöis... • Caballé, F. F. (2008). Epidemiología, factores pronósticos y causas de hemorragia digestiva alta no varicosa. Gastroenterologia y Hepatologia Continuada.
 • Guimarães, L. L., Ventura, A. L., Capellari, L. R., Souza, V. V. de, & Toma, W. (2017). Análise fitoquímica de plantas medicinais indicadas popularmente na forma de garrafadas para o tratamento da úlcera gástrica. Unisanta Health Science.
 • Valdivia Roldán, Mario. “Gastritis y gastropatías.” Revista de Gastroenterología del Perú 31.1 (2011): 38-48.