Logo image
Logo image

8 hoitoa rintojen kiinteyttämiseksi

3 minuuttia
Jotta voisit pitää rintasi kiinteinä ja niiden ihon sileänä, on tärkeää voimaharjoitusten lisäksi valita oikeanlaiset rintaliivit sekä välttää sellaisia huonoja tapoja, joilla on haitallinen vaikutus rintoihin.
8 hoitoa rintojen kiinteyttämiseksi
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila

Kirjoittanut Katherine Flórez
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Huolimatta siitä, minkä muotoiset tai kokoiset omat rintasi ovat, ne voivat ehdottomasti olla yksi naisen näkyvimmistä ja viettelevimmistä ominaisuuksista. Vaikka onkin luonnollista, että ajan kuluessa rinnat alkavat menettää kiinteyttään, moni nainen omaksuu sellaisia tapoja, joilla rintojen kiinteinä pysymistä voidaan edistää. Tässä artikkelissa esittelemmekin kahdeksan luonnollista hoitoa rintojen kiinteyttämiseksi.

On olemassa lukemattomia tuotteita, tekniikoita ja myös kirurgisia menetelmiä, jotka on rintojen kiinteyttämiseksi. Ikävä kyllä useimmat näistä ratkaisuista ovat kuitenkin kalliin puoleisia, ja siten ne ovat monelle naiselle mahdoton vaihtoehto. On kuitenkin olemassa monia vinkkejä ja menetelmiä, jotka ovat luonnollisia apuja rintojen kunnon parantamiseksi ja niiden pitämiseksi kiinteinä. Voit ottaa nämä niksit osaksi päivittäistä rutiiniasi. Kokeile ja ylläty!

8 luonnollista hoitoa rintojen kiinteyttämiseksi

1. Kohdistetut harjoitteet

Some figure

 

Rintojen ympärillä olevien lihasten harjoittaminen on yksi parhaista luonnollisista tavoista pitää rinnat kauniina ajan vieriessä. On olemassa monia erilaisia treenisarjoja tähän tarkoitukseen, mutta kannattaa kokeilla seuraavaa kolmea helppoa liikettä:

Punnerrukset

Punnerrukset auttavat sinua vahvistamaan rintasi lihaksia, jotka sijaitsevat rintojen alla. Tämä harjoitus auttaa kiinteyttämään rintoja, ja se vähentää niiden ympäröivissä kudoksissa olevaa ylimääräistä rasvaa.

Käsipainoilla tehtävät harjoitteet

Käsipainojen avulla tehdyt liikkeet eivät ainoastaan vahvista rintaasi, vaan ne myös estävät käsivarsien ihoa roikkumasta iän karttuessa.

Yksi käsipaino kummassakin kädessäsi pitäen, kokeile monenlaisia liikkeitä, ja jatka harjoitteiden tekoa 5-10 minuuttia.

Rintaa avaava liike

Pidä käsipainot edessäsi niin, että kyynärpääsi ovat koukistettuina ja käsivartesi ovat sivuillasi.

Ojenna sitten käsivartesi ylös rintasi eteen ja palaa alkuperäiseen asentoon. Tee tätä 5-10 kertaa ja toista sarja kolme kertaa kummallakin kädellä.

2. Pidä ryhtisi hyvänä

Some figure

 

Ryhdin ylläpitäminen on hyväksi sekä lihasvammojen estämiseksi että monen muunkin asian vuoksi. Rintasi tulevat muuttumaan kuin taikaiskusta terhakammiksi, ja samoin koko kehosi alkaa näyttää paremmalta.

3. Jääterapia

Jääterapia on mahtava tapa kiinteyttää ihoa ja pitää rinnat kauniina. Kääri jäätä johonkin kankaaseen niin, että jää ei ole suorassa kosketuksessa ihosi kanssa. Tee sitten pientä hierontaa pyörivin liikkein rinnoillasi siten, että painetta ei ole liikaa. Jatka hierontaa viiden minuutin ajan joka päivä, jotta saisit parhaat tulokset.

4. Oliiviöljyhieronta

Oliiviöljy ihonhoidossa ei ainoastaan tuota kiinteyttävää vaikutusta, vaan lisäksi se kosteuttaa sekä parantaa verenkiertoa niillä alueilla, joilla sitä käytetään.

Kun käytät oliiviöljyä rinnoillasi säännöllisesti, voit vahvistaa lihaksiasi ja tehdä raskausarpien häivyttämisestä helpompaa.

5. Luonnollinen naamio rintojen iholle

Some figure

 

Tämä naamio valmistetaan täysin luonnollisista aineksista, ja se hoitaa ihoasi sekä auttaa estämään rintojasi roikkumasta jo nuorella iällä.

Tulisi kuitenkin muistaa, että tämä naamio on tarkoitettu vain lisähoidoksi, sillä säännöllinen liikunta ja oikea ruokavalio ovat päätekijät rintojen hoidossa.

Tarvittavat ainekset

 • 1 ruokalusikallinen maustamatonta jogurttia
 • 1 ruokalusikallinen mitä tahansa öljyä, jossa on runsaasti E-vitamiinia
 • 1 kananmuna

Miten tämä naamio valmistetaan?

 • Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita ne hyvin.
 • Levitä naamiota kummallekin rinnallesi niin, että hierot niitä samalla kevyesti.
 • Jätä naamio vaikuttamaan puoleksi tunniksi, ja huuhtele sitten pois kylmällä vedellä.
 • Kokeile hoitoa ainakin kerran viikossa.

6. Käytä oikeanlaisia rintaliivejä

On olemassa monen tyyppisiä rintaliivejä, ja monet niistä on suunniteltu kohentamaan rintojen ulkonäköä niin, että voisit olla viehättävämpi.

On kuitenkin tärkeää valita sellaiset liivit, jotka ovat istuvuudeltaan hyvät sekä kooltaan sopivat, sillä liian kireät tai löysät rintaliivit eivät ole hyväksi rinnoillesi.

7. Savinaamio rintojen iholle

Some figure

 

Toinen hoito, jota kannattaa kokeilla kotona rintojen kunnon ylläpitämiseksi, on saveen perustuva, sillä tällä tuotteella on mahtavat kauneutta edistävät vaikutukset.

Tarvittavat ainekset

 • 2 ruokalusikallista savijauhetta
 • n. 1/2 dl vettä

Miten se valmistetaan?

 • Sekoita vesi ja savijauhe, kunnes tuloksena on paksu tahna.
 • Levitä naamiota rinnoillesi ohuena kerroksena, ja anna sen vaikuttaa puolen tunnin ajan.
 • Huuhtele kylmällä vedellä, ja toista hoito kaksi kertaa viikossa.

8. Vältä huonoja tapoja

On olemassa useita epäterveellisiä tapoja, jotka mahdollisesti edistävät rintojen roikkumista.

Eräät näistä vältettävistä tavoista ovat seuraavat:

 • tupakointi
 • runsas alkoholin juonti
 • solariumi-laitteiden käyttö
 • löysien rintaliivien käyttö
 • paljon rasvaa sisältävän ruokavalion noudattaminen
 • istuma-asentoon painottuva elämäntyyli

Muista myös se, että voidaksesi nähdä esittelemistämme nikseistä todellisia tuloksia, sinun tulee olla johdonmukainen rintojesi hoidossa. On nimittäin varmaa, että yhtään mitään ei tule tapahtumaan, jos kokeilet näitä neuvoja kerran ja jätät asian sikseen. Kokeile siis näitä luonnollisia hoitoja rintojen kiinteyttämiseksi säännöllisesti, niin saat näkyviä tuloksia.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


Mohrbacher, N., and Stock, J. (2003). The Breastfeeding Answer Book. Chapel Hill (NC): La Leche League International.

Taylor, C. B.; J F Sallis, J. F., and Needle, R. (1985). “The relation of physical activity and exercise to mental health”, Public Health Rep, 100 (2): 195-202.

Yalom, M. (1998). A History of the Breast. London: Pandora.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.