8 eniten kollageenia iholle antavaa ruokaa

Vaikka tee ei voikaan auttaa kollageenin tuottamisessa, kaikenlaiset teelaadut voivat kuitenkin estää kollageenin vähentymistä ajan kuluessa ja iän lisääntyessä.
8 eniten kollageenia iholle antavaa ruokaa

Viimeisin päivitys: 19 tammikuuta, 2019

Jos haluat pitää ihosi kauniina ja rypyttömänä, on tarpeen varmistaa että saat kaikki tärkeät ravinteet, joista yksi on kollageeni. Kollageenin hyödyt iholle ovat monet.

Kosmetiikkatuotteet eivät riitä, jos haluat pitää ihosi terveenä. Tähän tarvitaan myös tasapainoinen ruokavalio.

Tässä artikkelissa kerromme kahdeksasta sellaisesta ruoasta, jotka antavat iholle kollageenia tai auttavat sen tuotannossa. Tämä proteiini pitää ihon nuorekkaana ja kiinteänä, ja se myös varmistaa että nivelet voivat pysyä hyvässä kunnossa.

kaunis iho

Mitä kollageeni on?

Kollageeni on kehon kaikkein tärkein proteiini. Kollageenikuituja, jotka ovat joustavia ja kestäviä, löytyvät ihosta, luista, lihaksista, jänteistä ja nivelistä.

Keho tuottaa kollageenia iholle luontaisesti. Ajan kuluessa tämä kyky kuitenkin vähenee, ja silloin alkaa ilmaantua ryppyjä, nivelet muuttuvat tulehtuneemmiksi ja luut tulevat heikommiksi – ja niin edelleen.

Tämän vuoksi on tärkeää noudattaa tasapainoista ruokavaliota, jossa on paljon sellaisia tuotteita joissa on runsaasti kollageenia tai jotka edistävät sen tuotantoa.

Mitä kollageeni antaa iholle?

Kollageeni on ihon päätekijä, ja tämä proteiini auttaa ihoa olemaan kiinteä ja joustava. Siksi on hyvin tärkeää, että varmistat kehosi riittävän kollageeninsaannin ruokavalion avulla.

  • Nuoren ihmisen keho tuottaa kollageenia koko ajan, ja siksi iho näyttää nuorelta ja pysyy kiinteänä.
  • Kun sitten ikää on yli 30, voidaan alkaa huomata ihon löystymistä ja ryppyjä.

8 ruokaa, joista iho saa runsaasti kollageenia

Seuraavaksi listaamamme tuotteet tunnetaan niiden kollageenin runsaasta määrästä tai siitä, että ne lisäävät sen tuotantoa kehossa.

1. Valkosipuli

valkosipulia lusikalla

On monia syitä siihen, miksi valkosipulin kannattaisi olla osana ruokavaliotasi. Tämä lääkinnällinen tuote on ensinnäkin luonnollinen antibiootti, mutta se sisältää myös runsaasti rikkiä.

Tämä mineraali, jolla on myös puhdistavia kykyjä, edistää kollageenin muodostumista.

  • Jotta valkosipuli voisi olla tehokas, sitä täytyy syödä raakana tai sitten kapselien muodossa.

2. Sipuli

punasipuli pöydällä

Sipuli kuuluu samaan ryhmään kuin valkosipuli, ja sekin sisältää rikkiä.

Sipulin nauttiminen lisää kollageenin tuotantoa sekä parantaa verenkiertoa.

Lisäksi se helpottaa myrkyllisten aineiden poistumista kehosta.

3. Rasvainen kala

rasvainen kala

Vaikka rasvainen kala ei sisälläkään runsaasti kollageenia, siinä on kuitenkin paljon lysiiniä. Tämä aminohappo on elintärkeä tekijä kollageenin muodostumisen kannalta.

Lisäksi rasvaisessa kalassa on runsaasti elintärkeitä rasvahappoja, jotka ovat todella hyviä ihon ravitsemiseksi.

  • Pidä kuitenkin mielessä, että suuret ja rasvaiset kalat (lohi, tonnikala, miekkakala jne.), voivat myös sisältää raskasmetalleja.
  • Siten me suosittelemmekin pienempien kalojen valitsemista, kuten esimerkiksi sardiinia, makrillia tai anjovista.

4. Liha

lihaa tarjottimella

Kollageeni on se tekijä, joka tekee lihasta kovaa. Kovat kuidut tekevät lihasta vaikeasti pureskeltavan.

Me suosittelemme tässä mielessä etenkin naudanlihaa, kanaa tai kalkkunaa, ja jotkut osat eläinten kehoa, kuten esimerkiksi jalat, sisältävät runsaasti kollageenia.

5. Luuliemi

keittoa

Jos haluat todella terveellistä ruokaa, joka sisältää runsaasti kollageenia, kannattaa ehdottomasti kokeilla luulientä. Kollageenin hyödyt säilyvät maukkaassa liemessä.

  • Tämä on hyvin perinteinen resepti. Lihaliemi valmistetaan niin että luut ovat mukana, ja siihen lisätään kasviksia. Liemi keitetään hitaasti ja alhaisella lämmöllä monen tunnin ajan.

Näin luulientä on valmistettu jo vuosikausia, ja tämä prosessi mahdollistaa sen, että luista saadaan maksimaalisesti irti niiden ravinteet.

6. Marjat

marjoja ja hedelmiä

Marjat, kuten esimerkiksi mustikat, herukat ja mansikat, sisältävät runsaasti lykopeenia.

Tämä antioksidanttiaine, jota löytyy myös punaisista kasviksista, tehostaa kollageenin erittymistä kehossa jotta saat irti kaikki kollageenin hyödyt.

7. Maitotuotteet

erilaisia maitotuotteita

Maito ja siitä johdetut tuotteet sisältävät suuria määriä proliinia ja lysiiniä. Nämä aminohapot lisäävät kollageenin muodostumista.

Muista kuitenkin, että jos haluat tehostaa ravinteiden imeytymistä, kannattaa nauttia näitä erillään päivän pääaterioista.

8. Tee

vihreää teetä kannussa

Tee on ikivanha juoma, jolla on monia loistavia vaikutuksia ihmisen terveydelle. Tässä tapauksessa haluamme tuoda esille sen sisältämät katekiinit.

  • Nämä ainesosat ovat kyvykkäitä antioksidantteja, jotka torjuvat vapaiden radikaalien toimintaa kehossa sekä estävät kollageenin vähentymistä ihmisen ikääntyessä.

Voit valita erilaisia teelaatuja kollageenin tason ylläpitämiseksi: mustan, punaisen, vihreän tai valkoisen teen.

Oletko joskus miettinyt, kannattaisiko ryhtyä lisäämään kollageenin määrää kehossasi ikääntymisen myötä? Tai onko käytössäsi jo jokin ravinnelisä tähän tarkoitukseen? Ota avuksi nämä luonnolliset tuotteet, jotta voisit parantaa kollageenitasojasi ja saada kollageenin hyödyt aivan vaivatta ja edullisesti – päivittäisen ruokavaliosi kautta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.