7 tapaa hoikistaa reisiä

Jotta voisit hoikistaa reisiäsi sekä tehdä niistä kiinteämmät, on hyvin tärkeää noudattaa tähän alueeseen kohdistettua liikuntarutiinia sekä pitää ruokavalio terveellisenä.
7 tapaa hoikistaa reisiä

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Rasvan kertyminen reisiin on monelle pulma jota on vaikea torjua, ja vaikka onkin useita erilaisia menetelmiä hoikistaa reisiä, useimmiten tavoitteen saavuttaminen vaatii aikaa. Lue parhaimmat vinkit tämän ongelma-alueen muokkaamiseen tämän päivän artikkelistamme!

Voit hoikistaa reisiä tehokkaasti näillä liikkeillä

On todistettu, että aivan kuten koskee vatsankin aluetta, ruoka ja liikunta ovat merkittävässä roolissa .kun halutaan hoikistaa reisiä, tai ylipäätään mitä tahansa vartalon aluetta

Koska tässä on kyseessä ongelma-alue, on tärkeää että tavoitteen eteen nähdään vaivaa sekä tehdään tietyt asiat, jotka edistävät hoikistumista.

Tiedämme, että reisien ulkonäön kohentaminen on hyvin monen tavoitteena, joten tällä kertaa haluamme kertoa seitsemästä asiasta, jotka tekevät trimmaamisesta helpompaa – näin voit kiinteyttää reisiäsi sekä vähentää niihin kertynyttä selluliittia.

Jatka lukemista, jos itselläsikin on pyrkimyksenä hoikistaa reisiä luontaisin keinoin!

1. Hieronta

hieronta hoikistaa reisiä

Jalkojen hieronta on tehokas ratkaisu nesteen kertymisen torjumiseksi sekä niiden myrkyllisten aineiden vähentämiseksi, jotka vaikuttavat kehon alaosaan.

Tämä hoitomuoto stimuloi imusuonijärjestelmää, parantaa verenkiertoa sekä auttaa minimoimaan sen rasvan kertymisen, joka saa aikaan ne epämiellyttävät pahkurat, joita kutsutaan selluliitiksi.

Kuinka reisien hieronta tehdään?

Valitse mieleisesi eteerinen öljy, ja mieluiten sellainen, jolla on rauhoittavia ominaisuuksia. Laita sitä kämmeniisi, ja hiero sitten jalkojasi ylöspäin suuntautuvin liikkein niin, että käytät pientä painetta rystystesi ja sormenpäittesi avulla.

Toista tätä hoitoa ainakin kolme kertaa viikossa.

2. Liikunnan merkitys

Jos vietät istuma-asentoon painottuvaa elämää, et aiheuta positiivisia seurauksia kehosi ulkonäön kannalta, sillä tämä tapa on etenkin aineenvaihdunnan ja painon kannalta hyvin haitallinen asia.

Onkin elintärkeää, että harrastat liikuntaa päivittäin, mikäli haluat hoikistaa ja kiinteyttää reisiäsi.

Muista kuitenkin, että ei ole olemassa mitään taikaharjoitusta, jotta voisit poistaa reisiisi kertyneen rasvan kohdennetusti, ja siksi tulisikin yhdistää sykettä nostava liikunta vahvistaviin liikkeisiin.

Eräitä suositelluista liikuntamuodoista kun haluat hoikistaa reisiä, ovat seuraavat:

  • pyöräily
  • uinti
  • juoksu tai hölkkäys
  • pilates
  • jooga
  • kyykyt
  • portaiden nouseminen

3. Paranna ruokavaliotasi

proteiinipitoiset ruoat hoikistaa reisiä

Korkealuokkainen ravinto on paras tapa pienentää kehon kokoa sekä edistää sen muuttumista terveemmäksi.

Tässä ei ole kyse jonkin tietyn “ihmedieetin” noudattamisesta, vaan sen sijaan kattavan, tasapainoisen ja kalorien osalta hallitun ruokavalion omaksumisesta.

Tämän lisäksi on hyvä idea lisätä sellaisten ruokien saantia, joilla on nestettä poistavia ja puhdistavia ominaisuuksia, jotka edistävät painon tippumista. Lisäksi on tärkeää lisätä proteiinien saantia, sillä ne ovat elintärkeitä tekijöitä lihasmassan kasvattamisen kannalta.

Samalla tulisi yrittää minimoida tyydyttyneiden ja tyydyttymättömien rasvojen saanti, kuten myös sokeristen, runsaasti suolaa sisältävien ja teollisesti käsiteltyjen ruokien syönti.

4. Käytä kiinteyttäviä voiteita

Päivittäinen kiinteyttävien voiteiden käyttö tarjoaa monia hyötyjä reisien ulkonäön kohentamista ajatellen.

Niiden käyttö vähentää selluliitin määrää, tekee ihon löysyyden torjunnasta helpompaa, aktivoi verenkiertoa sekä parantaa ihon ulkonäköä muutenkin.

Vaikka yleensä tämän hoitorutiinin vaikutuksia ei voidakaan huomata aivan heti, muutaman päivän kuluessa voit kuitenkin havaita, että kyseessä on oiva lisä muihin hoitomuotoihin reisien trimmaamiseksi.

5. Lisää vedensaantiasi

veden juominen hoikistaa reisiä

Kaksi litraa vettä päivittäin on hyvä tapa reisiesi kannalta, kuten myös koko kehosi terveyttä ajatellen.

Vedessä ei ole ollenkaan kaloreita, ja kun juot tätä nestettä, voit auttaa kehoasi suorittamaan toimintonsa kunnolla, jotta painosi pysyisi hallinnassa.

Säännöllinen ja runsas vedenjuonti vähentää kehon tulehtuneisuutta, torjuu nesteen kertymistä sekä auttaa pitämään verenkierron aktiivisena, jotta voisit välttää suonikohjujen muodostumista.

Lisäksi se parantaa maksan toimintaa, edistää kylläisyyden tunnetta sekä toimii myös elintärkeänä vaikuttajana hyvän ruoansulatuksen kannalta.

Jotta saisit nautittua veden hyödyistä tehokkaimmin, suosittelemme sen juontia tyhjään vatsaan ja höystettynä pienellä määrällä sitruunamehua.

6. Nuku tarpeeksi

Vaikka saattaa vaikuttaa siltä, että unella on hyvin vähän tekemistä painon kannalta, se on kuitenkin tärkeä tekijä sitä ajatellen, pystyykö keho hankkiutumaan eroon ylimääräisestä rasvasta tehokkaasti.

Uneliaisuus saa sinut syömään enemmän, ja koska olet vähemmän aktiivinen ollessasi väsynyt, seurauksena on painon lisääntyminen.

Paranna siis makuuhuoneesi terveellisyyttä, vältä sähkölaitteiden käyttöä ennen nukkumaanmenoa, ja varmista, että sinulla on mukava patja ja tyynyt.

7. Käy kylmässä suihkussa

 

kylmä suihku hoikistaa reisiä

Jos käyt kylmässä suihkussa, et voi välittömästi hoikistaa reisiäsi, mutta kyseessä on kuitenkin tottumus, joka auttaa parantamaan ulkonäköäsi pidemmällä aikavälillä.

Kylmä lämpötila auttaa parantamaan verenkiertoa, saa ihon näyttämään paremmalta sekä vähentää ihon löysyyttä. Tämän kaiken lisäksi kylmät suihkut ovat hyvää terapiaa väsymykseen tai jännittyneisyyteen.

Oletko nyt valmis hankkimaan sellaiset reidet, joista olet jo pitkään haaveillut? Tee kaikki mainitsemamme asiat, jotta saisit aikaan selkeän muutoksen, keskity tavoitteeseesi ja tee töitä, mikäli haluat nähdä merkittävän muutoksen reisissäsi jo lyhyessä ajassa – luonnollisetkin keinot ovat tässä asiassa hyvin tehokas apu!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Swift DL., McGee JE., Earnest CP., Carlisle E., et al., The effects of exercise and physical activity on weight loss and maintenance. Prog Cardiovasc Dis, 2018. 61 (2): 206-213.
  • Roberts J., Zinchenko A., Suckling C., Smith L., et al., The short term effect of high versus moderate protein intake on recovery after strength training in resistance trained individuals. J Int Soc Sports Nutr, 2017.
  • Jeong JN., Effect of pre meal water consumption on energy intake and satiety in non obese young adults. Clin Nutr Res, 2018. 7 (4): 291-296.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.