7 luonnollista keinoa sisäreisien ihon vaalentamiseen

Hunajan kuorivan vaikutuksen avulla voit poistaa kuolleen ihosolukon, joka saa ihon vaikuttamaan tummemmalta.
7 luonnollista keinoa sisäreisien ihon vaalentamiseen

Viimeisin päivitys: 13 tammikuuta, 2019

Kun kokeilet bikinejä tai riisuudut alusvaatteisillesi, saatat huomata, että sisäreisien ja nivusten alueen iho vaikuttaa tummemmalta kuin muu iho. Älä panikoi, kyseessä on tavallinen ilmiö. Seuraavilla luonnollisilla hoidoilla voit vaalentaa tummaa ihoa, jos se häiritsee sinua ja saa olosi epämukavaksi.

Miksi tämä ihoalue tummenee?

Ihon tummuminen nivusissa voi johtua monista eri asioista, mutta yleensä kyseessä on vain kosmeettinen haitta. Olo voi tuntua epämukavalta uimapuvussa tai vähissä vaatteissa. Ihon tummuminen voi johtua karvojenpoiston yhteydessä käytetyistä menetelmistä tai käyttämiesi vaatteiden kankaasta.

 

nainen rannalla

Jos nivusten iho on ainoa osa kehosta, jota haluat vaalentaa, ei se ole vaikeaa. Jos taas kainalosi, niskasi, polvesi tai kyynärpääsi ovat tummentuneet, ja olet jo kokeillut erilaisia kotikonsteja, juttele asiasta ihotautilääkärin kanssa ja voitte yhdessä määrittää tähän sopivan hoidon. Joskus kyseessä voi olla ihotauti.

Reseptit ja luonnolliset menetelmät nivusten ihon vaalentamiseen

Heti kun olet huomannut ongelman, haluat tietenkin hoitaa sen ja saatat kokeilla erilaisia voiteita, kuorinta-aineita ja naamioita. Älä kuitenkaan suuntaa heti marketin hyllyille, sillä on hyvin mahdollista, että päädyt käyttämään paljon rahaa toimimattomiin tuotteisiin. Parhaat hoidot voivat löytyä omasta jääkaapistasi!

Voit valmistaa tehokkaita ja toimivia kotihoitoja ihon vaalentamiseen.

1. Sitruuna ja jogurtti

 

jogurttia ihon vaalentamiseen

Sitruunaa löytyy monista tämän artikkelin resepteistä, eikä suotta. Sitruuna on yksi parhaimmista ja täysin luonnollisista aineista, jolla voi vaalentaa tummia ihoalueita.

Pidä kuitenkin mielessä tämä neuvo sitruunaa käyttäessäsi: älä levitä sitruunaa iholle päiväsaikaan, sillä auringolle altistuminen voi johtaa ihon vahvempaan tummentumiseen eli täysin päinvastaiseen vaikutukseen. Harjoita siis varovaisuutta käyttäessäsi sitruunaa.

Ainekset

  • Yhden sitruunan mehu
  • 1 dl kreikkalaista tai muuta maustamatonta jogurttia

Valmistus

  • Sekoita ainekset keskenään kulhossa.
  • Pese ja kuivaa hoidettava alue hyvin.
  • Levitä naamio iholle ja anna imeytyä puoli tuntia.
  • Kun 30 minuuttia on kulunut, huuhtele lämpimällä vedellä.
  • Toista joka ilta vähintään viikon ajan. Lopeta käyttö, mikäli ihoärsytystä ilmenee.

Sitruunaa vaalentaa ja kirkastaa, jogurtti ravitsee ja pehmittää.

2. Sitruuna, hunaja ja öljy

Hunaja sopii ihon kuorintaan, kunhan käytät rakeista hunajaa, et juoksevaa. Öljy puolestaan pehmittää ja ravitsee ihoa.

Ainekset

  • 1 rkl öljyä (suosittelemme oliiviöljyä)
  • 1 rkl hunajaa
  • Puolikkaan sitruunan mehu

Valmistus

  • Purista sitruunan mehu kulhoon ja lisää muut ainekset.
  • Levitä hoidettavalle ihoalueelle.
  • Anna imeytyä 20 minuuttia ja huuhtele lämpimällä vedellä.

Toista hoito kuoriaksesi ja kosteuttaaksesi nivusten ja sisäreisien ihoa. Voit suorittaa hoidon joka ilta ennen nukkumaanmenoa.

3. Sitruuna ja raejuusto

 

sitruunat

Tämän herkun voisi melkein pistellä poskeensa, mutta tällä kertaa sitä käytetään ihon vaalentamiseen.

Ainekset

Valmistus

  • Sekoita ainekset kulhossa ja levitä tummille ihoalueille. Anna kuivua 15-20 minuuttia.
  • Huuhtele lämpimällä vedellä ja taputtele kuivaksi pehmeällä pyyhkeellä.

Toista hoito kerran päivässä vähintään viikon ajan.

4. Sitruunan siivut

 

sitruunat ja lime
  • Tarvitset yhden sitruunan, josta leikkaat irti kaksi viipaletta. Säästä loput sitruunasta muuhun käyttöön.
  • Hiero siivuja tummille ihoalueille.
  • Aseta siivu kaikkein tummimmalle ihoalueelle ja anna imeytyä puoli tuntia.
  • Poista ja huuhtele alue lämpimällä vedellä. Kuivaa lämpimällä pyyhkeellä.
  • Toista päivittäin.

5. Riisivesi

Riisivedellä on monia iholle hyödyllisiä vaikutuksia. Riisiveden valmistaminen on helppoa. Keität vain muutaman desin riisiä väljässä vedessä, ilman suolaa tai öljyä, ja säästät keitinveden kun riisi on pehminnyt. Siivilöi riisinjyvät ja käytä ne ruuanlaittoon, ja kaada vesi lasipulloon tai muuhun astiaan.

Anna veden jäähtyä kokonaan ja kaada suihkepulloon. Suihki vettä tummille ihoalueille ja anna kuivua, älä huuhtele pois. Säilytä vesi jääkaapissa, voit käyttää sitä moneen eri otteeseen.

6. Vetyperoksidi

vetyperoksidi ihon vaalentamiseen

 

Vetyperoksidia löytyy joskus ensiapupakkauksista, sillä sitä voi käyttää haavojen ensihoitoon ja desinfiointiin. Lisäksi vetyperoksidilla on vaalentava vaikutus, ja sitä lisätäänkin usein hiusväreihin ja hammastahnoihin. Kasta pieni pala sideharsoa tai muuta kangasta vetyperoksidissa ja hiero tummiin kohtiin. Muista käyttää laimennettua, iholle turvallista vetyperoksidiliuosta. Anna kuivua, älä huuhtele.

Suorita hoito joka päivä vähintään viikon ajan ja pian alat huomata muutoksen entiseen. Iho kirkastuu ja vaalenee.

Vetyperoksidia käytetään mm. hiusten vaalentamiseen. Vetyperoksidi tulee aina laimentaa vedellä ennen käyttöä, sillä laimentamaton vetyperoksidi on vaarallista, eikä sovi iholla käytettäväksi.

7. Kumina, sitruuna ja jogurtti

Myös mausteinen kumina sopii ihon vaalentamiseen. Yhdessä sitruunan ja jogurtin kanssa saat tehokkaasti vaalentavan hoidon.

Ainekset

  • ½ tl kuminaa
  • Kahden sitruunan mehu
  • 1 dl maustamatonta jogurttia

Valmistus

Sekoita ainekset kunnolla keskenään ja levitä iholle pyörivin liikkein. Anna imeytyä 15 minuuttia ja huuhtele lämpimällä vedellä. Toista kaksi kertaa viikossa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Soledispa Suárez D. J. Plan para elaboración y comercialización de una crema corporal aclaradora, que contenga dióxido de titanio y extracto de limón, para mujeres que presenten hiperpigmentación, en la cuidad de Guayaquil. Trabajo de Titulación. Universidad de Guayaquil. 2015.
  • Valdés-Rodríguez R, Torres Álvarez B, et al. La piel y el sistema endocrinológico. Gaceta Médica de México. 2012. 148: 162-8.
  • Vélez J. L, Montalvo M, et al. Fisiología, bioquímica y metabolismo del ácido láctico: revisión de la literatura. Metro Ciencia. 2017. 25 (2): 27-31.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.