Poista tummat läiskät kainaloista kotikonstein

Kookosöljy poistaa kainaloiden iholta tummia kohtia, ja lisäksi se auttaa neutralisoimaan hajuja ja kosteuttamaan tätä herkkä ihoaluetta.

Kainaloiden iho on siitä erityinen, että se voi tummua tai muuttua pilkulliseksi useastakin syystä ja helposti. Tämä tummuminen voi johtua muun muassa perinnöllisistä tekijöistä, eli mikäli huomaat kainaloidesi ihon värin muuttuneen, ehkäpä joku perheessäsi on kokenut samaa.

Kannattaa myös muistaa, että kemikaaleihin perustuvat deodorantit ja antiperspirantit sisältävät sellaisia aineita, jotka saattavat aiheuttaa iholla huomattavaakin värimuutosta. Syynä voi myös olla ihokarvojen poisto sellaisilla höylillä, jotka eivät ole tarpeeksi teräviä.

Mikä sitten onkin syynä kainaloiden tummumiseen, saattaa tällainen värin muutos tai täplien muodostuminen olla esteettisesti häiritsevää etenkin hihattomia vaatteita käytettäessä. Tällä kertaa kerrommekin helpoista keinoista, joiden avulla voit vaalentaa kainaloiden ihoa kotona sekä samalla parantaa tämän ihoalueen terveyttä.

Kaupoista löytyy tietysti tuotteita, jotka ovat tarkoitettuja nimenomaan kainaloiden ihon vaalentamiseen sekä tummien täplien poistamiseen, mutta näiden ostaminen ei ole tarpeellista ongelman poistamiseksi. Mahtava vaihtoehto näille kaupallisille tuotteille, ja selkeästi edullisempi, ovat kotihoidot, joilla saadaan erittäin tehokkaita tuloksia mikäli niitä käytetään säännöllisesti. Oletko siis valmis kokeilemaan luonnollisia hoitoja, joilla voit vaalentaa kainaloidesi ihoa? Jatka lukemista!

Sitruuna- ja sokerikuorinta kainaloiden iholle

Tämä luonnollinen kuorinta on hyvä keino vaaleampien ja tahrattomien kainaloiden saavuttamiseksi. Sitruunassa on runsaasti sitrushappoa, ja sitä tulisi laittaa iholle vain yön ajaksi, sillä suora auringonsäteily sitruunaan yhdistettynä saattaa aiheuttaa ei-toivottuja vaikutuksia.

Sitruuna on hyvin kyvykäs vaalentava tuote, ja sokeri taas auttaa kuorimaan luonnollisesti ja poistamaan kuolleita soluja. Sinun tarvitsee vain sekoittaa ruokalusikallinen ruskeaa tai käsittelemätöntä sokeria desilitraan sitruunamehua. Hiero seosta sitten suoraan kainaloihisi ja anna vaikuttaa 15 minuutin ajan, ja lopuksi huuhtele ja kuivaa ihosi.

Kainaloita vaalentava voide

Juokseva hunaja

Tämä edullinen hoito koostuu helposti valmistettavasta voiteesta, joka poistaa täpliä sekä tummuutta kainaloiden iholta. Jotta voisit valmistaa voiteen, sinun tarvitsee vain sekoittaa ruokalusikallinen hunajaa, yhden sitruunan mehu ja kaksi ruokalusikallista kaurahiutaleita. Laita ainekset kulhoon ja sekoita, ja kun olet saanut aikaiseksi tahnan, hiero sitä suoraan kainaloidesi iholle. Anna vaikuttaa 10 minuutin ajan ja huuhtele.

Sitruunamehun tehokas vaalentava vaikutus

Eräs yksinkertainen keino, jonka avulla voit hyötyä sitruunan vaalentavista ominaisuuksista, on laittaa tämän hedelmän mehua kainaloihin illalla ennen kuin menet nukkumaan. Sitruuna on luonnollinen supistava tuote, joka auttaa puhdistamaan ihoa ja poistamaan kuolleita soluja. Laita vain sitruunamehua puhtaille kainaloillesi, anna vaikuttaa puolen tunnin ajan, ja huuhtele ennen kuin menet sänkyyn.

Jogurtti- ja kaurahoito

Kaura ja puukauha

Jogurtti ja kaura ovat tehokas yhdistelmä ihon vaalentamiseksi ja sen kuorimiseksi. Näin voit vähentää kainaloiden tummia kohtia, ja hoidon teho tulee pääasiassa seoksen kuorivasta vaikutuksesta. Sekoita vain ruokalusikallinen jogurttia teelusikalliseen hienonnettuja kaurahiutaleita. Hiero sitten seosta kainaloihisi pehmein ja pyörivin liikkein, ja huuhtele iho lopuksi kylmällä vedellä.

Kookosöljy

Jos käytät säännöllisesti kookosöljyä, pystyt edistämään kainaloidesi tummien täplien häviämistä. Tällä öljyllä on lisäksi miellyttävä tuoksu, ja se neutralisoi epämiellyttäviä hajuja. Lisäksi se sisältää runsaasti E-vitamiinia ja muita sellaisia ainesosia, jotka tekevät kookosöljystä erinomaisen ihon kosteuttajan. Se sopiikin siten erittäin hyvin kainaloiden herkälle iholle.

Vetyperoksidi

Vetyperoksidi

Yksi edullinen ja tehokas tapa vaalentaa kainaloita on vetyperoksidin käyttö. Tämä luonnollinen tuote auttaa poistamaan kaikenlaisia tahroja yleisestikin, mutta sitä kannattaa käyttää hiukan varovaisesti ainakin alussa, jotta voisit välttää mahdollisen allergisen reaktion ihollasi. Käytä ehdottomasti laimennettua vetyperoksidia, jotta et ärsyttäisi ihoasi liikaa. Laita vetyperoksidia kainaloidesi tummentuneille alueille, anna vaikuttaa 10 minuutin ajan, ja huuhtele lopuksi kylmällä vedellä.

Omenaviinietikka

Tämä tuote sisältää luonnollisia happoja, jotka auttavat poistamaan ja estämään bakteerien esiintymistä ihollasi. Se on myös hyvin tehokas vaalentava aine, ja lisäksi omenaviinietikka neutralisoi kainaloissa syntyviä epämiellyttäviä hajuja. Sekoita yhtä suuret osat vettä ja omenaviinietikkaa, ja laita nestettä kainaloihisi pehmeällä kankaalla. Voit käyttää myös pelkkää omenaviinietikkaa, mutta kannattaa ensin tehdä pieni testi, jotta voisit välttää ihosi ärsyyntymisen.

Jos kainaloiden tummuus tai täplät ovat asia, josta haluat eroon, ei siis tarvitse kääntyä kaupan kemikaalituotteiden puoleen – kokeile näitä luonnollisia kotikonsteja kainaloidesi ihon vaalentamiseksi!