Logo image
Logo image

7 parasta rasvanpolttojuomaa

4 minuuttia
Parasta näissä rasvaa polttavissa juomissa on se, että sen lisäksi että saat niistä tyydytystä nälkään ja apua painonpudotukseen, ne edistävät myrkkyjen poistumista ja kehon kosteutusta.
7 parasta rasvanpolttojuomaa
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante

Kirjoittanut Yamila Papa Pintor
Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Jos yrität pudottaa painoasi, kannattaa terveellisen ruokavalion ja liikunnan lisäksi kokeilla seuraavaksi esittelemäämme rasvanpolttojuomaa! Ne ovat hyvin helppoja valmistaa, herkullisia sekä ennen kaikkea erittäin tehokkaita.

Jatka siis lukemista, jos mielit pudottaa painoasi hyvinvointia edistävin keinoin – nämä ovat seitsemän parasta rasvanpolttojuomaa!

Kokeile terveellistä rasvanpolttojuomaa

Sen lisäksi, että juot vähintään ne suositellut kaksi litraa vettä päivässä suosittelemme, että kokeilet jatkossa ainakin yhtä rasvanpolttojuomaa – et tule pettymään!

Jos ruokavaliosi on tasapainoinen, ja jos harrastat liikuntaa ainakin kolme kertaa viikossa, tulosten pitäisi ilmestyä melko nopeasti. Pidä kuitenkin mielessä, että ei ole olemassa mitään taikadieettejä.

Kasvismehu

Some figure

Ennen aterioita kannattaa juoda tuoretta kasvismehua, jotta voisit tyydyttää ruokahalusi sekä vähentää ravinnosta saamiesi kalorien määrää. Kasviksissa on paljon ravinteita silloin, kun niitä ei ole käsitelty lämmöllä.

Voit valmistaa mehun suosikkiyhdistelmästäsi, ja tuotteiksi sopivat esimerkiksi pinaatti, selleri, porkkana, parsakaali ja muut vastaavat.

Lisäksi kasviksista valmistetut smoothiet ovat täydellisiä valintoja aterioiden välillä, sillä ne auttavat välttämään sitä, että napostelet jotakin muuta(etenkin sellaisia välipaloja, joissa on paljon rasvaa tai esimerkiksi leivonnaisia).

Kesän koittaessa nämä juomat ovat myös ihanteellisia apuja janon tyydyttämiseksi tai jopa aterioina.

Vesi ja sitruuna

Some figure

Tiedät jo, kuinka tärkeä tekijä vesi on sen kannalta, että voit poistaa myrkyllisiä aineita kehostasi. Jos lisäät siihen sitruunan, voit lisäksi puhdistaa maksaasi sekä auttaa sitä käsittelemään aineenvaihdunnassa tehokkaasti sitä rasvaa, jota kertyy vatsan ja vyötärön alueelle.

 • Lämmin vesi, jossa on sitruunaa, lisää ruoansulatuksen entsyymien tuotantoa, ja nämä vastaavat siitä, että rasvaa palaa ja että maksan toiminta tehostuu.
 • Tässä mahtavassa sitrushedelmässä olevat antioksidantit mahdollistavat myös terveemmän ja kauniimman ihon. Ne esimerkiksi tuhoavat niitä bakteereja, jotka aiheuttavat aknea.
 • Jos tämä ei vielä kuitenkaan vakuuta sinua, lämmin vesi myös vähentää ummetusta sekä puhdistaa paksusuolta.

Tarvittavat ainekset

 • 1 kupillinen lämmintä vettä (250 ml)
 • Mehu puolikkaasta sitruunasta

Näin valmistat tämän hoidon

 • Lämmitä vesi ja purista sitruunasta mehu.
 • Kaada vesi kuppiin ja lisää sitten sekaan sitruunamehu.
 • Sekoita hyvin, ja juo neste tyhjään vatsaan. Toista tätä hoitoa joka päivä kuukauden ajan.

Artisokkavesi

Artisokka on yksi niistä kasviksista, joilla on kaikkein suurin nestettä poistava vaikutus kehossa.

Vesi, jota saadaan tätä kasvista keittämällä, on sekä terveellistä että tehokas apu, sillä se puhdistaa maksaasi rasvasta sekä poistaa myrkkyjä.

Sen lisäksi että syöt artisokkaa, me suosittelemme ettet heitä pois keittämisen jäljiltä jäävää vettä – juo se sen sijaan hoitavana liemenä!

Rasvaa polttava valkoinen tee

Some figure

Vihreän teen ominaisuudet ovat erittäin tunnetut painon vähennykseen liittyen, mutta ei kannata sivuuttaa myöskään valkoisen teen hyötyjä terveyden kannalta.

Tämä tee on kyvykäs rasvaa polttava tuote, ja tämä koskee etenkin vatsan aluetta. Se on myös herkullinen juoma, joka tarjoaa monia hyötyjä kehon terveyttä ajatellen (se muun muassa vähentää kolesterolia).

Voit nauttia tätä teetä jopa kolme kupillista päivässä. Saat hankittua pussillisia valkoista teetä terveys- tai luonnontuotteisiin erikoistuneista kaupoista, ja voit makeuttaa juomasi hunajalla.

 • Jos et saa käsiisi valkoista teetä, tai mikäli haluat muuntaa sen makua hiukan, voit kokeilla muun tyyppisiä teejuomia.
 • Voit myös kokeilla kortteesta, voikukasta, nokkosesta tai laakerinlehdestä valmistettuja yrttiteelaatuja.
 • Kaikillä näillä on nestettä poistavia ominaisuuksia, jotka eivät ole avuksi ainoastaan nesteiden poistamisessa vaan myös rasvan vähentämisessä.

Karpalomehu

Tämä pieni ja tumma hedelmä on loistava hyödyllisten happojen lähde, sillä siitä saa sitrus-, kiniini- ja omenahappoa. Kaikki nämä toimivat ruoansulatuksen entsyymejä, ja ne auttavat rikkomaan rasvakertymiä imusuonten järjestelmässä.

Tämä tarkoittaa sitä, että ne vastaavat sen jätteen käsittelystä, jota maksasi ei prosessoi.

Karpalomehu on täydellinen apu myös niille, joilla on korkea kolesteroli tai diabetes, sillä se parantaa veren laatua. Älä siis epäröi juoda kupillista tätä mehua päivässä, ja tee tämä mieluiten aamiaisen aikana.

Kookosvesi

Some figure

Tämän on hyvin virkistävä, herkullinen ja ennen kaikkea ravitsevaa rasvanpolttojuomaa. Saadaksesi kookosvettä keittiöösi ei ole tarpeen lähteä Karibialle (vaikka tämä voisikin toimia hyvänä tekosyynä!), sillä saat ostettua kookosvettä monista kaupoista.

Kyseessä on ihanteellinen juoma urheilijoille, sillä se sisältää viisi kertaa enemmän kaliumia kuin tunnetut “isotoniset juomat”, ja siten se auttaa välttämään sitä tyypillistä lihaskramppaamista, jota urheilun jälkeen ilmenee.

Kookosvesi on hyvä vaihtoehto niillekin jotka eivät ole himourheilijoita, sillä se edistää myrkyllisten aineiden poistumista, toimii kyvykkäänä antioksidanttina sekä parantaa ruoansulatusta. Lisäksi se kosteuttaa kehoa.

Rasvaa polttava inkivääritee

Inkivääritee on erinomainen rasvaa polttava juoma. Sen lämpöä luovat ainesosat huolehtivat kaikkien jäänteiden kertymien poistamisesta vatsasta (rasva tällä alueella voi johtua istuma-asentoon painottuvasta elämäntavasta, stressistä tai hormonaalisista ongelmista).

Lisäksi inkivääritee hillitsee kortisolin tuotantoa.

Jos sinulla on huono päivä töissä tai jos olet huomannut, että tietokoneen ääressä oleminen on saanut aikaan painonnousua, me suosittelemme ehdottomasti tämän haudukkeen kokeilemista.

Tarvittavat ainekset

 • 1 kupillinen vettä (250 ml)
 • 1/2 teelusikallinen raastettua inkivääriä

Näin valmistat tämän hoidon

 • Kuumenna vettä ja kun se kiehuu, ota kattila pois liedeltä.
 • Lisää sekaan raastettu inkivääri, ja anna juoman hautua viiden minuutin ajan.
 • Hunajaa voidaan lisätä makeuttamiseksi.
 • Juo hauduke välittömästi.

Kaneli-omenavesi

Some figure

Tämä on herkullinen ja ravinteikas vaihtoehto, joka auttaa niitä, jotka haluavat pudottaa painoaan sekä samalla poistaa kehostaan myrkyllisiä aineita.

Voit nauttia jopa litran tätä nestettä päivässä, ja hyvä uutinen on myös se, että sekä omenaa että kanelia voidaan käyttää uudelleen monta kertaa.

Tarvittavat ainekset

 • 1 omena
 • 1 kanelitikku
 • 1 kupillinen jäätä
 • 2 kupillista vettä (500 ml)

Näin valmistat tämän juoman

 • Kuori omena ja viipaloi se ohuiksi paloiksi.
 • Laita se lasipurkkiin yhdessä kanelitikun kanssa.
 • Laita sekaan jää ja sitten viimeisenä vesi.
 • Anna olla muutaman minuutin ajan tai kunnes jää on sulanut.
 • Juo tätä juomaa päivän mittaan.

Kun haluat vähentää rasvaa kehostasi tehokkaammin, ota avuksesi nämä luonnolliset juomat, jotka ovat kyvykkäitä sekä lisäksi tarjoavat herkullisen ratkaisun kyseiseen pulmaan!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Manuel Moreno, G. (2012). Definición y clasificación de la obesidad. Revista Médica Clínica Las Condes. https://doi.org/10.1016/S0716-8640(12)70288-2
 • Godínez Gutiérrez, S. A., Marmolejo Orozco, G. E., Márquez Rodríguez, E., Siordia Vázquez, J. de J., & Baeza Camacho, R. (2002). La grasa visceral y su importancia en obesidad. Revista de Endocrinología y Nutrición.
 • Cañete Estrada, R., & Gil Campos, M. (2007). Obesidad. Pediatria Integral. https://doi.org/10.1016/S1696-2818(06)73637-X
 • Organización Mundial de la Salud. (2015). OMS | Obesidad y sobrepeso. Nota descriptiva No, 311. https://doi.org/http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs311/es/

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.