7 luontaishoitoa näärännäppyjen hoitoon

· toukokuu 3, 2017
Näärännäpyt voivat kehittyä nopeasti ja paranevat usein itsestään muutaman päivän sisällä, mutta vakavat näpyt voivat olla kivuliaita ja epämukavia. Onneksi on olemassa muutamia hyödyllisiä luontaishoitoja, joilla voi nopeuttaa paranemista. Opi niistä tässä artikkelissa!

Näärännäppy on pieni silmäluomelle ilmestyvä punoittava kuhmu, joka johtuu silmän talirauhasen tulehduksesta. Näppy voi olla kivulias ja johtaa valoarkuuteen ja silmän vuotoon. Näärännäpyt aiheuttaa useimmiten stafylokokki, mutta myös muut bakteerit voivat myös aiheuttaa tulehduksen. Se on inhottava vaiva, jonka paranemista voi nopeuttaa luontaistuotteita käyttäen.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle seitsemästä parhaasta luontaistuotteesta, joita voit käyttää näpyn parantamiseen heti ensioireiden ilmestyttyä.

Suositeltua lukemista: 8 tehokasta hoitokeinoa näärännäppyihin

1. Lämpöhaude

1. Compresas frías y calientes

Lämpimän, kostean hauteen asettaminen näpylle auttaa pehmittämään sitä ja poistamaan talirauhasen tukoksen ja tulehduksen. Tämän lisäksi lämpöhaude vähentää tulehdusta ja rauhoittaa kipua, kutinaa ja ärsytystä.

Näin käytät lämpöhaudetta näärännäpyn hoitoon

 • Kostuta puhdas pyyheliina lämpimässä vedessä ja aseta silmän päälle 10 minuutin ajaksi.
 • Rentoudu makuuuasennossa.
 • Toista sama 3-4 kertaa päivässä.

2. Persiljauute

Voit käyttää persiljasta valmistettua haudetta näärännäpyn rauhoittamiseen. Persiljan rauhoittava ja tulehdusta hillitsevä vaikutus vähentää näärännäpyn kokoa ja hillitsee ärsytystä. Tämän lisäksi persilja toimii puhdistavana aineksena silmän alueella ja auttaa poistamaan bakteereita ja silmää ärsyttäviä hiukkasia.

Näin valmistat persiljauutteen

 • Valmista ensin teeuute käyttämällä persiljan lehtiä. Kiehauta vesi, lisää kourallinen persiljaa ja anna uuttua.
 • Kun tee on jäähtynyt, taputtele sitä luomelle vanulapulla tai puhtaalla liinalla.
 • Anna uutteen imeytyä 10-15 minuuttia, huuhtele iho ja toista hoito kolme kertaa päivässä.

Kaipaatko lisäideoita persiljan käyttöön? Lue: Persiljan hyödyt terveydelle ja kauneudelle

3. Kamomillatee

Bolsas-te-ojos-hinchados

Kamomillalla on luontaisesti rauhoittava ja uudistava vaikutus, joka soveltuu näärännäppyjen pikaiseen hoitoon. Käyttämällä kamomillateepusseja suoraan silmällä rauhoitat näppyä, ehkäiset turvotusta ja tapat tulehdusta aiheuttavia bakteereja.

Näin käytät kamomillaa

 • Kostuta kamomillateepussit kiehuvassa vedessä, anna niiden jäähtyä ja aseta silmille.
 • Anna teepussin vaikuttaa 15 minuuttia. Toista hoito 2-3 kertaa päivässä.

4. Kurkuma

Kurkumalla on antibakteerinen ja tulehdusta hillitsevä vaikutus, mikä tekee siitä hyvän hoitovaihtoehdon näärännäpyille.

Ainekset

 • 1 tl jauhettua kurkumaa
 • 250 ml vettä

Näin käytät kurkumaa

 • Lisää teelusikallinen kurkumaa kupilliseen kuumaa vettä, sekoita ja kun vesi jäähtyy sopivasti hiero sitä silmän iholle puhtaalla liinalla.
 • Käytä hoitoa 2-3 kertaa päivässä.
 • Voit käyttää myös pipettiä hoidon levittämiseen.

Suositeltua lukemista: Kurkumaa ja hunajaa nivelkipuihin

5. Aloe vera

aloe vera contra orzuelos

Aloe veran sisältämät yhdisteet ovat tehokas apu näärännäppyä hoidettaessa. Aloe veraa voi käyttää sekä sisäisesti että ulkoisesti, ja iholla käytettynä sen sisältämät antibakteeriset ja kosteuttavat ainekset ehkäisevät tulehdusta ja auttaa rauhoittamaan näpyn punoitusta ja turvotusta. 

Näin käytät aloe veraa

 • Poista aloe veran lehdistä löytyvää geeliä ja käytä sitä silmäluomien hieromiseen.
 • Anna vaikuttaa 5 minuuttia ja huuhtele silmien alue.
 • Voit myös kostuttaa vanulapun aloemehuun ja hieroa sitä suoraan näpylle.

6. Kurkku

Kurkku on täynnä vettä, antioksidantteja ja tulehdusta hillitseviä aineksia, jotka auttavat parantamaan näärännäpyn nopeasti. Kurkkua on usein myös helposti saatavilla kaikista ruokakaupoista ja se on edullinen hoitovaihtoehto.

Kurkun sisältämät ainekset sitovat nesteitä ja virkistävät, jolloin tulehdus ja turvotus, sekä kutina ja kirvely helpottuvat.

Näin käytät kurkkua näärännäpyn hoitoon

 • Leikkaa kurkusta muutama viipale ja aseta silmälle.
 • Anna vaikuttaa 5 minuuttia ja toista hoito 4 kertaa päivässä.

Suositeltua lukemista: 6 syytä juoda kurkkuvettä päivittäin

7. Kehäkukka

Té de caléndula

Kehäkukka on kasvi, jonka antibakteerinen ja kiinteyttävä vaikutus auttaa lievittämään näärännäpyn aiheuttamia ikäviä oireita. Kehäkukkaa voi käyttää hauteessa, joka helpottaa punoitusta, kuumotusta, kipua ja turvotusta silmän alueella.

Näin käytät kehäkukkaa näärännäpyn hoitoon

 • Valmista ensin pieni määrä teeuutetta tuoreista kehäkukista. Kiehauta vesi kattilassa tai mikrossa, lisää kukat ja anna niiden uuttua jonkin aikaa. Odota uutteen jäähtymistä ja levitä se sitten iholle kostuttamalla pyyheliina uutteeseen. Paina liina silmälle ja anna uutteen imeytyä niin kauan, että pyyheliina muuttuu kylmäksi.
 • Käytä hoitoa kolme kertaa päivässä.

Valitse yksi tässä artikkelissa esitelty hoito ja huomaat pian, miten nopeasti näärännäppy rauhoittuu ja katoaa. Käytä vain yhtä hoitomuotoa kerrallaan, sillä hoitojen yhdistely voi johtaa ihoärsytykseen ja ongelman pahenemiseen.

Suositeltua lukemista: Näärännäppyjen poisto luonnollisesti