Logo image
Logo image

7 kuvaa, jotka vauvasta kannattaa ottaa

3 minuuttia
Kuvat ovat erinomainen keino ikuistaa ainutlaatuiset hetket, kuten lapsen syntymä, hänen ensimmäiset kertansa ja kaikki tärkeät hetket hänen elämässään. Lue tästä artikkelista, millaiset hetket kannattaa tallentaa kameralle.
7 kuvaa, jotka vauvasta kannattaa ottaa
Kirjoittanut Daniela Colmenares
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Kuvat ovat hyvä keino ikuistaa arvokkaat hetket, esimerkiksi lasten ensimmäiset elinkuukaudet ja -vuodet, heidän syntymäpäivänsä, ristiäisensä tai vain yhdessä viettämänne arkipäivä. Tässä artikkelissa ehdotamme seitsemää kuvaa, jotka lapsesta kannattaa ottaa.

Vauvan ensimmäinen kylpy tai ensimmäinen kerta kun näit hänet ja sait hänet syliisi, ovat ainutlaatuisia hetkiä teidän kummankin elämässä. Jos odotat ensimmäistä lastasi etkä tiedä millaisia kuvia hänestä kannattaisi ottaa, jatka lukemista jaamme joitakin suosituksia tässä artikkelissa.

Seitsemän kuvaa, jotka lapsesta kannattaa ottaa

1. Kuvia ennen syntymää

Some figure

Ensimmäiseksi lapsesta kannattaa ottaa kuvia jo ennen syntymää. Ei ole pakko odottaa vauvan putkahtamista maailmaan, ennen kuin voit ottaa kuvia hänestä tai hänen syntymäänsä edeltävistä valmisteluista. Ensimmäiset kuvat lapsesta ovat yleensä ultraäänikuvia, joita saat äitiysneuvolasta raskauden aikana ja kun sinulle kerrotaan tulevan lapsesi sukupuoli. Voit myös ottaa kuvia vauvan huoneesta, häntä odottavista leluista ja hänen ajastaan mahassasi.

2. Tietoja vauvan syntymästä

Voit myös säilyttää kivan muiston syntymähetkestä, laittaa ylös kellonajan, vauvan painon, pituuden, ensimmäiset vaatteet ja ensimmäisen kohtaamisen sinun kanssasi. Tällaiset kuvat eivät ole tavanomaisia, joten voit aina tehdä jotain uutta.

He, jotka haluavat enemmän kuin kuvan, voivat tallentaa syntymän videokameralla jonkun taitavan kuvaajan avulla. Jos lapsi syntyy kotona, tämä idea on helpompi toteuttaa; synnytysklinikalla siihen on kysyttävä lupa.

3. Perhekuvat vauvan kanssa

Some figure

Jokainen perheenjäsen haluaa varmasti kuvan uusimmasta tulokkaasta. Voitte ottaa ryhmäkuvia, jokainen perheenjäsen erikseen vauvan kanssa tai tietyt perheenjäsenet yhdessä. Jotkut äidit otattavat usein kuvia vauvasta tämän sisarusten kanssa, toiset serkkujen, jotkut setien ja tätien, osa isovanhempien ja tietysti itse vanhempien kanssa.

Perhe on kaikkein tärkein asia! Nämä kuvat saattavat olla kaikkein arvokkaimpia muistoja ajalta, jolloin vauva tapaa muut perheenjäsenet ensimmäistä kertaa. Tällaisia kuvia ihmisten iloisista kasvoista uuden tulokkaan rinnalla kannattaa ottaa.

4. Yksityiskohdat: ikuisia muistoja

Se mikä tekee vauvoista kaikkein suloisimpia olentoja maailmassa, on niiden pieni koko. Jokainen osa heissä on ihana, aina nenästä pieniin varpaisiin. Ikuista nämä yksityiskohdat kuviin. Säilytä muistot siitä miltä vauva näytti alussa, silloin kun hän ei vielä kunnolla kyennyt avaamaan silmiään ja kun hän ensimmäisen kerran tarttui käteesi pienillä sormillaan.

5. Ikuista kasvu

Some figure

Tämä on yksi seitsemästä kuvasta, joka lapsesta kannattaa ottaa: hänen muutoksensa ja kasvunsa ajan myötä. Voit esimerkiksi ottaa kuvan hänestä samassa asennossa ja paikassa joka puolen vuoden tai vuoden välein. Pystytkö kuvittelemaan lapsesi 6-vuotiaana? Miten suuren muutoksen näetkään syntymästä tuohon hetkeen! Ja parasta siinä on se, että voit ikuistaa tämän matkan jokaisen vaiheen kuviin.

6. Eleet ja ilmeet

Kuten kaikilla ihmisillä, jokaisella vauvallakin on omat eleensä ja ilmeensä. Hän saattaa työntää kielensä ulos hassulla tavalla, kurtistaa kulmiaan, nauraa hallitsemattomasti tai katsoa vihaisesti. Ota nämä hetket talteen, sillä ne huvittavat lasta itseään varmasti vanhempana ja lämmittävät sinun sydäntäsi.

Some figure

7. Ensimmäiset kerrat!

Nämä kuvat on ehdottomasti oltava valokuva-albumissa. Kun vauva otti ensimmäiset askeleensa, sai ensimmäisen hampaansa, ryömi ensimmäistä kertaa, söi ensimmäisen kerran vesimelonia tai jäätelöä tai meni ensimmäistä kertaa puistoon.

Lopuksi

Tärkeintä vauvakuvissa ei ole paikka, kamera tai oikea kuvakulma, vaan kyky oppia tallentamaan taianomaiset hetket ja tunteet, sekä olla luova. Ota näitä kuvia lapsestasi ja nauti siitä. Tulosta ne, kehystä ne tai tee niistä albumi. Valinta on sinun! Kun lapsesi syntyy, myös hän saa oman henkilökohtaisen kuvan: sinut.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.