Logo image
Logo image

7 aineenvaihduntaa nopeuttavaa maustetta

3 minuuttia
Mausteiden lisääminen ruokavalioon on helppo tapa nopeuttaa aineenvaihduntaa ja polttaa enemmän rasvaa. Lue lisää tästä artikkelista!
7 aineenvaihduntaa nopeuttavaa maustetta
Kirjoittanut Okairy Zuñiga
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

On tärkeää pysyä terveessä painossa elääkseen tervettä elämää. Ihannepainon saavuttaminen ei kuitenkaan ole helppoa, erityisesti kun ottaa huomioon nykyajan huonot tottumukset. Onneksi on olemassa seitsemän aineenvaihduntaa nopeuttavaa maustetta, jotka on helppo ottaa osaksi normaalia ruokavaliota.

Saavuttaaksesi ihannepainosi sinun on keskityttävä kolmeen tavoitteeseen:

 • Aineenvaihdunnan nopeuttamiseen
 • Rasvan vähentämiseen
 • Ruokahalun pienentämiseen

Tänään suosittelemamme mausteet sisältävät runsaasti ravintoaineita, jotka parantavat elämänlaatuasi ja ehkäisevät sairauksia, kuten:

Katsotaan, mitkä nämä 7 aineenvaihduntaa nopeuttavaa maustetta ovat!

Some figure

1. Sinappi

Sinappikasvi kuuluu ristikukkaisten kasvien heimoon, johon kuuluvat myös kaali, ruusukaali ja parsakaali.

Sinapinsiemenet auttavat nopeuttamaan aineenvaihduntaa, sillä ne nostavat elimistön lämpötilaa ja auttavat polttamaan kaloreita tehokkaammin.

Mitä sinun tulisi tehdä?

 • Ensiksi, voit syödä kolme ruokalusikallista sinapinsiemeniä ennen liikuntaa. Tämä auttaa polttamaan hieman ylimääräisiä kaloreita treenin aikana.
 • Paras tapa saada mausteesta suurimmat hyödyt irti on syödä sen siemenet. Kaupan sinappiakin voi syödä, mutta se sisältää tavallisesti säilöntäaineita ja suolaa, jotka saavat aikaan haluttua päinvastaisen vaikutuksen. Valitse sen sijaan luonnollista, orgaanista sinappia.

2. Kurkuma

Kurkuma on värikäs mauste, jota käytetään laajalti ruoanlaitossa.

Lukuisten tutkimusten mukaan tämä mauste voi vähentää rasvakudoksen muodostumista. Tämä tarkoittaa sitä, että kurkuman syöminen vähentää elimistön rasvaa ja ehkäisee painonnousua.

Se voi olla myös hyödyllinen diabeteksen hoidossa, sillä se parantaa insuliiniresistenssiä ja säätelee korkeaa verensokeria.

3. Inkivääri

Some figure

Haluaisitko polttaa enemmän rasvaa vähemmällä liikuntamäärällä? Yleinen ongelma ihmisillä on se, etteivät he saa tarvittavaa määrää liikuntaa saavuttaakseen haluamansa painon.

Onneksi inkivääri saa kehosi käyttämään ylimääräistä rasvaa polttoaineena.

Tämän lisäksi inkivääri rauhoittaa ja rentouttaa ruoansulatuskanavaa tulehdusta lievittävien ominaisuuksiensa ansiosta.

Nämä hyödyt saadaksesi sinulla on useita eri vaihtoehtoja. Helpointa on nauttia kupillinen inkivääriteetä joka päivä. Voit juoda sitä aamupalalla tai käyttää pohjana vihersmoothiessa.

4. Kardemumma

Kardemumma on aromikas mauste, jota käytetään laajalti aasialaisessa keittiössä ja lääkehoitona ruoansulatusongelmiin.

On tärkeää huomauttaa, että siinä on erikoinen makea ja voimakas maku, joka ei välttämättä miellytä kaikkia maustetta ensimmäistä kertaa kokeilevia ihmisiä. Se on kuitenkin ihanteellinen rasvanpolttokyvyn lisäämisessä.

5. Kaneli

Kanelia saadaan tiettyjen pensaiden oksista, jotka kuivuttuaan muodostavat aromikkaita, kaikille tuttuja tankoja.

Kanelilla on lukuisia hyötyjä, mukaan lukien:

 • Kehon happamuuden vähentäminen
 • Ruoansulatuksen sääteleminen
 • Flunssan torjuminen
 • Verensokeritasojen alentaminen
 • Triglyseridien ja huonon kolesterolin (LDL) hillitseminen

Näitä ominaisuuksia hyödyntääksesi lisää vain hieman jauhettua kanelia jälkiruokiin. Toinen vaihtoehto on kanelitee, jota voit juoda joka päivä. Jos tee on mielestäsi vähän mautonta, lisää siihen hieman maitoa tai käytä sitä pohjana muihin juomiin.

6. Kumina

Some figure

Kumina on mauste, joka nopeuttaa aineenvaihduntaa ja antaa ainutlaatuisen aromin ja maun ruokiisi.

Sillä on runsaasti erilaisia ominaisuuksia, jotka voivat auttaa pudottamaan painoa:

 • Se parantaa ruoansulatusta metaboloimalla enemmän ravintoaineita.
 • Se taistelee tulehdusta vastaan, mikä on erityisen tärkeää jos saat helposti turvotusta.
 • Se vähentää kaasun muodostusta, joka voi aiheuttaa ummetusta.
 • Se on luonnollinen antioksidantti, joka stimuloi aineenvaihduntaa ja tuhoaa näin rasvakudosta muuttamalla sen energiaksi.

7. Mustapippuri

Mustapippuri antaa ainutlaatuisen tulisen maun ruokiin ja samalla myös:

 • Stimuloi ruoansulatusnesteiden eritystä, mikä nopeuttaa aineenvaihduntaprosesseja.
 • Vähentää kaasun muodostusta.
 • Toimii luonnollisena diureettina.
 • Säätelee verenpainetta.

Paras asia mustapippurissa on se, että se on yksi tavallisimmista mausteista, joten luultavasti jo käytät sitä itsekin. Jos et, on aika alkaa lisätä sitä ruokiin.

Pudottaaksesi painoasi nopeammin sinun tulisi yhdistää nämä mausteet päivittäiseen liikuntarutiiniin ja tasapainoiseen ruokavalioon.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Costello RB, Dwyer JT, Saldanha L, Bailey RL, Merkel J, Wambogo E. Do Cinnamon Supplements Have a Role in Glycemic Control in Type 2 Diabetes? A Narrative Review. J Acad Nutr Diet. 2016 Nov;116(11):1794-1802. doi: 10.1016/j.jand.2016.07.015. Epub 2016 Sep 8. PMID: 27618575; PMCID: PMC5085873.
 • Di Pierro F, Bressan A, Ranaldi D, Rapacioli G, Giacomelli L, Bertuccioli A. Potential role of bioavailable curcumin in weight loss and omental adipose tissue decrease: preliminary data of a randomized, controlled trial in overweight people with metabolic syndrome. Preliminary study. Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2015 Nov;19(21):4195-202. PMID: 26592847.
 • Gregersen N. T, Belza A, et al. Acute effects of mustard, horseradish, black pepper and ginger on energy expenditure, appetite, ad libitum energy intake and energy balance in human subjects. British Journal of Nutrition. Febrero 2013. 109 (3): 556-63.
 • Jarvill-Taylor K. J, Anderson R. A, et al. A hydrocychalcone derived from cinnamon functions as a mimetic for insulin in 3T3-L1 adipocytes. Journal of the American College of Nutrition. Agosto 2001. 20 (4): 327-36.
 • Koithan M, Niemeyer K. Using herbal remedies to maintain optimal weight. J. Nurse Pract. Febrero 2010. 6 (2): 153-154.
 • Maharlouei N, Tabrizi R, Lankarani KB, Rezaianzadeh A, Akbari M, Kolahdooz F, Rahimi M, Keneshlou F, Asemi Z. The effects of ginger intake on weight loss and metabolic profiles among overweight and obese subjects: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Crit Rev Food Sci Nutr. 2019;59(11):1753-1766. doi: 10.1080/10408398.2018.1427044. Epub 2018 Feb 2. PMID: 29393665.
 • Park U-H, Jeong H-S, et al. Piperine, a component of black pepper, inhibits adipogenesis by antagonizing PPARy activity in 3T3-L1 cells. Journal of Agriculture and Food Chemistry. Abril 2012 60 (15): 3853-60.
 • Rahman M, Nazmul Alam M, et al. Cardamom powder supplementation prevents obesity, improves glucose intolerance, inflammation and oxidative stress in liver og hihi carbohydrate high fat diet induced obese rats. Lipids in Health and Disease. Agosto 2017. 16:151.
 • Zare R, Heshmati F, et al. Effect of cumin powder on body composition and lipid profile in overweight and obese women. Complementary Therapies in Clinical Practice. Noviembre 2014. 20 (4): 297-31.
 • Zheng J, Zheng Sh, et al. Dietary capsaicin and its anti-obesity potency: from mechanism to clinical implications. Bioscience Reports. Junio 2017. 37 (3): BSR20170286.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.