6 vinkkiä näön parantamiseen luonnollisesti ilman leikkausta

Sinun tulisi treenata silmiäsi ja katsoa vuorotellen lähelle ja kauas aina kun mahdollista. Myös katseen suuntaaminen useisiin paikkoihin ja silmärasituksen lievittäminen auttavat parantamaan näkökykyä.
6 vinkkiä näön parantamiseen luonnollisesti ilman leikkausta
José Gerardo Rosciano Paganelli

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri José Gerardo Rosciano Paganelli.

Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Näköä voidaan parantaa luonnollisesti joidenkin parhaimpien vinkkien ja silmäharjoitusten avulla. Silmiä voidaan siis treenata ja näin välttää niiden päivittäinen rasittuminen.

Tässä artikkelissa on listattu parhaat vinkit näön parantamiseen ilman leikkausta.

Näön parantaminen on mahdollista

Suurin osa optikoista sanoo, ettei näön parantaminen ole mahdollista. Jotkut ovat kuitenkin alkaneet toimia sen saavuttamiseksi. Tämä pätee erityisesti lapsiin ja niihin ihmisiin, joilla on silmäsairauksien ensioireita.

On osoitettu, että silmälasien määrääminen henkilölle jolla on vain lievästi huono näkö, on itse asiassa pikemminkin huono kuin hyvä asia. Tämä olisi paras hetki aloittaa pyrkimykset näön parantamiseen luonnollisesti, sillä tällaisen henkilön näköhän on jo valmiiksi suhteellisen hyvässä kunnossa.

Mitä enemmän aikaa kuluu ja mitä enemmän ihminen tottuu silmälaseihin, sitä vaikeampaa se on. Se ei kuitenkaan ole mahdotonta.

Vinkkejä näön parantamiseen

1. Ota silmäsi huomioon

suurennuslasi

Ensimmäinen askel näön parantamisessa on se, että on tietoinen silmistään. Vaikka meillä on kyky katsoa ja nähdä, emme kiinnitä huomiota siihen, kuinka käytämme silmiämme.

Tunteet ja jokapäiväinen rasitus varastoituvat silmiin. Tämä aiheuttaa näköongelmia. Hyvä asia on kuitenkin se, että se mitä ennen pidimme parantumattomana, voi todellisuudessa olla parannettavissa.

Sinun tulisi vähän kerrallaan kiinnittää huomiota siihen, mitä teet silmilläsi. Tarkastele, milloin siristät niitä, miksi et katso tiettyihin suuntiin, miksi katsot maahan jne.

2. Pidä taukoa silmälaseista

Monien ihmisten on pakko käyttää laseja päivittäin. Valitettavasti tämä saattaa johtaa riippuvuuteen. Silmäsi tottuvat laseihin, sillä niiden ei tarvitse ponnistella. Tästä syystä ihmiset yleensä huonontavat näköään sen parantamisen sijaan.

Suosittelemme, että olet käyttämättä laseja pari tuntia päivässä. Tee se aina kun mahdollista saadaksesi silmäsi työskentelemään. Voit sitten vähitellen lisätä aikaa, jonka vietät ilman laseja.

3. Katso lähelle, katso kauas

harjoituksia näön parantamiseen

Menetämme vähitellen kykyämme katsoa eri etäisyyksiin. Tämä pätee erityisesti kaupungeissa asuviin ihmisiin, sillä heidän ympärillään on rakennuksia, jotka estävät katsomasta kaukaisuuteen.

Sinun tulisi harjoittaa kauas katsomista aina kun mahdollista. Mene tilaisuuden tullen aukeisiin paikkoihin, joissa ei ole näköesteitä.

Lisää tämä yksinkertainen harjoitus päivittäisiin rutiineihisi aina kun mahdollista: katso vuorotellen kauas ja lähelle. Keskity sinua ympäröiviin esineisiin ja yksityiskohtiin.

4. Selätä silmien rasitus

Monissa tapauksissa näkö huononee silmärasituksen seurauksena. Tämä voi johtua liiallisesta tietokoneen tai television ruudun tuijottamisesta. Tämä tapahtuu jopa huomaamattasi, koska olet niin keskittynyt.

Lisäksi tällainen rasitus voi aiheuttaa toistuvia päänsärkyjä.

Silmien rentouttamiseksi voit hyödyntää seuraavaa tekniikkaa:

  • Hankaa molempia kämmeniäsi yhteen, kunnes ne lämpiävät.
  • Aseta kyynärpääsi pöydälle ja piilota silmäsi kämmeniesi sisään, mutta älä paina niitä.
  • Rentoudu muutama minuutti tässä asennossa. Yritä samalla huomata mahdollinen rasitus silmissäsi tai niitä ympäröivissä lihaksissa.
  • Tämän harjoitus tuo suurta helpotusta silmärasitukseen. Huomaat myös sen jälkeen, että näkösi on tarkempi.

5. Katso kaikkiin suuntiin

silmä

Oppiaksesi katsomaan sekä lähelle että kauas sinun tulisi käyttää myös muita silmiä hyödyttäviä tekniikoita. Jos et tee niin, ne surkastuvat.

Tämän tehdäksesi pyri liikuttamaan silmiäsi pääsi sijaan aina kun haluat katsoa jotakin. Sinun tulisi myös katsoa kaikkiin suuntiin: ylös, alas, sivuille, viistoon ja jopa nenää kohti.

Näin pidät silmälihaksesi kunnossa.

6. Ruokavalio

Jokaisessa luontaishoidossa on aina mukana myös ruokavalio. Oikeanlaisesta ruokavaliosta saat tarvittavat ravintoaineet elimistön toimintoihin.

Ruokavalion tulisi sisältää:

  • Hedelmiä ja vihanneksia
  • Hyviä rasvoja
  • Korkealaatuista proteiinia
  • Kokojyvää
  • Pähkinöitä ja siemeniä

Hyvä näkökyky on kiinni vain tietämyksestä ja silmien huolenpidosta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.