Tottumukset, jotka voivat tietämättäsi aiheuttaa sairauksia

Tiesitkö, että perunoiden laittaminen jääkaappiin voi olla haitaksi terveydellesi? On tapoja, joiden luulemme olevan terveellisiä. Olet kenties tehnyt tällaisia asioita koko elämäsi ajan, vaikka niistä olisikin parasta hankkiutua eroon, jos haluat välttää sairauksia. Jatka lukemista, ja saat tietää, mitä nämä haitalliset tavat ovat!

Tiedät, että ulos meneminen ilman takkia talvella voi saada sinut vilustumaan, ja että liiallinen syöminen tulee johtamaan ruoansulatusongelmiin. On kuitenkin monia sellaisia tapoja, jotka ovat osa arkeasi ja jotka saavat sinut sairastumaan ilman, että olisit tästä tietoinen.

Tässä artikkelissa kerromme muutamasta tällaisesta hyvin tavallisesta haitallisesta tottumuksesta, jotta voisit yrittää välttää niitä – jatka lukemista, sillä lisäksi saat tietää syitä moniin yleisiin sairauksiin.

Mitä sellaista itse teet päivittäin, joka saa sinut sairastumaan?

Kukaan ei tietystikään halua olla sairas sekä kärsiä oireista ja kivuista. Ongelmana on kuitenkin se, että moni ei tiedä, mitä seurauksia tietyillä haitallisilla tavoilla on.

Tällaisiin asioihin, jotka voivat olla vahingollisia terveydellesi, kuuluvat seuraavat tavalliset tottumukset:

Vaatteiden kuivattaminen kotona sisällä

vaatteiden kuivaus

Jos ripustat vaatteesi kuivumaan sisälle esimerkiksi sateen sattuessa, laitat pyykit yleensä lähelle patteria tai kylpyhuoneeseen. Tai ehkäpä laitat ne keittiöön tai kenties olohuoneeseen, jossa laitat sitten ikkunan puoliksi auki, jotta pyykit pääsisivät tuulettumaan.

Märkien vaatteiden jättäminen kotiin sisälle luo epäterveellisen ympäristön. Tämä johtuu siitä, että home ja pölypunkit lisääntyvät paljon nopeammin kosteissa kuin kuivissa ympäristöissä.

Aamiaisen väliin jättäminen

Jotkut ihmiset tekevät näin siksi, että he kokevat ettei aikaa ole tarpeeksi. Tai sitten kyseessä voi olla tapa, mutta joka tapauksessa on niin, että aamiainen jää väliin monelta lähdettäessä kotoa aamulla. Tämä on kuitenkin suuri virhe.

Ensinnäkin tulisi muistaa, että kehosi tarvitsee energiaa pystyäkseen kohtaaman uuden päivän. Lisäksi tulisi pitää mielessä, että jos et syö aamiaista, vatsasi tulee tarvitsemaan enemmän ravinteita seuraavien tuntien aikana.

Tämän vuoksi syöt sitten suuren lounaan tai nautit kokoajan välipalaa. Tämä aiheuttaa painonnousua ja siihen liittyviä sairauksia, jotka sisältävät korkean kolesterolin ja korkean verenpaineen sekä muita ongelmia.

Lääkärille valehteleminen

Sillä ei ole väliä, minkä tyyppinen lääkäri tässä on kyseessä. On todennäköistä, että olet sanonut joskus jonkin pienen ”valkoisen valheen” vastaanotolla ollessasi. Muista, että kun teet näin, lääkärisi ei voi auttaa sinua korjaamaan ongelmaasi tai parantamaan sairauttasi.

Tämä voi myös aiheuttaa epätarkan diagnoosin ja sen, että saat väärää lääkettä. Kaikki tämä voi sitten saada sairautesi pahenemaan tai jopa asettaa koko elämäsi vaaraan.

Epämukavien kenkien käyttö

epämukavat kengät

Naiset haluavat joskus mieluummin olla kauniita 15-sentin koroissa kuin huolehtia jalkojensa terveydestä. Tai ehkäpä tunnet sellaisia miehiä, jotka käyttävät mainosten mukaisia lenkkareita, ja saavat sen myötä jalkasientä.

Jalkineiden tulisi aina olla mukavat. Tämä on asia, joka on muodinmukaisuutta tärkeämpi. Muutoin tuloksena voi olla monia epämukavuutta tuottavia ongelmia, kuten kovettumia, sientä, ihon kuoriutuminen, huono haju, kutina ja jopa varpaiden vääntyminen.

Hampaiden harjaaminen heti syönnin jälkeen

On totta, että suun hygienia on tärkeä asia, mutta ongelmana on se, että ajankohta hampaiden harjaukselle ei aina ole se oikea.

Jotkut harjaavat hampaansa heti kun he ovat syöneet lounaan tai illallisen. Näin tekeminen itse asiassa estää sylkeä neutralisoimasta suun pH-tasoja. Tämän seurauksena hampaiden kiille vahingoittuu ruoan sisältämien happojen vuoksi.

Odota siis vähintään 30 minuuttia ennen kuin harjaat hampaasi. Tämän odottelun aikana voit kyllä juoda vettä.

Syöminen juuri ennen kuin menet nukkumaan

Viimeisen suupalan syönti silloin, kun olet jo pyjamassasi ja sängyssä, ei ole hyvä idea.

Miksi näin sitten on?

  • Ensinnäkin tulet saamaan tästä huonoa ruoansulatusta.
  • Lisäksi et pysty nukkumaan kunnolla.
  • Kolmas seuraus on, että tulet luultavasti kokemaan painonnousua (ruoansulatusprosessit ovat paljon hitaammat silloin kun nukut).

Lisäksi on huono idea syödä kovin runsaasti illallisella. Tämä on totta etenkin silloin, jos haluat välttää unettomuutta ja sen aiheuttamia haittoja elimistöllesi.

Syöminen silloin, kun sinulla ei ole ruokahalua

Yksi huono tapa, joka myös liittyy ruokaan, on yhteydessä omaan oloosi. Tämä tarkoittaa sitä tilannetta, kun syöt ollessasi tylsistynyt, surullinen tai hermostunut.

Ilman että edes tajuaisit asiaa, saatat tällöin syödä suuren määrän ruokaa, sekoittaa aineksia sekä aiheuttaa itsellesi suurta ruoansulatuksen vaikeutumista. Hermostuneena, masentuneena tai stressin alaisena syöminen voi myös saada aikaan painonnousua. Lisäksi se voi aiheuttaa kaiken tyyppisiä vatsakipuja.

Työskentely yöllä

töitä yöllä

Tämä käsittää myös opiskelun. On monia ihmisiä, jotka sanovat, että he työskentelevät paremmin keskiyön jälkeen. Totuus tästä on kuitenkin se, että yöllä kehosi ja aivosi hidastavat aineenvaihduntaansa.

Lisäksi muista se, että päivällä nukkuminen ei ole sama asia kuin yöllä nukkuminen, kun sinun tarvitsee saada lepoa koko yön työskenneltyäsi. Yöllä töiden teko on sama asia kuin kehon biologisen kellon sekoittaminen. Tämä voi aiheuttaa stressiä, ärtyneisyyttä ja jopa painonnousua.

Perunoiden pitäminen jääkaapissa

Tämä suosittu kasvis, jota on monissa kodeissa, pitää sisällään salaisuuden, jota ei ole helppo hoksata. Sen sisältämä tärkkelys muuttuu sokeriksi, jos peruna laitetaan jääkaappiin.

Ongelmana on se, että kun perunaa kuumennetaan, siitä tulee karsinogeeneja sisältävää ruokaa.

On esimerkiksi todistettu tietyissä tutkimuksissa, että jääkaapissa pidetyt perunat, jotka on myöhemmin paistettu, ovat tuottaneet syöpään liittyvää ainetta.

Kynsien pureskelu

Tämä on huono tapa, ja sen tietävät kaikki. Kyseinen tottumus ei ole haitallinen vain käsiesi ulkonäön kannalta (se voi esimerkiksi aiheuttaa epämuodostumia sormissasi), sillä se on haitta myös hampaittesi terveydelle.

Kiilteesi kuluu nimittäin siitä, että se hankaa kynsiäsi vastaan. Jos tämä ei vielä kuitenkaan vakuuta sinua, muista, että voit kynsiäsi pureskelemalla saada monenlaisia sairauksia. Tämä johtuu siitä, että likaiset sormesi ovat yhteydessä suusi limakalvoihin, kun puret kynsiäsi.

Ikkunoiden avaaminen aamulla

avaa ikkkunan

Ehkäpä isoäitisi tai äitisi sanoi joskus, että on aivan välttämätöntä avata kodin ikkunat heti kun heräät.

Tämä olikin hyvä neuvo silloin joskus, mutta se ei ole hyödyksi niille, jotka elävät nykyaikaisissa kaupungeissa. Saatat ajatella, että ikkunasta sisään tuleva ilma on raikasta, mutta tosiasiassa tämä ilma on täynnä myrkkyjä, jotka voivat tehdä sinusta sairaan.

Ruoan kuumentaminen muovisissa astioissa

On hyvin tavallista, että töihin viedään kotona tehtyä ruokaa, jotta voitaisiin säästä rahaa. Muoviset astiat joita ruoan kuljettamiseen käytät, ovat samalla myös lautasesi, ja ne ovat se astia jossa ravinto kuumennetaan. Laitat siis ruoan mikroon siinä muovikipossa, jossa toit sen töihin.

Emme tässä käsittele sitä, kuinka mikroaaltouunit ovat haitaksi ihmisen terveydelle, mutta asia on vieläkin ongelmallisempi, jos käytät ruoan kuumennukseen eväsrasiaasi. Se muovi, jota näissä rasioissa on, sisältää nimittäin ainetta nimeltään bisfenoli-A. Kyseessä on kemikaaliyhdiste, josta tulee myrkyllinen, kun se joutuu korkeisiin lämpötiloihin. Sitä pääseekin monen lounasruokan ilman, että henkilö olisi itse asiasta tietoinen.

UUTISIA VERKOSSA