6 öljyä meikinpoistoon

Risiiniöljy on yksi parhaista ratkaisuista rasvaisen ihon hoitotuotteeksi, ja se sopii myös tällaiselle ihotyypille meikinpoistoon, sillä se tasapainottaa pH-arvoa sekä poistaa tukkeumat ihohuokosista.
6 öljyä meikinpoistoon

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Yksi kaikkein tärkeimmistä vaiheista naisen päivittäisessä kauneusrutiinissa on meikinpoisto. Voit jättää meikit kasvoille päivän ajaksi, mutta on tärkeää poistaa ne ennen kuin menet nukkumaan, jotta voisit välttää vahingon aiheutumista ihollesi.

Ongelmana on se, että moni ei oikeastaan ole tietoinen siitä, kuinka tärkeää tämä on tehdä joka päivä, ja joskus sänkyyn mennäänkin meikit yhä kasvoilla.

Tämän tuloksena ihohuokoset tukkeutuvat, aknen tai finnien riski lisääntyy, ja vaarana on myös saada monia iho-ongelmia, jotka voivat aiheuttaa ennenaikaista ikääntymistä.

Tämän vuoksi on hyvä tietää sellaisista luonnollisista tuotteista, jotka sopivat hyvin meikinpoistoon. Sen lisäksi että ne ovat edullisempia kuin kaupan valmistuotteet, ne eivät aiheuta mitään sivuvaikutuksia iholla.

Parhaat öljyt meikinpoistoon

Tällä kertaa haluamme kertoa kuudesta luonnollisesta öljystä, joiden ominaisuudet helpottavat meikinpoistoa sekä lisäävät ihosi ravinteita.

Miksipä et kokeilisi näitä oivallisia vaihtoehtoja kaupan kemikaalituotteille? Et tule pettymään!

1. Oliiviöljy

 

oliiviöljy ja suola

Oliiviöljy on luonnollinen tuote, jota voidaan käyttää joka päivä iholle jääneen meikin poistamiseksi kunnolla.

Sen öljyinen koostumus ja antioksidanttiominaisuudet vaikuttavat siten, että ne syventävät ihohuokosia sekä tekevät ihon pehmeämmäksi ja terveemmäksi.

Kuinka sitä tulee käyttää?

 • Kasta puuvillavanua pieneen määrään oliiviöljyä, ja pyyhi öljyllä kaikki kasvoillasi oleva meikki pois.
 • Varmista, että puhdistat ihosi kunnolla, ja poista kaikki jäljelle jäänyt öljy kuivalla kankaalla.

2. Manteliöljy

Elintärkeät rasvahapot ja antioksidantit, joita tässä öljyssä on, ovat hyödyksi mikäli haluat vähentää aggressiivisten kemikaalituotteiden ja ympäristöstä tulevien myrkyllisten aineiden vaikutusta ihollasi.

Sen luonnolliset ainekset poistavat kaikki epäpuhtaudet, joita ihohuokosissasi on, ja tämä öljy lievittää tulehtuneisuutta, mikä vähentää riskiäsi saada aknea.

Kuinka sitä tulee käyttää?

 • Hiero pieni määrä manteliöljyä niille alueille kasvoissasi, joilla on meikkiä, ja poista sitten öljy puuvillavanulla.

3. Kookosöljy

 

kookosöljyä meikinpoistoon

Kookosöljyllä on luontaiskosmetiikan maailmassa monia käyttömahdollisuuksia, ja se on myös loistava tuote meikin poistamiseksi.

Keskiketjun rasvahapot, joita tässä öljyssä on, toimivat bakteereja torjuvien vaikutusten kanssa siten, että ne ravitsevat syvällisesti ihoa sekä poistavat kaikkia epäpuhtauksia.

Säännöllinen tämän öljyn käyttö auttaa kiinteyttämään ihoa sekä vähentää vapaiden radikaalien negatiivisia vaikutuksia.

Kuinka tätä tuotetta tulisi käyttää?

 • Käytä sormenpäitäsi hieroaksesi kookosöljyä kaikille niille alueille, joilta haluat poistaa meikin.
 • Varmista, että laitat vain ohuen kerroksen sekä poistat öljyn sitten pehmeällä pesuun tarkoitetulla kankaalla.

4. Risiiniöljy

Koska tällä öljyllä on loistavat ravitsevat ja uudistavat ominaisuudet, risiiniöljy on yksi parhaista ratkaisuista rasvaisen ihon hoidossa.

Vaikka se onkin öljy, se voi kuitenkin säädellä ihon pH-arvoa sekä poistaa kaikki epäpuhtaudet, jotka tukkivat ihohuokosesi.

Yksi kiintoisa fakta on se, että kun laitat sitä silmäripsiisi tai kulmakarvoihisi, risiiniöljy pystyy edistämään kasvua ja korjaantumista.

Kuinka tätä öljyä tulisi käyttää?

 • Kostuta puuvillavanua tai vanulappu pienessä määrässä risiiniöljyä, ja hiero öljyä kasvojesi iholle, kunnes se on imeytynyt hyvin.
 • Ota sitten pehmeä pesukangas ja poista kaikki meikin jäänteet.

5. Avokadoöljy

 

avokadoöljy meikinpoistoon

Tämä öljy sisältää runsaasti aminohappoja, ja avokadoöljy onkin mahtava apu sellaiselle iholle, joka on kuiva tai herkkä.

Koska avokadossa on runsaasti ravinteita, se parantaa talirauhasten toimintaa sekä lisää kosteutusta.

Voit käyttää sitä poistaaksesi meikin, ja samalla voit myös estää ennenaikaista ikääntymistä.

Kuinka tätä tuotetta käytetään?

 • Hiero pieni määrä avokadoöljyä niille alueille kasvoillasi, joilla on meikiä, ja poista sitten öljy pehmeällä pesuliinalla.

6. Ruusuöljy

Ruusuöljy on ihanteellinen tuote herkälle iholle, sillä se hillitsee ärtyneisyyttä sekä pitää ihon pH-tasot vakaina.

Sen koostumus auttaa poistamaan kaikki meikinjäänteet, ja samalla se tarjoaa suojan myrkyllisiä aineita ja kuivuutta vastaan.

Kuinka sitä tulisi käyttää?

 • Laita runsaasti ruusuöljyä ihollesi, ja poista meikki pehmeällä pesukankaalla tai puuvillavanulapulla.

Kuten voit huomata, voit käyttää monenlaisia luonnollisia öljyjä meikinpoistoon saamatta niistä minkäänlaisia sivuvaikutuksia.

Tässä artikkelissa esittelemämme tuotteet ovat täysin luonnollisia, ja ne ovat myös edullisempia kuin tyypilliset kaupan puhdistustuotteet.

Kokeile siis meikinpoistoon näitä kuutta loistavaa öljyä, tai valitse mieleisesi vaihtoehto, ja vaihda kemikaalituotteet luonnollisiin!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • De la Riva Grandal, Á., Santiago-et-Sánchez-Mateos, J. L., & Rodríguez Martín, C. F. (2009). Maquillaje terapéutico sobre lesiones dermatológicas faciales: revisión bibliográfica. Enfermería Dermatológica.
 • López, S. (2011). El poder representativo del maquillaje. BogoTadeo.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.