Logo image
Logo image

6 merkkiä korkeasta verensokerista

2 minuuttia
Vaikka se saattaa vaikuttaa nurinkuriselta, mikäli sinulla on korkea verensokeri, on mahdollista että pudotat painoa nopeammin ilman mitään ilmeistä syytä, sillä kehosi käyttää enemmän kaloreita.
6 merkkiä korkeasta verensokerista
Viimeisin päivitys: 19 joulukuuta, 2018

Kehomme lähettää meille enemmän merkkejä kuin mitä luulemme, etenkin koskien tiettyjä ongelmia, jotka voivat olla yhteydessä korkeaan kolesteroliin tai verensokeritasoihin. Meillä on tapana liittää korkea verensokeri diabetekseen, mutta todellisuudessa tämä ei ole ainoa ongelma. Kuka tahansa voi kärsiä korkeasta verensokerista sitä tajuamattakaan. Joten jos epäilet, että näin voi olla sinun kohdallasi, kiinnitä huomiota merkkeihin, joita kehosi lähettää sinulle.

6 merkkiä korkeasta verensokerista

1. Koko ajan nälkäinen

Jos olet koko ajan nälkäinen, voi se olla merkki siitä, että jokin kehossasi ei toimi kunnolla. 

Mikäli kärsit korkeasta verensokerista, se ehkäisee glukoosia vapautumasta soluissasi. Tuloksena tästä keho ei saa tarvitsemaansa energiaaja se on pakotettu pyytämään enemmän ruokaa – tämä luo jatkuvan nälän tunteen.

2. Väsymys

Some figure

Kun huomaamme olevamme hyvin väsyneitä, syytämme aina liiallista työmäärää tai muita ongelmia, kuten anemiaa. Kuitenkin todellisuudessa kyse voi olla myös liian korkeista verensokeritasoista.

Tämän ongelman ollessa kyseessä, keho ei pysty säilömään ja imeyttämään glukoosia niin kuin pitäisi. Täten energiaa ei käytetä tehokkaasti, ja kehon solut eivät saa tarvitsemaansa määrää ruokaa.  Tästä tuloksena henkilö tuntee olonsa väsyneeksi vaikka hänellä ei olisi mitään syytä siihen. 

2. Jatkuva tarve käydä vessassa

Jatkuva virtsaaminen on toinen diabeteksen oire. Jos kärsit hyvin korkeasta verensokerista, se vaikuttaa munuaisiin. Ne yrittävät tasapainottaa glukoosin tiivistymistä veressä ja soluissa.

Tämä tarkoittaa, että keho liuottaa veren intra-solunesteeseen. Tällä tavoin se yrittää tuoda veressä olevien sokerien konsentraation takaisin normaalimpiin tasoihin. Koemme tämän tarpeena käydä vessassa useammin.

4. Nopea painon putoaminen

Some figure

 

Mikäli sinulla on korkea verensokeri, kehosi saattaa pudottaa paljon painoa lyhyessä ajassa. Vaikuttaa oudolta, eikö? Usko tai älä, tämä voi tapahtua vaikka syöt paljon ja suurikalorisia ruokia, useasta syystä:

  • Jatkuvan virtsaamisen takia johtuvasta nesteiden kadottamisesta et kerrytä ollenkaan nesteitä, ja tämä saa sinut pudottamaan painoa. 
  • Suuret määrät virtsaa, jossa on korkeat glukoositasot, saa kehon kuluttamaan enemmän kaloreita. 
  • Täten kaikki tämä saa kehosi yrittämään päästä eroon liiallisesta glukoosista.
  • Myös jos insuliinin taso ei ole tarpeeksi aineenvaihdunnalle, keho kääntyy polttamaan rasvaa.

5. Sumea näkö

Jos näkösi joskus muuttuu sumeaksi, tämä voi myös johtua korkeasta verensokerista. Tässä tapauksessa ongelma on seurausta nestehukasta, joka johtuu verensokerin noususta.

Kun tämä tapahtuu, koko kehosi kärsii, mukaanlukien silmiesi solut, jotka jatkuvasti muodostuvat uudelleen ja menettävät kykynsä tarkentua oikein.

Katso myös: Kokeile tätä vitamiinipitoista smoothieta näkökyvyn ja aineenvaihdunnan parantamiseksi

6. Ärsyyntyneisyys

Some figure

Jos tunnet olosi ärsyyntyneemmäksi kuin koskaan, ja tämä oire tulee yhdessä minkä tahansa muun mainitsemamme kanssa, se saattaa olla korkean verensokerin tulosta. Tämä johtuu siitä, että ihmiset, joilla on korkea verensokeri ovat ahdistuneempia ja ärsyyntyneempiä ja jopa kärsivät todennäköisemmin masennuksesta.

Aivot tarvitsevat jatkuvan ja riittävän glukoosin tarjonnan toimiakseen kunnolla. Mikäli tässä tarjonnassa on suuria muutoksia, se vaikuttaa aivojen toimintaan ja mielialamme huononee äkillisesti. 

Lisäksi sokeri liittyy toiseen mielialasta vastaavan ravintoaineen eli kromin imeytymiseen. Emme voi ylläpitää insuliinitasojamme ilman tätä elementtiä.

Pääkuvan lähde: © wikiHow.com

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.