6 merkkiä korkeasta verensokerista

· joulukuu 31, 2017
Vaikka se saattaa vaikuttaa nurinkuriselta, mikäli sinulla on korkea verensokeri, on mahdollista että pudotat painoa nopeammin ilman mitään ilmeistä syytä, sillä kehosi käyttää enemmän kaloreita.

Kehomme lähettää meille enemmän merkkejä kuin mitä luulemme, etenkin suhteessa tiettyihin ongelmiin, jotka voivat olla yhteydessä korkeaan kolesteroliin tai verensokeritasoihin.

Meillä on tapana liittää korkea verensokeri diabetekseen, mutta todellisuudessa tämä ei ole ainoa ongelma.

Kuka tahansa voi kärsiä tästä ongelmasta sitä tajuamattakaan. Joten jos epäilet että näin voi olla sinun kohdallasi, kiinnitä huomiota merkkeihin, joita kehosi lähettää sinulle.

1. Koko ajan nälkäinen

Koko ajan nälkäisenä oleminen voi olla merkki siitä, että jokin kehossa ei toimi kunnolla. 

Mikäli meillä on korkea verensokeri, tämä ehkäisee glukoosia vapautumasta soluissamme. Tuloksena tästä keho ei saa tarvitsemaansa energiaaja se on pakotettu pyytämään enemmän ruokaa. Tämä luo jatkuvan nälän tunteen.

Suosittelemme sinua lukemaan: 5 smoothieta säätelemään verensokeriasi

2. Väsymys

nainen on väsynyt

Kun huomaamme olevamme hyvin väsyneitä, syytämme aina liiallista työmäärää tai muita ongelmia, kuten anemiaa. Kuitenkin todellisuudessa kyse voi olla myös liian korkeista verensokeritasoista.

Kun meillä on tämä ongelma, keho ei pysty säilömään ja imeyttämään glukoosia asiaankuuluvasti. Täten energiaa ei käytetä tehokkaasti, ja kehon solut eivät saa tarvitsemaansa määrää ruokaa. 

Tästä tuloksena henkilö tuntee olonsa väsyneeksi vaikka hänellä ei olisi mitään syytä siihen. 

2. Jatkuva tarve käydä vessassa

Jatkuva virtsaaminen on toinen diabeteksen oire.

Jos meillä on hyvin korkea verensokeri, se vaikuttaa munuaisiin. Ne yrittävät tasapainottaa glukoosin tiivistymistä veressä ja soluissa.

Tämä tarkoittaa, että keho liuottaa veren intra-solunesteeseen. Tällä tavoin se yrittää tuoda veressä olevien sokerien konsentraation takaisin normaalimpiin tasoihin. Koemme tämän tarpeena käydä vessassa useammin.

4. Nopea painonpudotus

nainen ja vaaka

Mikäli sinulla on korkea verensokeri, kehosi saattaa pudottaa paljon painoa lyhyessä ajassa. Vaikuttaa oudolta, eikö?

Usko tai älä, tämä voi tapahtua vaikka syöt paljon ja suurikalorisia ruokia, useasta syystä:

Jatkuvan virtsaamisen takia johtuvasta nesteiden kadottamisesta et kerrytä ollenkaan nesteitä, ja tämä saa sinut pudottamaan painoa. 

Suuret määrät virtsaa, jossa on korkea glukoositasot, saa kehon käyttämään enemmän kaloreita. 

Täten kaikki tämä saa kehosi yrittämään päästä eroon liiallisesta glukoosista.

Myös jos insuliinin taso ei ole tarpeeksi aineenvaihdunnalle, keho kääntyy polttamaan rasvaa.

5. Sumea näkö

Jos näkösi joskus muuttuu sumeaksi, tämä voi myös johtua korkeasta verensokerista. Tässä tapauksessa ongelma on seurausta nestehukasta, joka johtuu verensokerin noususta.

Kun tämä tapahtuu, koko kehosi kärsii, mukaanlukien silmiesi solut, jotka jatkuvasti muodostuvat uudelleen ja menettävät kykynsä tarkentua oikein.

Katso myös: Kokeile tätä vitamiinipitoista smoothieta näkökyvyn ja aineenvaihdunnan parantamiseksi

6. Ärsyyntyneisyys

nainen huutaa puhelimeen

Jos tunnet olosi ärsyyntyneemmäksi kuin koskaan ja tämä oire tulee yhdessä minkä tahansa muun mainitsemamme kanssa, se saattaa olla korkean verensokerin tulosta.

Tämä johtuu siitä, että ihmiset, joilla on korkea verensokeri ovat ahdistuneempia ja ärsyyntyneempiä ja jopa kärsivät todennäköisemmin masennuksesta.

Aivot tarvitsevat jatkuvan ja riittävän glukoosin tarjonnan toimiakseen kunnolla. Mikäli tässä tarjonnassa on suuria muutoksia, se vaikuttaa sen toimintaan ja mielialamme huononee äkillisesti. 

Lisäksi sokeri liittyy toiseen mielialasta vastaavan ravintoaineen imeytymiseen: kromin. Emme voi ylläpitää insuliinitasojamme ilman tätä elementtiä.

Pääkuvan lähde: © wikiHow.com